Aké máte skúsenosti s koľajničkami z Ikey?

Profilova fotka
Premýšľam aké garniže do bytu kúpiť..veľmi sa mi páčia koľajničky z ikey..alebo doporučujete skôr obyčajné? Na tých ikeových sa mi nepáči, že sú vysúvacie a teda nemajú všade rovnakú šírku... Aké sú vaše skúsenosti?
Odpovedať
@nikushka8 ahoj my mame v domceku kolajnicovy system Kvartal z Ikei konkretne trojkolajnice a som velmi spokojna, dobre vyzera aj funguje, mame na nich zavesy aj zaclony z ikei a vsetko pekne funguje, zatial, pouzivame ich asi mesiac ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evusaa dajú sa na tie koľajničky zavesiť aj závesy na krúžky? lebo nejak si to neviem predstaviť :)
Odpovedať
@nikushka8 to nie tam idu zavesy specialne na kolajnice, na kruzkove zavesy musi byt tycova garniza
Odpovedať
Profilova fotka
@evusaa ďakujem, aj som si myslela..tak teda ešte pouvažujem :)
Odpovedať
@nikushka* my mame tiez kolajnice z ikea asi pol roka, sme s nimi spokojni, vsetko funguje hladko a bez problemov. zavesis na ne normalne na stipce hocijake zavesy aj zaclony, akych je podla mna na trhu vacsina. zavesy, ktore maju v sebe okruhle diery, by asi na kolajniciach asi vyzerali zvlastne.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme hladali nieco univerzalne, kde by sa dali zavesit aj zaclony / zavesy na stipce, aj na kruzky, a prave ikea nam vysla ako najlepsi pomer cena : vykon - aj sme ich kupili, zatial ich mame asi mesiac, a dobre. Tieto: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... - KVARTAL, jednokolajnice. Jedine obmedzenie je tam dlzka - musia byt ukotvene kazdych 140 cm, takze pri sirsich oknach to moze byt s kruzkovymi zavesmi uz problem uplne to odhrnut, ale pri stipcovych to nie je ziadny problem. Ci sa po case neprehnu, netusim, sami sme zvedavi....
Odpovedať
@nikushka8 kruzky tam nepojdu. ja som na zaves nasila tie kolieska co idu ku kolajnicke. periem to aj s tym :-)
Odpovedať
Profilova fotka
vyzerá to tak, že aj my kúpime tie koľajničky..zapáčili sa mi na 1.-krát, keďže som nechcela úplne klasickú drevenú garnižu..takže asi už nebudme vymýšľať..ďakujem za rady
Odpovedať
@margarita no ja by som tiež chcela aj kolajničku aj tyče lebo mam zavesy aj take s dieramy aj bez nich,ideme sa sťahovať do noveho bytu a tak neviem ako to vyriešiť ale hlavne vy som chcela aj supravu 2 tyčí,myslíš že by som mohla takúto tyč ako maš ty dať aj 2 krát za seba,teda to nejako nakombinovať.prosím ťa ak by si mala čas a chcela nemohla by si mi to nafotit aposlat foto ako to vyzerá na stene,dik moc
Odpovedať
babenky ktoré mate koľajnice nemôžem vas poprosiť o nejakú fotku do IP,neviem sa rozhodnúť a možno to urobí na mňa nejaký dojem,ktorý mi pomôže rozhodnúˇť sa
Odpovedať
Profilova fotka
@katka.24 ahoj, do IP sa fotky davat nedaju, davam teda sem. Tie zavesy s kruhmi nemame, ale mali by tam ist tiez, ved si pozri fotky. Mame take s putkami alebo na kolajnickach. Jedina nevyhoda je, ale to je asi u vsetkych, ze ak pouzijes tie s kruhmi alebo s putkami, tak je uchyt tyci kazdych 140 cm a cez to neprejdes... takze ak mas oknos irsie ako 280 cm, budes mat nejaky zaves stale v strede a nebude sa dat odhrnut na bok. Je to vidno na tej poslednej fotke.
Odpovedať
@margarita jeeeeeeej ďakujem veeeelmi pekne,presne takto nejako som to chcela vymyslieť,len som si to nevedela predstaviť,je to super,pri záclonach mi tie uchyty po 140 cm vadiť nebudú ale pri zavesoch ,noo uvidim.Zatial nechceme dávať žalúzie lebo sa nevieme rozhodnut ake,tak tie zavesy budem na vecer zaťahovať.Jedno okno mam 280 a druhe 210 cm v obyvacke tak by to aj mohlo byt nie? A dá sa to urobiť aj do roha?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katka.24 hej, je tam aj rohovy diel, mame taky na jednom okne.
Odpovedať
My ich mame tiez a co mi trosku vadi, ze nie su tichucke :-) Uz po kupe v IKEA sme kolajnicky nasli aj v KIKA a tie boli tichsie. Ale zas aj drahsie 8-) Obcas sa stane, ze sa vytiahnu haciky :-| :-) Predpokladam, ze je to tym, ze je zaves tvrdsi. Ak mas v plane dat zaclonu a zaves (do dvoch kolajnic) asi by som brala tu vacsiu konzolu. Sice to viac pretrca, ale pri posuvani sa nebudu hybat obe textilie. Najradsej nabehni do IKEA a poskusaj si to :-)
Odpovedať
@tanulqa diky moc za rady asi nabehnem a vyskusam a potom sa na 100 % rozhodnem
Odpovedať
Profilova fotka
@evusaa @gabzvan takže nakoniec vyhrali koľajnice Kvartal, keďže bielu garnižu s dvoma tyčami v ikey nemali..a som strašne rada, lebo koľajničky vyzerajú úžasne! aj naši premýšľajú, že si ich dajú ;)
Odpovedať
daju sa tieto kvartal kolajnicky z ikea pouzit aj na nastipcovanie zavesu a zaclony, a ako sa fixuju na stenu? daju sa na strop alebo sa musia na stenu? A este, treba mi dve tie kolajnicky asi ze? ked chcem na jednej zaves a na druhej zaclonu. planujeme sadrokartonom znizeny strop s vyrezmi okolo okien.. a zijeme v zahranici a moc to to nefrci tak ikea je jedine vychodisko :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte, mame takyto system doma, potrebovala by som este dokupit kolajnicky s hacikmi - v spalnach mame po jednej kolajnicke so zavesom a rolety, ale chcela by som 2 zavesy... V Ikei ich vsak uz nepredavaju, skusim sa preto spytat, ci nahodou niekto nepredavate :)
Odpovedať
@zuzaana18 tiez zhanam tie kolecka do garnize, lebo som kupil novymodel a nepasuju :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?