50 odtienov sivej, alebo aku sivu farbu zvolit k tejto kombinacii farieb?

Profilova fotka
Tieto farebne kombinacie chcem do obyvacko-kuchyne, kuchyna je v tvare L spojena s obyvackou, bez dveri, vyrez v stene. Orientacia je na SZ a S. Stena bude vymalovana slonovinovou a petrolejovou farbou( jedna stena v obyvacke). Farbu zlta - mikado ( stolicky ) a sivu ( sedacka, kuchynska linka ) chcem ako doplnkove farby. Nabytok okrem kuchynskej linky chcem biely. Potrebujem poradit aku sedu farbu zvolit z tychto 3 moznosti. Budem vdacna za kazdy nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankaroy volila by som prvu variantu, pride mi to moc prekombinovane a tie tmavsie sede mi to tam rusia :)
Odpovedať
V ziadnom pripade by som nevolila sedu k slonovinovej kosti... Ta zlta a petrolejova su dost extremna kombinacia na to aby sa tam tlacila este jedna farba. V takomto pripade bohate staci ak sa to zjemni viacerami odtienmi bud sedej, alebo slonoviny. Ani biely nabytok tam nebude ziadna vyhra, ked tam bude slonovina. Volit tiez slonovinovu na nabytok. Alebo ak biely nabytok, tak potom ist do chladnych sivých odtienov (vyberat nie podla monitora ale prikladanim vzoriek na dennom svetle, lebo aj sive su chladne a teple odtiene a tak nech sa to hybe v tych chladnych)
Odpovedať
do tmavej sivej by som nešla, bolo by to celé tmavé, to prvé vyzerá najlepšie, bude to svetlé, veselé, pekné :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 tym bielym nabytkom si niesom ista, ale nechcem tmavy nabytok v obyvacke, asi budem volit dreveny nabytok. Len potom neviem ako vyriesit kuchynsku linku, lebo teraz je v zeleno ciernej kombinacii, ktora je pre mna neprijatelna.
Odpovedať
tak toto je fakt sialena situacia. Nepomoze, len nakupit temperky a vyrabat si farebne vzorky a prikladat... Ja by som asi na steny dala 5% (max10) sytost sivej (nieco ako holubicia sed, a k tomu isla s tmavsimi sivými. Zelenu v kuchyni vymenila za perlovo sivu. Neviem co uz mate, co budete kupovat, co sa da bezbolestne zmenit. Ale zas je mam averziu na slonovu kost (moze to byt tym, ze polovicku môjho zivota sa vsetko licilo slonovou bielou, to bola taka zdravotnicko-skolsko-verejnepriestorova vseobecne pouzivane farba :-S ) Pre mna biela musi byt biela, a vo vseobecnosti inklinujem k studenym farbam od tyrkysovej k petrolejovej az po modru. Ostane farby minimalne a uz vôbec nie zlte, hnede a zelene (nemam v takych farbach jediny kus oblecenia, jediny kus nabytku, jedinu stenu namalovanu... proste nic)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 sivu nechcem na stenu, len ako doplnkovu farbu na nabytok.
Odpovedať
Pride mi to dost velka farieb. Jednu by som z tade isto vyhodila. Tri farby kombinovat bohate staci!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?