Dá sa úspešne reklamovať poťah sedačky po 3 mesiacoch?

Ahojte, prosim o vase nazory. Mam asi 3mesacnu sedaciu supravu a uz teraz vidno na niektorych miestach mierne vysuchane sedenie. Potahova latka (je to akysi tkany material, vid foto) mala specifikaciu asi 20 000 oterov (nepamatam si presne), ale toto sa mi zda priskoro, aby bolo vidno opotrebovanie... Mate skusenosti, ci sa da toto vobec reklamovat a ak ano, s akym vysledkom? Co ziadat? Lebo vyzera to tak, ze budem musiet usit nieco ako potah, na ktorom budeme sediet :-( Sedacka nebola vobec lacna... Dakujem za vsetky nazory a skusenosti!!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Pokial viem tak na slovensku je zaruka dva roky. Takze to samozrejme reklamovat. Ci ti to uznaju, to ti uz nepoviem. Z fotiek moc nevidno mieru poskodenia.
Odpovedať
...ja na fotkach nic nevidim....svagrina ma presne ten isty typ sedacky, resp. taku latku a strasne si chvali...reklamovat to urcite mozes, uvidis co ti povedia....
Odpovedať
Na latke nevidim ziadne opotrebovanie - mozno je to fotografiou. Opotrebovanim myslis to ze je zalunenie zvlnene a ze zmenilo formu? Preverila by som ale ci nahodou potahova latka pouzita na sedacne nebola zamenena, t.j. na vzorkovniku, 20.000 otackova ale na sedacke menej kvalitna. Podla zakona nie je bezne pouzivanie a jeho dosledky opotrebovanim. V kazdom pripade ak je obchodnik poctivy, tovju reklamaciu presetri a predostrie ju vyrobcovi. Ak reklamaciu neuzna, mas jedinu moznost a to poziadat znalca v danom odbore o posudok na zaklade ktoreho budes potom vymahat napravu sudnou cestou.
Odpovedať
Ja som vyberala latku na sedacku jedine s co najviac oterov. mam 150 000. 20 000 je asi naozaj malo.Teraz mame maleho kocura a beha po nej ako besny a zatial je stale ako nova, nic nevidno. K teme, reklamovat samozrejme mozes, ale ako bolo pisane vyssie, ci ti to uznaju je uz otazne.
Odpovedať
@matul reklamovat to zkusit můžeš. Ale pravděpodobně ti řeknou, že to je normální, že se takhle trošku zvlní. Pokud se na ní sedí, tak je jasné, že se musí trošku propnout, aby se poddala. I když si kupuješ na sebe oblečení-pokud není z úplně pevného materiálu, tak se třeba na kolenou nebo loktech trochu "vytahá"... 8-) ¨ A ještě ti poví, že máš místa na sezení střídat. Nesedět stále jen na jednom místě, když se díváš na tv - jasně, že to místo se pak trochu "vysedí". Ale můžeš zkusit, za to nic nedáš 8-) Těch 20tis.otěrů je fakt málo, je to určitě nějaká slabší látka, né tak pevná - a je to pak takhle znát.
Odpovedať
@jarkalada @manilla bola som to reklamovat, ma sa na to prist pozriet ich ''agent'', a v predajni som sa pozrela na tu latku, je tam, ze 30 000 oterov... co je asi aj tak dost malo, ked pises, ze ty mas sedacku s 150 000 otermi, to si ani neviem predstavit, co musela stat...
Odpovedať
@matul som zvedava ako sa ten agent vyjadri. ja som tak chcela reklamovat laminatku, tiez ze mi poslu agenta co to posudi (tiez po 3-4 mesiacoch bola uz odrata) no ja som ju radsej rozobrala, predala za 50€ a kupila inu. lebo som dopredu vedela ze to urcite neuznaju.... hm no ci stala moc.... 1100€ aj s taburetkou. ale nieje to ziadny obchod, riadne na mieru u slovenskeho vyrobcu.
