Čo na veľké francuzke okná v obývačke ?

Profilova fotka
Ahojte ,prosím poradte ako máte riešene francuzke okna v obývačke ,mam na mysli či máte zaclonu a záves alebo roletku ,žaluziu ....čo je najlepšie ? Idem mať v obývačke dve francuzke dvijite okna o rozmere 190 x 225 na bungalove ......Ďakujem za inšpiracie a rady .....potešim sa aj fotkam kto mate ...
Odpovedať
@miroslava28886 Cez 3-sklá skoro nevidno, cez 4-sklá už vuôbec, pokiaľ nie je človek nasvietený od chrbta iným oknom.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame 3 francuzske v obyvacke. Len zavesy, zaclony nemame radi a ani ich nepotrebujeme kedze sme na kopci. Foto v albume.
Odpovedať
@miroslava28886 ak si nepotrebujes chranit sukromie pred susedmi, dala by som len vnutorne zavesy, zaclony ti budu zbytocne branit krasnemu pohladu na zahradu. pozor na tienenie v lete - my sme nedali exterierove zaluzie a bola to veeelka chyba... @radopp zalezi na vrstve spiny, ktora je na tych oknach...
Odpovedať
@iukas Viem ako sa dá zadarmo získať svetlo :-) Myslím že bežné vnútorné žalúzie sú dobré riešenie. Používa ich väčšina ľudí.
Odpovedať
@radopp ano, bezne vnutorne zaluzie by som dala, ale zial mame HS portaly s vyskou skla 247 cm a na dalsich oknach svetliky s vyskou 24 cm - nenasla som nikoho, kto robi uzke zaluzie do HS portalov, ktore by pri otvarani nelietali do miestnosti, naviac, bezny vyrobca zaluzii ma zaluzie na vysky skla 30 - 240 cm, takze nic pre nas... vertikalne zaluzie mi pridu velmi kancelarske, rolety neutulne, den-noc ma dnes kazdy, takze to u nas vyzera na tienenie velkych okien vonkajsou markizou + vnutorne zavesy a na okna so svetlikom rimske rolety.... velmi sa mi pacia silhouette rolety, ale ta cena :-S
Odpovedať
@iukas Existujú zvislé látkové žalúzie, dávajú sa do kolajničiek a ovládajú šnúrkou ako obyčajné žalúzie. Prekryjú okná aj stenu, ako dekoračka.
Odpovedať
@radopp tie som mala doteraz v kazdej kancelarii, doma prosim uz nieeeeee... ;-)
Odpovedať
@iukas ... A čo plisse? Mame veľké fr. Okno 5m - HS portál a sme spokojní. Na zaluziach popred kt. sa posúva HS mame tie "čudliky" na zdvihanie žalúzií sklápacie.
Odpovedať
@miroslava28886 my našťastie byvame na kopci a nemame suseda a ani nebudeme mat tak zaclony zo zavesmi som neriesila vobec a ani by som nechcela, my mame exteriérove zaluzie odporúčam
Odpovedať
1) zalezi od financii. najlepsie su kvalitne vonkajsie zaluzie, ktore hlavne v lete dokazu pomoct pri prehrievani interieru. ked sa raz dostane tepelna energia do domu, ochladit ju je drahe. 2) z vnutra je to na osobnom vkuse a na nutnosti. cez 3skla vidno skvele, cez 4skla tiez, cize dnu vidia aj susedia, ak nie su daleko a na oknach nie je bezpecnostna folia. Moji rodicia maju zaclony, ja uvidim podla pocitu z domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslava28886 mozno by som nedal nic. Ak treba nejake sukromie, dal by som nejake folie co maju zrkadlovy efekt, aby dnu nebolo vidno. A k tomu zaclony.. podla mna su zaclony fajn aj dnes :)
Odpovedať
Profilova fotka
na oknach mame zavesy. na fancuzke okna dame tiez zavesy. 3m sirka
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miroslava28886 myslim ze odpoved na to co je najlepsie ani neexistuje, kazdemu vyhovuje nieco ine. zalezi na tom co sa paci vam a ako budete mat zariadeny interier, ci moderne, rustikalne, a pod. do kazdeho interieru sa hodi nieco ine. Zavisi aj od toho ako daleko su okna od seba a kolko priestoru a nabytku je okolo nich. ja som dlho nemala na oknach v obyvacke nic okrem zaluzii, potom sme zavesili zaclony na celu sirku a vysku steny a vysledok je skvely, zaclony nam to zutulnili, nemenila by som, uz by som sa k oknam len so zaluziami nevracala, ale to len v obyvacke. Ak by si chcela ist do zavesov alebo zaclon, existuju aj rozne moznosti garnizi a kolajniciek, ktore sa daju namontovat nielen na stenu ale aj na strop, to tiez s priestorom vela spravi. Aj to ci sa namontuju len k oknam alebo po celej stene...takisto materialovo a farebne existuje obrovsky vyber. Na tvojom mieste by som zbehla do interieroveho studia, tam ti na mieste ukazu rozne sposoby okennych dekoracii, nazivo to vidiet je najlepsie. Z praktickeho hladiska je idealne nemat na oknach nic, vsetko su to lapace prachu, aj zaluzie, aj zaclony, aj zavesy a o vsetko sa treba starat ale nie kazdy interier je utulny s "nicim" na oknach a nie kazdy ma rad ked je mu vidiet do okien.
Odpovedať
reflexna folia...
Odpovedať
Tiež uvažujeme čo na okná. Máme v obývačke dve trojmetrove okná a mienine tam dať vertikálne žalúzie a našla som v ysku také pevné ako facove záclony. K tomu nášmu interiéru sa hodia. A cez trojskla vidno skvele. ;-) aj keď susedov máme dosť ďaleko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?