Aké pripojenie TV a internetu si vybrať?

Zrusili sme kablovu televiziu a teraz sa nevieme rozhodnut ake pripojenie si vybrat. Riesime Magio od T-comu a Fiber od Orange. Ake mate vy skusenosti?Prosim o kazdu radu, ci nazor, ktory by nam pomohol pri rozhodovani. Dakujem velmi pekne za vase prispevky ;-)
Odpovedať
1
2
7
@alenpolak ak mas moznost tak fiber od orange a hned aj net od nich. rychlost skvela a voci T-comu lepsie jednanie a ceny v porovnani sluzieb su daleko lepsie.
Odpovedať
Zalezi,kde byvas ,ake su u vas moznosti. My byvame iba 5km od hlavneho mesta,ale zial, vyber poskytovatelov a moznosti na rozdiel od miest takmer nulovy. Mame Magio+ net od Tcomu uz 4. rok.Zatial bez problemov.
Odpovedať
Magio a T-com neodporucam, otrasne jednanie, a servis. Az pri zistovani nejakych problemov s pripojenim nam teta na druhej strane telefonu len tak mimochodom (asi nechtiac) povedala, ze pausal ktory mame je pre nas nevyhodny, a ze existuju take co su o 50E mesacne lacnejsie!!! Pokial by sme hentu vec neboli riesili, tak sa touto nahodou o tom ani nedozvieme a dodnes platime vyse 70E.... takto si vazia zakaznika. to aby som si priebezne zistovala u poskytovatelov vsetkych sluzieb ze ci nahodou nemaju pre mna nieco vyhodnejsie (na co lakaju novych zakaznikov). Lebo toto iste sa mi stalo s Orange-om (mobil). Posielat mi nepotrebne spamujuce reklamne sms nech sa zapojim do ich debilnych sutazi, na to by ich bolo. Ale upozornit ma na to, ze mohla by som mal pausal lacnejsi o 70%, to uz nie. A kedze orange = fibernet, tak neodporucam ani ich. Zacala som rozmyslat nad inou alternativou, napri. Skylink...
Odpovedať
Profilova fotka
kamoska ma Fiber a Orange TV , mali to v akcii za smiesnu cenu a su velmi spokojní.... U nas bohuzial ani ORanzovi ani Madžentoví nie su, takze my mame SKy link TV zadarmo ( 3 satelitne družice, kanale ani nespocitam ) a internet mam cez Wifi za 11,99mesacne neobmedzeny.... rychlost sice " len" 1600, ale bohate mi staci .... rychlejsi je tusim za 14 :)
Odpovedať
my sme to vyriešili sky link, digi aj magio. sky link preto, lebo na kvalitnú telku potrebujes kvalitný signál a ževraj najlepší má skylink, nevýhoda tie balíky, čo si musíš dokupovať, ale tie kupujeme len na zimu, digi má dcéra v izbe kvoli minimaxu a v spálni manžel sportové kanály, a kedže internet sa nám iný nedal ako od t-comu tak nam teraz dali magio v cene netu. tak máme telku aj v pracovni. aj ked tam nemám TV zatiaľ. cenovo . digy mes 9,6 + skylink 0, ta platíš jednorázovo kartu+ magio cca 16 e, Samozrejme my sme mali už predpripravené zásuvky na TV a net v každej izbe.
Odpovedať
S ohľadom na lokalitu sme po presťahovaní museli tektiež tento problém riešiť. Z neobmedzenej optiky od SWAN-u sme prešli k miestnemu poskytovateľovi, 5megové neobmedzené wi-fi v pohode juchá na troch prístupoch za 15 E, TV je vyriešené cez CS-link za 110 E v akcii s neobmedzenou kartou a sat. kompletom. Zatiaľ bez výhrad, dokupovanie balíčkov (Film a mojich6) podľa chuti, cviatky a pod,... Sumár - TV a net o necelú tretinu lacnejšie ako net+KTV na byte.