Odpovedať
@manilla aha, no tak nasa bola drahsia, ale asi preto, ze rozmer 2,5 x 3m plus taburetka... a tiez slovensky vyrobca, ale potah taliansky :-/
Odpovedať
dosť záleži aj to kde a ako si ju kupovala. Lebo mám takú skúsenosť s reklamovaním akciového tovaru a keď prišli a obhliadku a videli že je to naozaj zle tak že to je akciový tovar, na ktorý sa reklamácia nevzťahuje že s tým som mal počítať ked som ju kupoval
Odpovedať
@matul maximálně ti jí doma znovu jakoby napnou - ale zas to bude jen dočasné, než si na to párkrát sednete. Vím, o čem mluvím ;-) Ale myslím, že víc by se ti to už nemělo vytáhnout, takhle ti to už asi zůstane, tak to nebude tak hrozné. Je to normální jev, který se u této potah. látky stává. My máme třeba jedno křeslo z pravé kůže - a taky v místě, kde se uprostřed sedí, je takové zvlněné.. @oondrejj to s tou akcí je ale blbost. Jen pokud kupuješ konkrétní výrobek s nějakou vadou - tak přímo ta vada se uvede do kupní smlouvy-na tu se příp. reklamace nevztahuje, ale jinak na vše ostatní samozřejmě platí dál. Pokud to mysleli tak, že je to v akci a takhle levné, takže jsi měl počítat s tím, že je to šunt... jejich problém - reklamaci i tak musí uznat. Slušná prodavačka by ti měla výrobek, o kterém ví, že stojí za prd a půjdeš ho za týden reklamovat -tzn. práce pro ní navíc, rozmluvit a nabídnout něco jiného :-)
Odpovedať
@jarkalada @oondrejj sedacka sice v akcii bola, ale aj tak sa na nu vztahuje klasicky reklamacny poriadok - kupovali sme predsa novy tovar s 2 rokmi v zaruke. Tu ani neide o zvlnenie potahu, ale o to rozstiepenie vlakien, to na fotke nie je vidno, je to akoby ste na niektorych miestach chodili stale so suchym zipsom a odlepovali a prilepovali ho. No keby som toto mala po roku, poviem, ok, budiz, ale po 3 mesiacoch??? Uvidime, co povedia. V obchode (decodom) mi povedali, ze tiez su zvedavi, ako to dopadne, ze taku reklamaciu po tak kratkom case este nemali.
Odpovedať
@matul Dobrý den. Reklamovat samozřejmě můžete po celou záruční dobu. Můžete reklamovat i první den po zakoupení a také poslední den záruky. Podle těch fotek si myslím, že naděje na úspěch se blíží nule, protože tam se o nějakou zjevnou vadu nejedná. Zde Vám mohu pouze poradit, abyste si pohlídala termín vyřízení reklamace, protože to asi bude nejjistější způsob, jak zrušit kupní smlouvu ( pokud to nevyřeší v termínu ) . Nicméně i zamítnutí reklamace je řešení. A tak to asi i dopadne. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ladajaskva dik za prispevek, ale jak jsem uz psala nahore, na foto neni videt jasne, jak je ta latka roztrepena, ale to posoudi ten jejich clovek, co se na to prijde podivat.
Odpovedať
@matul tak roztřepení látky je něco jiného. Já podle fotek myslela, že se jedná jen o to zvlnění 8-)
Odpovedať
@matul No, nechcem ta strasit, ale predpokladam, ze to mas ako keby ozmolkovane. Ak ano, tak ti zrejme povedia, ze je to opotrebovanim a ze toto sa reklamovat neda :-(
Odpovedať
@zarrinka na to som sa sice nepytala v uvodnej otazke, ale aj tak si nemyslim, ze takto moze vyzerat sedacka po 3 mesiacoch. Uvidime, co povedia.
Odpovedať
@matul Prepac, ale pytala si sa, ze ci sa da sedacka uspesne reklamovat. Tak som vyjadrila svoj nazor :-) A aj ked urcite tak vyzerat nemaa a uz vobec nie po tak kratkom case, jjednoducho pravda je taka, ze na slovensku ma vacsina obchodnikov dost zvlastny pristup.
Odpovedať
Žmolky sa dajú odstrániť jednoducho holiacim strojčekom........tento jav je však znakom menej kvalitných textílií..... 30 000 MD oderový textil už patrí k tým lepším a žmolkovať by sa nemal..
Odpovedať
@zarrinka myslim si ze nie vsetci obchodnici na SK maju "zvlastny" pristup. Ja som sama obchodnicka a niekedy zasnem nad tym co zakaznici pridu reklamovat. Raz sa mi stalo ze si zakaznik kupil u nas stol z masivneho teakoveho dreva, videl stol pred nakupom a potom ho prisiel po 14 dnoch reklamovat, vraj ma stol sluky (hrce) !!! Je na obchodnikovi ako posudi pouzivanie predaneho tovaru ale o Slovakoch je vseobecne zname ze chcu vysoku kvalitu takmer zadarmo a este na taku cenu aj zlavu :-D casto chcu tovar pouzivat a ocakavaju ze bude rovnaky pri nakupe aj po 20. rokoch uzivania.
Odpovedať
@meamak ahoj, aj my mame predajne, takze mam tu smolu, ze prichadzam do kontaktu so zakaznikmi. Pravda je taka, ze su cim dalej drzejsi a nie su ochotni pochopit, ze za kvalitu si musia priplatit. Ale zas na druhej strane ak mam obcas riesit reklamacie s dodavatelmi, zasnem ake vyhovorky si vedia vymysliet abyn nemuseli uznat rrklamaciu. A kedze nechcem vyzerat ako idiot pred zakaznikmi ja, vacsinou vratim peniaze a mam pokoj. Alebo si zakaznik u nas objedna uz normalny tovar a aj rad priplati. Nastastie sa to ale stava iba 2 - 3 razy do roka.
