Akú má životnosť sedacia súprava zo syntetickej kože?

Ahojte, s manželom plánujeme kúpu sedačky zo syntetickej kože ( nie ekokoža). Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti so sedačkou z tohto materiálu a akú ma životnosť. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj martinambm, ja mám doma kožennú sedačku, takú hrubšiu kožu, myslím 3. Strašne sa nám páčila, aj keď bola hriešne drahá. Máme ju asi dva roky, ale už by som nikdy toľko za sedačku nedala, a ak by som teraz kupovala sedačku, tak len čalúnenú. Sestra si kúpila fakt veľmi dobrú, je to taká čalúnená, ale má vzhľad velúrovej kože. ale nie je to taká, čo po nej prejdeš rukou, a vidíš takú čmuhu, akoby špinavé miesto. Sestra má dve malé deti, dve mačky a psa, chlapci po nej skáču, už tam aj čo-to rozliali, ale stále je ako nová, fakt vydarená kúpa. Niečo ako syntetickú kožu má naša kaderníčka v čakárni, a napriek tomu, že tam málokedy sedí viac ako jedna zákazníčka, je ten gauč dosť vysedený a pokrčený.
Odpovedať
Profilova fotka
martinambm_ahoj my máme doma koženú sedačku a nevymením ju za nič :-) teda aj v budúcnosti bude koža. 8-) jasné, je to chladnejšie a menej príjemné na dotyk, ale super na čistenie, pre alergikov a celkový poriadok. syntetická koža sa rýchlo "vysedí" a stratí pekný vzhľad. BTW tá prírodná sa ohrieva s teplotou tela ;-)
Odpovedať
Nasi mali doma len teraz neviem, ci eko kozu, alebo synteticku kozu a uz by to nikto z nas nechcel ani zadarmo. Otrasne daco. Okrem toho,ze je na tom vidiet prach,co by nebol ten najhorsi problem, ale sama sa trhala. Normalne som tam raz na nej sedela a naraz len puk a normalne sa natrhla a toto sa stalo na viacerych miestach. Tak ak to je to,na co sa pytas,tak nie.
Odpovedať
Dakujem za nazory. Konkretne by sme chceli sedacku zo syntetickej koze Prestige. Mate niekto skusenosti priamo s tymto materialom?
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam kozu a teraz mame objednanu zase kozu:) mozem ti dofotit moju, ako vyzera po 9 rokoch pouzivania, je ako nova.. :) znami mali kozenku( nie ekokozu, kozenkum, alebo Lederlook, ako chces) a veru cela sa im asi za 6r olupala.. teraz si uz kupili cisto kozenu :)) koza je koza... ak ti kozaa nesedi, tak si kup napr. nejaku pevnu dobru latku,alebo jedna firma co sme od nej skoro kupili krasnu sedacku, ta oni maju patent na taky material, je to textil,ale presne ako koza( nemyslim teflon, ani nic take) fakt to vyzera ako brusena koza.. a je to super hrube. velmi vazne sme nad tym uvazovali,ale nakoniec vyhrala aj tak koza.... je to firma: inElis.. takto to maju na letaku.. neviem, ci to je in Elis, alebo inElis... su niekde od madarov, ale maju aj pobocky:)
Odpovedať
Profilova fotka
syntetika je proste len syntetika.. nam mama nikdy ani len topanky umele nekupila... popraska sa ti to, a este sa na to aj budes lepit.... koza dycha, umelina nie... :-p
Odpovedať
Ahoj katrin21, dakujem za skusenosti. My rozmyslame nad kupou bielej sedacky,lebo sa do bytu velmi hodi a preto sa Ta chcem opytat ci nevies ako sa udrzuje ta textilia podobna kozi a ci by si nam odporucila kupit bielu aj v tej textilii (asi vies o tom viac kedze ste nad nou velmi premyslali). Idem skusit najst tu firmu. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
