Ako ste spokojní s nábytkom Ikea - kolekcia Hemnes?

Už dlho som zaľúbená do nábytku Hemnes, avšak váham, či si ho kúpiť. Kamarátka totiž nie je spokojná s jeho kvalitou. Máte niekto tento nábytok doma? Ako ste s ním spokojní?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj my mame v detskej izbe celu tu bielu kolekciu a je krasna a uzasna. Mne sa zda dobra, nie na 100 rokov ale nejaky cas posluzi
Odpovedať
Profilova fotka
je to borovica, to je makke drevo a tak s tym treba ratat... hemmes nemam, mam lekskvik, co je v podstate takmer to iste... nieco je smrek, ale vacsinou borovica.... nabytok bol dlho krasny, uplna spokojnost, kym... sa mi nenarodili dve deti :)))) tie daju nabytku vseobecne zabrat, takze uz po stole a policiach mam ryhy od kladiviek a inych drobnosti :))) lenze to si myslim ze by musel byt fakt drahy nabytok, aby deti vydrzal... takze ja som radsej nech nabytok pojde a ked budu mat deti tak 10 tak si kupime nabytok na komplet novy :))) leskvik mam uz asi 10ty rok, a fakt pohoda...
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusim007 myslim, ze Hemnes nie je drevo vobec-je to drevotrieska ci dyha, proste nieco dost umele...kamoska ma celu obyvku, je spokojna...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, máme zatial len taký úložný stolík, pracovný stôl a knižnicu, sme spokojni, nikto si nekupuje nábytok na dlhšie ako 10-15 rokov a to určite vydrží, je to ak už bolo písané, makke drevo, takze po nejakych narazoch sa ryhy objavia, ale u nas sa napr. vylialo sampanske na ten stolik a bez následkov ... asi aj spalnove skrine poriesime Hemnes :-) veľa šťastia pri rozhodovani
Odpovedať
Hemnes je masívna borovica, iba spodná časť zásuviek a zadná časť komody je drevovláknitá doska. Z tejto kolekcie máme zatiaľ iba jednu komodu 6 zásuvkovú a sme maximálne spokojní, to že je to mäkké drevo nám nevadí, zatiaľ na nej nie sú žiadne poškodenia a ak by sa aj niečo stalo, vždy sa dá masívny nábytok zreparovať. Z Ikei máme ešte kolekciu Leksvik a s tým sme tiež veľmi spokojní. Podľa mňa je to kvalitný nábytok za primeranú cenu.
Odpovedať
@kaiak preco je dyha nieco umele? my mame dyhovany nabytok, nebol ani lacny a nevyzera ani umelo, vyzera ako real drevo a odolny je tiez poriadne.
Odpovedať
hemnes biely - drevotrieska, drevovlaknita doska. čierny, modrý, červený, šedo-hnedý - masívna borovica. z tohto materiálu mam knižnicu, postel, komody. stolíky. - skúsenosti mam také, že je to makké drevo, takže čokoľvek je na tom vidno - s tým treba rátať. čo sa týka kvality spracovania - typická ikea ( za tú cenu sa to dá :-) pre mňa je materiál do spálne jedine masív, drevotriesku proste nemusím, preto volba padla na hemnes. v budúcnosti rátam s opravou, kde menšie nerovnosti vyriešim tmelom. zatiaľ nie je dôvod.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez komodu a ta je super...ale ostatne sme kupovali z kolekcie BIRKELAND oplati sa trosku doplatit..mame aj stolik od tv hemnes a najradsej by som ho niekam strcila..... :-p ... kazdy osuch je tam vidiet..marne borovica je borovica
Odpovedať
My mame hnedošedé komody Hemnes. Su veľmi pekne, aj priestranné, nevýhoda je, ze su z trosku makkeho dreva a treba davať pozor, lebo sa ľahko spraví preliačinka. Inak super.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme tiež kolekciu Hemnes-je pravda,že je to mäkké drevo,máme malé deti,a je tam vidieť už len ak spravíte ryhu aj nechtom :( ale inak design a priestorovo je úplne super :)
Odpovedať
Ahoj, ja mam modru komodu Hemnes ale milujem ju. Iste, budem si musiet davat pozor na to, aby som ju neotlkla. Ale ten priestor v nej je na nezaplatenie.
Odpovedať
My mame doma chodbovu zostavu zo serie Leskvik, co je podobne zhotovenie ako Hemmes, a po par rokoch, fakt katastrofa...Najma ten botnik, kedze to je pomerne frekventovane miesto, a stale sa nan nieco odklada a obcas aj spadne/ kluce a tak/ je na nom mnozstvo ryh a prielacin. Planujeme kupit nieco nove, no z ikei to uz asi nebude...Ja by som povedala, ze na zaciatok je ten nabytok z Ikei fajn, no pekny vydrzi len chvilu. Alebo mozno aj dlhsie, ak s nim budete zaobchadzat v rukavickach :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
veru aj ja sa chystam kupit si ten sedy Hemnes, velmi sa mi paci, to ze je to Ikea nema nic s kvalitou opracovania, ihlicnate dreviny su proste najmaksie dreviny, maju teda nizku hustotu a nizku odolnost voci poskriabaniu. to ma ale neodradi, nekupujem nabytok na cely zivot a myslim ze sa k tomu nemusim spravat uplne nezodpovedne. inak k tej dyhe - ta sa robi z dreva, je to vlastne tenka vrstva dreva, 1 - 1,5mm nalisovana na drevotrieske alebo MDFke, z borovice ani smreku sa dyha nerobi, nemaju na to vlastnosti. robi sa tvrdsich drevin. drevo je vseobecne roznorody material, DTD a MDF su materialy, ktore maju vyssie odolnosti v pevnosti, tlaku ci ohybe. preto dyhovana MDF je jeden z najkvalitnejsich materialov. ale zase masiv je masiv.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja by som si chcela kúpiť knižnicu Hemnes, ale po týchto komentároch sa obávam, či sa mi na nej po čase neohnú police, keď ju naložím knihami... nemáte s tým niekto skúsenosť?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte! Poprosím o radu. Chcem si kúpiť posteľ Brimnes od Ikea a k nej chcem komody a nočné stolíky Brusali. Myslíte, že sa to bude k sebe hodiť, nie je tam náhodou rozdiel v odtieni bielej??? Díkes!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Prosím nikto nepredáva komody Hemnes šedohnedé?Neviem nikde zohnať,dakujem.
Odpovedať
my áno... sme spokojni.
Odpovedať
Profilova fotka
môj od Ikea máme dosť veci celkom spokojnosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?