Systém a-ha od Andante. Už ste s nim niekto stávali?

Profilova fotka
Zaujal ma stavebny system a-ha od firmy Andante. Ide o system prefabrikovanych masivnych drevenych dielcov pre NED / pasivne domy. Uz ste s nim niekto stavali? S pouzitim napr. fukanej celulozy sa daju dosiahnut zaujimave odpory stien. Dakujem za kazdu skusenost!
Odpovedať
Aké budú tie odpory?
Odpovedať
Profilova fotka
napriklad ich modul 350 mm v zlozeni fosna 45 mm, tepelna izolacia 26 mm a na to dalsia fosna 45 mm s fukanou celulozou ako izolaciou R = 7, maju aj modul 450 kde sa zmesti viac izolacie
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Kedže môj pôvodný prispevok znel príliš komerčne začnem inak. Postavil som si dom systemom fi-ha. 30cm moduly zateplené Climatizerom. Vtedy aha system ešte nevyrábali (bývam už tri roky). Zo zvedavosti som sa však bol na neho pozrieť. Principiálne to vyzerá rovnako s rozdielom, že steny sú z masívneho dreva. Ak má niekto výhrady voči osb doskám je to výborná alternatíva. Neviem aký je cenový rozdiel oproti fi-ha systemu. Ďalšiu obrovskú výhodu vidím v následnom kotvení rôznych prvkov (markízy, žalúzie, závesné skrinky) keď som ich upevňoval na svoj dom musel som starostlivo vymeriavať kotviece body aby som ich trafil do nosných stĺpikov. Tu sa dajú kotviť prakticky kdekoľvek. Ja som sa pred stavbou bol pozrieť v niekoľkých rozostavaných domoch. Je to super vidieť to naživo. A čo je hlavné NED nerobia len steny s hrubou vrstvou izolácie ale predovšetkým dotiahnuté detaily ako parozábrany, vetranie, utesnenie okien, pripojenie terás ..... O všetkých týchto veciach sme s p. Hrčkom dlhé hodiny diskutovali. Ja som s fi-ha maximálne spokojný a aha vyzerá ako slušné vylepšenie tohto systemu. A moja rada na záver: Nežente sa len za číslami (koefiecienty, odpory ....) pasívny resp NED je aj o určitom životnom štýle. Čísla sú ken teória ale ak budete mať izby prekúrené na 25 stupňov, pootvárané okná, 300w žiarovky, 300w plazmu nonstop pustenú, denne vyhodíte 10 PET fliaš .... pasív resp NED ostane len na papieri.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, tiež ma zaujal tento systém, a-ha fiha. je tu niekto ešte s neakou refe?dakujem za info.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?