no...biela ako textil klasicky urcite nie... ta napodobenina koze byx mohla byt :)) mali tam aj biele vzorky :) aj my sme pozerali bielu, ale kedze smotanova je lepsia na udrzbu tak sme zobrali tu :)
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka udrzby, rozpravali sme sa dost dlho s tym panom na vystave v Nitre, co je tam nejaky sef, on nam to vysvetlopval , co to je za material... udrziava sa to normalne ako koza,. ze to pretries handrikou mokrou a je to ciste :)
Odpovedať
Katrin21, neviem sa na tej stranke dopatrat o aky material ide a cenu. Nevies ani priblizne ako sa ta textilia (napodobnenina koze) volala a kolko priblizne vysla sedacka v tom? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
no to vazne neviem... skus im napisat mail... mozno ti povedia.. fakt si ten material nepamatam :(
Odpovedať
Profilova fotka
cena je ale skoro rovnaka.. myslim mozno o 10% menej... nie je to lacne,ale je to fakt spicka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nasla som to tam.. je to hned ked si kliknes na materialy. vola sa to novalife :) ale to foto tam je straaasne zvacsene, aj kozu keby si brusenu zvacsila, tak to je take... nie je to leskle,je to ako brusena koza.. ;-) fakt spica,a maju velku paletu farieb :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.inelis.cz/materialy.html?i... tu mas link..ale na vzorkovniku mali raz tolko farieb , ako na nete.. my sme chceli sedacku Antequir a ta vychadzala cca. 1900€ v tom materialy,ale neviem, ci sme nemali vystavnu zlavu akoze.. nakoniec sme ale zobrali Eurosofu,kvoli rozmeru a tak..ale toto bol velky favorit
Odpovedať
Profilova fotka
malli tam napr. skvele zelene odtiene, ked niekto chce farby :) aj bielu mali :)
Odpovedať
Zdravím....ten materiál sa volá Novalife, čístí sa výlučne len čistou vodou.....odstrániš z neho aj fixky, gulôčkové pero, červené víno.....proste všetky domáce nečistoty....oderové testy má 90 000 ot martindale, čo je dva krát viac ako alcantara....záruka na tento materiál je 5 rokov.....Predáva sa výlučne na výrobkoch in-elis. Syntetická koža, eko-koža, koženka....to je všetko jedno a to isté.....umelina bez priedušnosti, ktorá po čase intenzívneho používania na 90 % popraská......aj najlacnejšia koža alebo textil majú oveľa lepšie vlastnosti ako syntetika..... Držím palce pri výbere.......
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak :) inak ten material je fakt aj hruby ako koza, nie je to ako latka tenke:) ma min, 2mm :)
Odpovedať
Profilova fotka
stefi: som rada, ze si potvrdil to, co som napisala :) umelina v ziadnom pripade :)
Odpovedať
....umelina len do čakárne... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-D
Odpovedať
Koža je koža.....ak si porovnám všetky výhody a nevýhody, vychádza mi kožená sedačka......je pravda že pri dotyku trochu chladí ale behom sekundy preberie teplotu tela a teplo odvádza.....veľa mojich známych tvrdí že sa na kožu lepia.....je to dané vlastnosťou kože ktorá síce odvádza vlhkosť ale odpudzuje tekutiny......takže ten pot, ktorý spôsobuje akože lepenie, ostáva na povrchu a neprechádza dovnútra sedačky ako pri textile......vieme si prestaniť čo všetko sa nám vpije pod textil za 15 rokov používania ?......v prípade kože nám ostanú všetky nečistoty na povrchu ! .....