Ako skryť kábliky, keď dáme tv na stenu?

Ahojte, mám jednu otázku, chceli by sme si umiestniť TV na stenu asi vo výške 180 cm nad zemou. Poraďte mi ako skryť tie všetko kábliky čo tam musia byť a vlastne čo všetko by tam malo byť. Je mi jasné že zásuvka a asi nejaká rúrka na anténu. Ale čo ešte aby sme na niečo nezabudli a potom zbytočne nesekali do steny. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Zasekat plastovu el.chranicku, co najsirsiu napr 5x25 cm. Tu nasledne zasitovat a omietnut. za tv dat zasuvku na 230v. Ak bude pod tv skrinka zo sat dvd a pod tak za skrinku dat 230v, datovy kabel, coax. Preco ten tv tak vysoko? To nebude moc dobre...
Odpovedať
Profilova fotka
Ono je najlepšie si rovno potiahnuť aj káble na reproduktory po miestnosti..
Odpovedať
zasekat do steny. ale bude vas biliet krk pozerat na TV ktovy je 180cm vysoko.
Odpovedať
Profilova fotka
na asi zaklad je tam potiahnut 230V , potom by sa tam zislo dat minimalne 2 UTP kable (keby chcete dat TV napr Magio , a pripojit TV do internetu ) a potiahol by som tam tiez niake HDMI kable , plus 1 koaxial , v dnesnej dobe o SCART asi netreba uvazovat povazoval by som to za zbitocnost , tuto vybavu by som povazoval za zaklad @philos repro kable pojdu asi z recieveru takze k telke ich tahat netreba skor by som ich vyviedol tam kde bude reciever (mozno bude pri telke ) ale to sa @majka2000 nevyjadrila :) detailisti zasekaju este prazdnu trubku aby mali rezerve,clovek nikdy nevie co soudrozi z NDR vymyslia :)
Odpovedať
Nebolo by rozumne tam dat sadrokarton na tu stenu? Mozes tam schovat aj svokru???
Odpovedať
Profilova fotka
@zvarac ...aby mu tam začala smrdieť po dvoch tyždnoch? Svokru doporučujem zabetonovať do základov. Ja mám v obyvačke pre TV 4 x zásuvka a 1 x chránicka na káblovku,alebo skylink ostatne TV komunikuje s internetom cez Wifi,repro tiež bezdrátovo iba do 230.Ale TV nebude na stene,to už nieje cool.
Odpovedať
Dá sa to vyriešiť zasekať do steny plastový káblový žľab, šírka a hrúbka aby sa bez problémov pretiahol scart kábel, kolegovi sme v dome riešili v dvoch izbách, zásuvka na 230V je za televízorom, ostatné káble sa preťahujú v žľaboch, jeden koniec pod televízorom, druhý za stolíkom kde je elektronika.
Odpovedať
Na tuto odpoved nie je jednoznacna odpoved. Dolezite je vediet, aky system domaceho kina budete mat a ci vobec DK bude. Ak ano, a ma to mat zmysel, tak jedinym spravnym riesenim je TV+receiver+napr. BluRay (ako zaklad, nepocitam high-end doplnky ako predzosilnovace, zosilnovace..). Este zostava vediet zdroj TV/SAT signalu. Ak totiz napr. sat prijimac bude externy, tak v tom pripade staci priviest za TV len napajanie - 230V (spravit zasuvku), 1xHDMI (vylucne verzie 1.4 pre prenos 4K obrazu a 3D formatov - druha strana do receivera - ktory bude zrejme na nejakom stoliku) a 1xFTP (pre smart TV). Nic ine nie je potrebne. Pod TV potom treba pocitat so zasuvkami 230V na receiver, DVD/BD, subwoofer, satelit, plus ine, doplnkove zariadenia, repro kable neodporucam prenasat cez na to urcene zasuvky, skor by som to riesil prevlecenim cez zaslepku priamo do zariadenia starajuceho sa o zvuk. Pochopitelne, pocitajte aj s 2xFTP (cize 1datova zasuvka) - 1ks FTP do switchu, router-a, 2ks FTP do dalsej miestnosti s TV. Koaxial podla poskytovatela a prijimaca - teda bud za TV alebo pod TV :-) Ak by bol system navrhovany inak, napr. LEN samotne TV , tak je potrebne len napajanie a koax rovanako bud pod TV, alebo za TV. TV + soundbar - vo vyske soundbaru treba vynechat miesto na chranicku, tak, aby bolo mozne cez nu prevliect HDMI kabel, pripadne CINCH. Ak si zmatena a naozaj netusis, co a ako, postupuj ako navrhol @madein1974 , namiesto plastovej chranicky pouzit parapetny zlab, ostatne ako pisal 8-)
Odpovedať
Nemam s tym skusenost, ale mam priatela, co to vyriesil jednoducho. Za TV urobil otvor do steny a vlozil tam novodurovu rurku a to iste urobil dole. Vsetky kable zo stolika mu teda prechadzaju cez druhu miestnost. Tam ma satnik, takze mu to az tak nevadilo. I napriek tomu, aby to nejako vyzeralo aj tam, tak tam dal peknu bielu kablovu listu. Mozno sa Vam to takto nehodi, ale je to tiez zaujimave riesenie .. naviac naozaj prakticke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?