Zloženie obvodovej steny

Rozmýšľam nad zložením obvodovej steny sadrokarton,parozabrana,izolácia s hranolmi alebo kovovou konštrukciou,sadrokarton,polystyren,silikatova omietka.
Odpovedať
@piliere nie som odbornik ani ziadny znalec ale pride mi to ako uplne debilita. Chces davat sadrokadton z vonku? Ako myslis ze odolava poveternistnym vplyvom a ne dost levny? Pozri ako maju sfeny drevodomy, lepsie a nednoducsie to nevymyslis.
Odpovedať
@sysell ale no... clovek bezne rozmysla nad nerealnymi vecami, pokial je to len rozmyslanie, obycajne to nesposobuje problemy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@piliere a co ides stavat? Dom? projekt vravi co? SDK zvonku urcite nedavaj
Odpovedať
vonku namiesto SDK ..OSB
Odpovedať
:-)
Odpovedať
@piliere Nepochopiteľná otázka. Snáď si nemyslel vážne ten SDK zvonku a bol to preklep alebo si robíš srandu.
Odpovedať
vyraba sa aj sdk urceny do exterieru, ale nie pod polystyren. a v prvom rade nie na nosne steny- staticky nevyhovuje. cez takuto stenu vbehne dnu aj lepsie stavany pes :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@piliere ak sadrokartón typ Rigistabil, tak vyhovuje aj staticky, treba ho len ochrániť počas montáže, kým sa nezastreší, pred dažďom. Aj keď EPS naň, je škoda.
Odpovedať
sadrovlaknita doska
Odpovedať
@piliere a neuvazoval si nad difuzne otvorenou konstrukciou? Ziadna parozabrana v interieri, ktora sa moze pretrhnut. Z vnutornej strany sa miesto parozabrany dava parobrzda v podobe OSB dosky a na fasadu miesto ESP, drevovlaknita izolacia- ta je vo forme pevnych fasadnych dosiek, ktore plnia aj staticku funkciu a zaroven aj izolacnu funkciu. Medzi stlpiky sa potom zvykne davat bud tiez drevovlaknita makka izolacia, alebo mineralna vlna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?