čo sa čistenia týka, stačí vlhká handra a súprava je čistá bez drhnutia a tepovania.......2x za rok ju treba nakrémovať aby sa nečistoty nedostali hlbšie do pórov a povrch ostal príjemne vláčny......prach ostáva na povrchu a dá sa jednotucho zotrieť......pri sadnutí nevdychujeme zvýrené prahové častice ako pri textile ( hlavne ak máme doma alergika ).......koža nenaberá pachy domácich zvierat a chlpy nemajú šancu sa prevŕtať pod povrch.......dokonca odpudzuje aj roztoče...............A nakoniec : čím je koža staršia, tým je krajšia ( dostáva tzv patinu ) čo sa o textile povedať nedá...... Je pravda že cena je oproti textilu vyššia ale máme doma prírodný materiál s fantastickou vôňou a vyššiou trvácnosťou......o menších nákladoch na údržbu ani nehovorím...... Preto sme sa aj my rozhodli pre koženú sedaciu súpravu...... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
stefi: mam sedacku 9r, a teda nijako sa o nu nestaram,lebo som taky lajdak, ze to stale odkladam, raz za rok ju umyjem jarovou vodou... a jemnou handrickou... raz za cas, mne sa to podari asi raz za 2 roky :-D ju po umyti netriem takym pripravkom na baze vcelieho vosku tusim,je to speci na kozu a na trhoch to predavaju na lestenie topanok.. to tu kozu fajn naimpregnuje a premasti nachvilku :) a som spokojna, je fakt, ze latka do seba naberie kopec svinstva a napr. moja segra ju pri 3 detoch do 7 rokov zodrala na komplet z neustaleho tepovania fakoch po detoch( zaspanie pri piti kakavka a pod) :-D teraz ma kozenu, sice ona frfle, ze jej je zima na nej,ale ona kuri na 21 st, minule mala len 17 a teda to bolo zima aj mne tam... ja doma mam kozu, chladi len prvy moment, prip. si dam jemnu decku....ale v zivote som sa na nu neprilepila, zato na kozenku ajajaaaaj, tam sa lepi jedna radost... :-p prave pre vlastne skusenosti - pozitivne- ideme aj s novou sedackou opat do koze:) a keby nie, tak NOVALIFE beriem vsetkymi 10timi :)
Odpovedať
Profilova fotka
inak, naposledy som si kupila na cistenie taky pripravok s hubkou v IKEA a je to super:)
Odpovedať
jaj-jaj Katrin.....jarovú vodu na kožu nesmieš.. :-D strašne ju to vysuší.......my používame vlažnú vodu s detským mydlom......ale potom vždy nakrémujem originálnym ošetrujúcim mliekom......nakoľko máme kožu s 5 ročnou zárukou, používame LongLife sadu.......obsahuje protistarnúcu zložku a UV filter.......garantuje to stálofarebnosť.....intenzitu farby....
Odpovedať
Profilova fotka
stefi: tak mmi odporucali vo viacerých predajniach sedaciek a niec sa tomu nikdy nestalo, zaklad je jemna handricka, fakt ta sedacka je uplne v pohode:)nevysusilo ju to,ved to len jemny roztok.. myslis, ze detske mydlo nevysusi? mozno len op trochu menej... aj ked naposledy som ´ju cistila tym z IKEA , to je super :) s farbami a pod. problem nemam :)
Odpovedať
Profilova fotka
aha:) jeuuuplne v pohode...
Odpovedať
fak ....ako nová..... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ved hovorim :) a ani sa nam nmevysedla vobec.. ako niekto hovori, ze nechce kozu, lebo ta latka je taka ako o cislo vacsia, tak nasa vobec.. je to obycajny vyrobca Bodnar z PD,ale je fakt dobra:)
Odpovedať
Profilova fotka
obavam sa ale, ze ta nova objednana je ina, maksia( aj ked ani nasa nie je tvrda), takze ta nova sa asi vysedi.. neviem, ci tato moja nie je strunova.. preto dobre drzi tvar :) nova bude tato
Odpovedať
tá sedačka je naozaj krásna....tam budú penové sedáky....podla môjho názoru......moju pozri na fotoblogu..... :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?