Odpovedať
@zarrinka presne viem co myslis, ja pracujem so zakaznikmi rada ale naozaj niekedy stretavam takych zakaznikov o ktorych si myslim svoje. Priznam sa, ze ked ma oslovi zakaznik ze potrebuje navrhnut interier, ak mi nesadne ako clovek, nespolupracujem s nim. Viem totiz ze taki ludia su vysavacmi energie a nestoji mi to za ten honorar ...
Odpovedať
@madein1974 @lll2010 @meamak @oondrejj @jarkalada @manilla @zarrinka @stefi39 @ladajaskva @meamak ahojte, hlasim uspech v reklamacii potahu :-) Po reklamovani potahu nas navstivil technik dodavatelskej firmy (nezavisly), ktory mi povedal, ze zial to zmolkovanie, pustanie vlakna a vytahanie latky po tak kratkej dobe je ''normalne'', cize danemu potahu vlastne. Cize mi povedal, ze z tohoto titulu reklamacia nie je opodstatnena. Na druhej strane sa ma opytal, ci som o vlastnostiach potahu bola pri kupe oboznamena. No NEBOLA! Kebyze mi to povedia, tak si ten potah urcite nevyberiem a trebars si aj priplatim a vyberiem kvalitnejsi, ale na toto poradcovia pri kupe nemysleli a nic z toho nam nepovedali. Takze hoci technik reklamaciu zamietol, my sme napisali dalsi reklamacny list, kde sme uviedli, preco sme neboli spokojni a co ziadame. Ziadali sme 25% z ceny sedacky. Po par dnoch mi zavolal veduci obchodneho domu, ze nasu reklamaciu prijimaju, priznali si chybu, ze mozno z ich strany nedoslo k plnej informovanosti klienta a teda nam priznaju 15% z ceny sedacky ako kompenzaciu. Takze aspon nieco... :-)
Odpovedať
@matul Dobrý den. Super. Je vidět, že ta firma ( obchod ) asi zastává správný názor, že kvalita jejich prodeje, čili všechno co se točí kolem výměny jejich zboží za Vaše peníze, je nejdůležitější pro dlouhodobé působení na trhu. Takže gratuluji, neboť je to rozhodně jedna z mála " bílých vran " ve kšeftech. Častější je záměna koniny za hovězí a jiné podlé finty. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva diky, take jsem rada a opravdu bylo citit z jejich strany, ze si vazi zakazniky...
Odpovedať
Profilova fotka
@matul Preco slovaci vzdy pisu cechom po cesky ? Strasne ma to vzdy vytaca. Ved oni vedia po slovensky ! Kazdopadne gratulujem k uspechu !!!! :-)
Odpovedať
@madein1974 no lenze si sa ani nespytal, kto som, co som, som napoly Ceska, napoly Slovenka a ked na mna niekto rozprava/pise cesky, tak ja automaticky odpovedam cesky. A vooobec by som nepovedala, ze sa to da takto generalizovat. Setri negativne emocie na podstatnejsie veci ;-)
Odpovedať
@madein1974 ja tiež píšem mišuge, žijem v čr a keď píšem ani mi nepríjde, že to miešam.Ešte k tomu česká klávesnica. Moje príspevky si plné českých slov. Ak si dávam pozor píšem jedným jazykom ak nie tak je to pohroma :-D
Odpovedať
@madein1974 @matul @womenne a další. Já píši tak, jak mě zobák narostl a jak mě monentálně napadne. Je mě úplně jedno, jestli tam vložím české, slovenské, maďarské, latinské, ruské, německé, francouzské, anglické, španělské, portugalské, italské, polské, vitnamské, ukrajinské, eskymácké, cigánské, rómské, hotentotské, křovácké či jiné slovíčko, větičku, či dokonce myšlenku. Mám rád všechny, kterým je to také fuk a nesnáším xenofobní a rasitiské blby. Ale Slováky, ty mám rád všechny, neboť jsou stejně dokonalí, jako Češi, Moravané a Slezané dohromady. :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, chcem sa podelit tiez o jednu skusenost s reklamaciou obchodneho domu Decodom! Uspech. Ludia nebojte sa a reklamujte, budte odvazni, drzi, pozadujte, chodte si za svojim! Mne sedacka po 2 tyzdnoch zacala vrzgat na par miestach. Nevravim ze bola z tych kvalitnejsich to nie! Ale tak ci tak nestala par eur. Zreklamovane, peniaze mi vratia alebo si mozem vybrat iny tovar. Tentokrat chceme uz znackovu a niekolko nasobne drahsiu sedacku :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?