Bavlneny koberec a uchytenie na podlahe

Ahoj, ma niekto skusenosti s bavlnenymi kobercami? https://d25tp5yt5ghnv4.cloudfront.net... Nie su take pevne ako klasicke koberce a mam dojem ze s budu krcit na podlahe. Pomozu na taketo koberce tie obojstranne lepiace pasky alebo na to radsej zabudnut a popozerat sa po tvrdsom koberci? dakujem.
Odpovedať
@yoboi namiesto obojstrannej lepiacej pasky pouzite protismykovu podlozku pod koberce, dava sa to pod celu plochu koberca, pod tenky koberec je to urcite lepsie ako niekolko pasikov lepiacej pasky. Takto to vyzera: https://m.ikea.com/sk/sk/catalog/prod...
Odpovedať
Táto protišmyková podložka je fajn a po takýto koberec ju odceníš, bez nej by som to nekupoval, pretože ako si aj sám napísal, bude mať tendenciu sa to krčiť.
Odpovedať
No tak my mame koberec prilepeny a zatial sa mi nestalo, ze by sa niekam presuval :) @radosal o takejto podlozke som veru este nepocula, no tiez to neznie ako zly napad taketo riesenie
Odpovedať
protismykova podlozka je ok, ale tiez sa obcas smykne, resp. sa pokrci ked zakopnes. najlepsia vychytavka na taketo koberce je prilepit ich pomocou sucheho zipsu. existuju take lepove pasy, co maju z jednej strany lepidlo a z druhej suchy zips. minule ich mali aj v lidli. nalepis po okrajoch koberca a na podlahu (je to jednoduchsie odstranit ako tie klasicke kobercove obojstranne pasky) a mozes ho aj kedykolvek odopnut a koberec dat oprat. ja mam takto prichyteny jutovy koberec v predsieni aj predlozky v kupelniach. funguje na 100%
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiez mali prilepeny tak koberec, co @kkl82 spomina. Nie je narocne take pasy zohnat, ja som sa na to pytal v jednom obchode, kde predavaju koberce, rozne tie gumolity a nemali problem mi to zohnat.
Odpovedať
@kkl82 ak sa protismykova podlozka smykne je najvyssi cas poriadne povysavat aj pod kobercom a podlozku oprat ;-)
Odpovedať
@zita19 to nie je o vysavani :) ono sa fakt smykne. nie uplne podlozka sama, ale ten koberec z nej. najma ked sa na nu rozbehne dieta a pribrzdi kamikadze stylom. ta podlozka bezne udrzi vela veci, ale zakopnut sa o koberec da vzdy, aj ho zvrasnit a dokonca aj posunut. kym to nie je prilepene, hybe sa to.
Odpovedať
@kkl82 tak neviem ake mas podlozky ty, my mame z hornbachu, amame ju dost dlho a pod kobercom 2 x 1 meter mam len asi meter na pol metra a drzi jak das, aj pri vysavani
Odpovedať
@zita19 mam nejake z ikei a z jysku myslim. resp. mala som, uz zostala iba jedna v predsieni. pri stahovani som tie ostatne aj s kobercami nechala na byte. ale aj tato jeina s az casu na cas pohne ;) fakt neviem cim to je. ona ten koberec sice drzi na mieste, takze nehrozi, ze stupis. ale rozhodne sa mi viac pozdava prilepit koberec tym suchacom, ako to mam v kupelniach. a dam to tak zas aj do predsiene, ale az po zime, ked tento koberec vysupnem do kompostu a dam novy.
Odpovedať
@ifik5 nepočula? Majú to vo všetkých predajniach s kobercami dokonca aj v jysku som to videl, je to taká dosť veľká pomoc v takýchto prípadoch ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
skus sa pozriet sem http://www.jutex.sk/95-lepidla maju rozne lepidla služiace na uchytenie koberca k podlahe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?