Železobetónový stĺp

Ahojte mám v projekte ŽB stĺp 30x30cm. Podľa statika musí byť betón 30x30cm a tak nemôžem použiť šalovacie tvárnice 30x30cm. Chcel by som ho šalovať aby som zas nemusel použiť tvárnice 40x40cm. Výška stĺpu má byť 370cm a tak koľko môžem na raz vylievať alebo sa to dá aj na 1x? Nemá aj niekto fotku ako robil taký stĺp? Ďakujem
Odpovedať
@jumt mozno iba strielam ale co ak by si si dal vyrobit ocelovy stlp a osadil ten?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@jumt Jednoduchšie to bude urobiť z tých DTčiek. Mne taký stĺp robili z DT 40x40. Ak by si to šaloval, musel by si byť veľmi presný so šalungom a ten by musel byť veľmi pevný, aby si to vedel na jeden krát vyliať. Mne vylievali DTčka na jeden krát.
Odpovedať
@chrobak7 Prosím ťa a to mali tie DT aj nejak spolu spojené doskami či len na seba poukladané? A zalievané je to betón pumpou a aj ponorný vibrátor bol použitý ? Ďakujem
Odpovedať
@jumt Spojené ich nemali. A či ich zalievali naraz a ako, to neviem. Nebol som stále na stavbe. Ja som to už videl len takto vyliate. Vnútri je to vystužené železom. Tipujem ale, že to zalievali postupne ručne, tak, ako na seba ukladali tie dielce. Keby tam domiešavač spustil tonu betónu, určite by im to popadalo ako domino.
Odpovedať
@jumt ak ti je jedno ze bude 40 x 40 tak pouzi DTcka.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac kazde DTcko som vibroval a je pravda, ze z 1400ks mi 3 praskli, ale s tym treba pocitat a byt pripraveny ;-) @jumt naraz to urcite nemozes vyliat, doporucujem tak po 4 radoch, vykajlikovat podla vodovahy v dvoch rohoch (lebo v 4 by si to koli krivosti nedal :-) ) a posledne zalievane nechat poloprazdne, aby sa dobre previazal beton. Nezabudnut dobre zarmovat vratane striemkov.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
A čo tak papierové debnenie? Je pevné a presné, vylejes ho naraz a máš stĺp 30x30, vybavené
Odpovedať
@miroslav33 aj to som zisťoval ale cena 190€ mi pride trocha veľa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dobrý deň chcel by som sa spýtať budem stavať stĺp vysoký asi 3m ktori bude tvoriť roch rodineho domu na ktorí sa položí roch strechy a bude tam terasa v rozmeroch 3.5/3,5 m a je nad základom asi 0,5 takže výška terasi je 0,5m nad základ. Otázka znie aký hlboky mam urobyt základ a obvod základu a aké tvarnice odporúčaju mi 40/40? Mal by som mať aj foto Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@michal36 Ty nestavaš podľa projektu?
Odpovedať
@michal36 zaklady take ake ti nakreslili v projekte
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?