Odpovedať
@katrin21 Katka a cez aku Wifi mas internet? Cez aku spolocnost? Aj my sme rozmyslali na Skylinkom, len by sme chceli dat parabolu na strechu a bojim sa, ze ked bude zle pocasie, ci nebude nejaky problem. Svokrovci ho tiez maju, len kratko, tak nemali zatial problem. My mame dotiahnutu optiku, tak sme rozmyslali, ci to uz nebude lepsie dat tam.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa skylink inetrnet zdal dost drahy... mame to od takej miestnej firmy tu, takí mladí chalani, vola sa to tusim Apocomp .. sidlia u nas v obci,cize na zavolanie su po ruke.. aj Sky nam montovali oni.... Sky link TV nema problem s pocasim, ale net moze mat aj s obycajnym stromom , co po zime na jar nahodi listy a zrazu zavadzia.... Optiku mame aj my ale co z toho, ked nikto v obci optiku neponuka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@alenpolak zdravim mozno tot vam pomoze www.porovnat.sk/?gclid=CPPZjP2Wz6sCFQ... Satelitny net sa aj mne vidi dost drahy to som pozeral asi tri mesiace dozadu.Optika je podla mna najlepsia co sa tyka ceny a rychlosti ale nie kazdy ju ma dostupnu.Ja mam ivanka net 2MB bez obmedzenia dat za16 eur mesacne rychlost nic moc ale zatial to staci snad to v buducnosti bude lepsie.
Odpovedať
@anairda tiez som sa toho bala,lebo s tym molochom som nemala dobre skusenosti este z dob pevnej linky,ktoru som hned s prichodom mobilov zrusila. Ale ako som pisala,ked nemas z coho vyberat, tak musis zobrat jedinu alternativu.Tou bol tcom. Na obce sa veru poskytovatelia moc nehrnu... Ale bola som praveze milo prekvapena - nejako nam strajoval magio box, nahlasili sme poruchu.Za dva dni prisli, vymenili za novy -ten sme po tyzdni reklamovali, ze je nejaky hlucny.Prisli, priniesli treti Asi 2x sme vyuzili aj ich bezplatnu linku,kde nas koro vecer navigovali po telefone a hned sa chybicka opravila. A mat ich na telefone do 22hod. je tiez super. Takze moje pociatocne obavy boli neopodstatnene. tiez sa tomu cudujem, lebo na nete necitam o tejto firme nic dobreho :-) nes
Odpovedať
Tak sme sa nakoniec dozvedeli, ze v nasom cinziaku nemame natiahnutu optiku na Magio. Tak sme to poriesili Fiber, dufam ze to bude v poho. Neuveritelna rychlost pri vybavovani. V sobotu rano sme uzatvorili zmluvu a hned poobede nam volali, ze v pondelok mozu prist instalovat :-D Instalaciu nam robil velmi sikovny mladik, ktory nam vsetko pekne nastavil, vysvetlil. No klobuk dole ak to bude takto aj pekne fungovat. Obraz nadhera a super rychly internet ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alenpolak neni nic lepsie ako kabel ak chcete satelit budete len plakat pri najmnensich vykyvoch pocasia
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tiez teraz rozmyslam pri rozvodoch v dome ze aky internet.Pevnu linku do domu zavadzat velmi nechceme lebo by bola vyuzivana len na net.Cize zostava len poriesit niekoho kto to siri vzduchom?Resp. za pomoci anten ako t-com.Ake mam este moznosti?
Odpovedať
@tiger16v rozvod klasicka strukturovna kabel...dovies to ku kazdej zastrcke k tv, sat..dovod.zdielanie pripojenia a plus medialne centra typu pripojim k telke a pozeram film co am na HD v pc niekde v pracovni. tiez s aot da spravit pomocou wifi ale je nakldnejsie a wifi sa zatial v rozumnych cenach nevyrovna lanku alebo optike.
Odpovedať
@andrejh0 No optiku nemame ani tak skoro nebude :-D cize chcem to aj tak spravit ze dam do stredu domu router a vsade bude wifi...len problem je ze ake pripojenie...a nechcem to cez pevnu ani USB
Odpovedať
@tiger16v tak optika je drahsia ale doporucujem ale doporucujem aspon lan srpavit do kazej izby a k tv zasuvkam zvlast...jedna o zdielanei sat pripojenia...casom ak budes mat sat zistis. lanko niej drahe kabel je cca 0.3€/m a zasuvky polda toho ake mas v dome ale najlcnejsia cca 10€/ks. router moze byt aj wifi a dondo dokazes dostat min 4ks lan a nie j eproblem dokupit switch za cca 10€ na 8 portov. cena je miziva a budes ot mat hotove. wifi je dobre ale nie zrovna idealne. tiez je vhodne dat k buducemu routru privod cez ktory ti dovedu net...ci optika, kabel alebo wifi lebo z anteny tam potrebujes privod
Odpovedať
@andrejh0 Vsak ja by som chcel antenu niekde pod podhladom a kabel z anteny priamo do routra.tak by to malo byt ok nie?
