Ako dlho schne poter?

Budeme davat betonovy poter koncom augusta,zaciatkom septembra. Staci,ak bude zriet do konca novembra? Budeme predtym merat vlhkost poteru,ale orientacne po akom case ste kladli laminatovu podlahu? Viem,ze to zavisi aj od pocasia a inych faktorov. A este otazka. Citala som,ze po vyliati nema byt poter prve 4 dni v prievane,je to tak? Zvykneme mat cele dni okna dokoran otvorene.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked bude v prievane obschne horna vrstva a dvihnu sa rohy
Odpovedať
@hoblinka13 už za 3 týždne v priaznivých podmienkach bude ok.
Odpovedať
@slavoslav vyzrety ano,ale vysuseny este asi nie. Citala som,ze 2 cm za mesiac. Dufam,ze to bude ok a stihneme do Vianoc byt v domceku
Odpovedať
@hoblinka13 asi tak tie dva cm za mesiac, približne to tak sedelo aj nám. Sme dávali poter v apríli, 7,5 cm. Pred mesiacom a pol bola vlhkosť v poteri ešte vysoká na kladenie podlahy, síce dávame vinyl. 10 dní dozadu boli merať znova a už je to v poriadku.
Odpovedať
@hoblinka13 zopakujem už za 3 týždne v priaznivých podmienkach bude ok - bavíme sa o plávajucej laminátovej podlahe. Taký podlahár ma vždy pobaví keď príde na stavbu s tými svojími teóriami a meračom vlhkosti s guličkou na konci prístroja:-) Kedysi stačilo na pokládku 7% a podlahy sú dodnes ok, dnes má 4% a kladie s tým, že neberie za to záruku. bol by som zvedavý ako merali vlhkosť vám @14054
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Nezmysel nepíšte keď sa nerozumiete.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 V domčeku môžete byť ale suché to nebude.
Odpovedať
@hoblinka13 Máte podlahové kúrenie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme davali na jar, koncom marca (anhydrid), cakali sme max mesiac, potom sme sa nahanali s podlahou, mali sme uz objednanu kuchynu koncom aprila... vyzeralo to fajn, az kym sa "nenatiahli" a neoduli parkety (chyba bola asi aj v tom, ze mame vyse 10m v kuse...)... takze cakali sme mesiac, ale a) bola vlhka jar a b) podlahovka este nekurila, takze to bolo malo... kazdopadne, na zaver mojho rozvlacneho komentu odporucam len jedno - radsej cakat viac, nez potom riesit nejaky pruser :) (Inak, sice to s temou velmi nesuvisi, ale na zaver story, v lete nam potom pretiekla bateria, vytopilo vsetko, takze vymena aj tak nevyhnutna...)
Odpovedať
@mesarosanton hlavne ze ty sa rozumies :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Bez merania vlhkosti rozumny podlahar nepolozi. Urcite nie susit na zaciatku prievanom. Mozno tesne pred terminom kladenia by som na par dni pozicala priemyselny odvlhcovac. A nemontovat listy urcite.
Odpovedať
@zuzaana18 marisku,ked sa dari,tak uz poriadne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ano, a kukam predosly koment, aj priemyselny odvlhcovac sme mali, natahal kyble a kyble :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Prosim vas robil som betónový poter cca3.5 cm kolko musim počkat aby som mohol nalepiť dlažbu
Odpovedať
@robert_vojacek bohuzel jste neuvedl jine podstatne faktory (delali se v dome jine mokre procesy, mate odvhlcovace, je poter s podlahovkou, davali se nejake plastifikatory). Takze obecne musite cekat dokud se bedostane vlhkost v betonu pod 5% (pri vytapeni, 4.5%). Jinak se uvadi 1cm = tyden (ale nechal bych zrat alespon 28dni pak si pujcil vlhkomer). Jinak 3.5cm je dost malo snad to neni na zadne izolaci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?