Odpovedať
@tiger16v otazne je ohladom anteny kde je vysielac. to ej dolezite si zistit a potom tam natiahnut kabel a ci to bude pod podhladom alebo na komine to je dobre sa spytat prevadzkovatela a tiez mat v zalohe jeden kabel alebo chranicku pre buduci privod optiky alebo kabla...zmena operatora mozna nebudes na veky u jedneho
Odpovedať
@andrejh0 na tu optiku myslim a chcem dat aspon chranicku aby som sa v buducnosti vyhol sekaniu...len neviem kde tu chranicku vyviest z domu?
Odpovedať
@tiger16v najlepsie tam kde mas vyvedene secko plyn, voda, elektrika alebo ak pozres na susedov kde o maju oni vyvedene
Odpovedať
skylink ma neskutocne drahy net, to pochybujem ze niekto ho ma zavedeny za tie ceny. my mame skylink TV,lebo 5 telkacov mi nikto iny za jeden poplatok nebol schopny dat-teda UPC, ORANGE, TCOM. DIGI sme zamietli, neskutocne dlho im vsetko trva. a net mame od miestneho poskytovatela.
Odpovedať
@atlaska no co sa tyka toho zapojenia, tak ORANGE sme objednali v sobotu doobeda a v pondelok nam ho prisli zapojit. Neskutocna rychlost, aj pristup toho mladika, co nam to zapajal. Spokojnost maximalna ;-) Na MAGIO sa caka aj mesiac, kamarat uz tak dlho caka. To by som sa im mohla vykaslat. Ked sme sa tam boli informovat, ani nam nevedeli povedat, ci mame v cinziaku natiahnutu optiku aj pre MAGIO. Bordel tam maju teda paradny. A zrovna tam bola jedna pani reklamovat MAGIO a vraj uz je mesiac bez telky lebo servis nula bodov. Takze u nas bolo tym padom rozhodnute. Uvidime z vlastnej skusenosti aky bude ORANGE. :-)
Odpovedať
@alenpolak my máme Magio plus internet... odporúčam, neskutočne vysoká rýchlosť, žiadne problémy a k tomu televízia je super, už sme si fakt zvykli na to, že si film alebo relaciu pretočím, ked som niečo nezastihla, alebo stopnem, nahrám či požičiam z videopožičovne... Myslím že v tomto sú bezkonkurenční. Treba si však zistiť podla miesta tvojho bydliska, aké máš možnosti, signál, zapojenie a podobne. My sa budeme stahovať a kedže tam nebude optika, musíme hladať nejaké iné alternatívy..
Odpovedať
@alenpolak ja pisem ze DIGI trva dlho a Orange mi nezapiji na jeden poplatok 5 televizorov,takze pre nas nula bodov. a moja podmienka NOVA a ine ceske programy zadara. a neviem Orange ide vzduchom?
Odpovedať
@atlaska moja podmienka tiez bola NOVA a PRIMA a to MAGIO nema. Orange ide cez optiku. Nechceli sme satelit. Kabel je kabel. A poplatok za zapojenie sme neplatili ziaden. Neviem kolko sa tam da pripojit najviac lebo my mamel len dve TV. Viac ich fakt nepotrebujeme. No som zvedava ako to bude fungovat, mame to zatial len od pondelka zapojene. Obraz je krasny a internet super rychlost. Pred tym sme mali mikrovlnku, co bolo o dost pomalsie.
Odpovedať
@alenpolak co tak klasicku antenu a dvb-t v starej turej musi byt signal v pohode z cr aj sr. t len tak pre info. napojit druhu telku na orange tak n to treba dasliu ich skatlku
Odpovedať
@andrejh0 a co to ma spolocne so Starou Turou? A klasicku antenu budem mozno riesit, ked mi cez Fiber TV zablokuju Novu a Primu.
Odpovedať
@alenpolak novu a ptimu nezabklokuju ale na druhu telku dost tazko napojis orange ebz daslieho primaca od nich
Odpovedať
@andrejh0 no to samozrejme, ma to samostatny box, kde sa plati prenajom mesacne 1,99€ Ale aj tak to vyslo cenovo dost good, nakolko platime za 2 TV, NET aj linku 24€ mesacne. Co je prijatelna cena. To iste sme platili za kablovku + internet cez mikrovlnku. A to kablovka neustale vypadavala a internet bol nie moc rychly.
Odpovedať
No ale byvate kde je optika a v bytovke, to je o inom.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?