Zasekanie schodov

Ahojte, neviete prosím Vás poradiť, či treba zasekať schody do bočných nenosných priečok? Bude to priame schodisko, široké 90 cm, výška necelé 3 metre. Zdá sa, že majstri mi to zasekávať nechcú, ale nerád by som to podcenil. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@mar11tin Železobetónové schodisko drží vďaka výstuži, nie kvôli zasekávaniu. Zasekávaním môžeš ešte ohroziť statiku múra. Nezabudni prerušiť tepelný most schodiska do základov, napríklad jedným radom pórobetónu.
Odpovedať
Ďakujem za radu, na tú výstuž dohliadnem. Zasekanie napr. 3 cm by ale statiku snáď ešte narušiť nemuselo. Takéto schodisko mi projekt nerieši, tam mám prefabrikované, takže sa nemám veľmi o čo oprieť. Poradil by ešte niekto?
Odpovedať
@mar11tin mne zasekali a pre dobry pocit by som zasekal http://www.modrastrecha.sk/blog/sysel...
Odpovedať
@mar11tin Podestu zasekaj, ale schody urob samonosné.
Odpovedať
Schody sa už nezasekávajú do steny !!! Musia byť samonosné.
Odpovedať
Profilova fotka
Zasekávanie je na dve veci.Radšej pridajte " roxor ".
Odpovedať
@mar11tin tiež sme chceli zasekat že sa to niekedy tak robilo, a pan co nam bol robit schody tiež povedal že sa to už takto nerobi (v stavebnictve ma dlhorocnu prax takže sme mu do toho nekecali)len tam islo kopec železa, mam aj nejake foto v albume tak pozri
Odpovedať
Je to síce iná otázka, ale aby som nezakladal ďalšiu tému, spýtam sa tu. Je prosím vás Ok takéto šalovanie schodov? Čísla na krajoch dosiek znamenajú hĺbku schodu/nášľapnú plochu. Je to hĺbka bez dosky, tá má ešte 2,5 cm, cieľová má byť 26 cm. Na fotke sú horné 2 schody, hlavne ten horný schod vyzerá byť najviac uletený. Ak by nebolo vidieť čísla, tak na prvej fotke je to horná lata vľavo 25, vpravo 25,5, dolná lata vľavo 22,5, vpravo 24. Na druhej fotke je horná lata vľavo 22,5, vpravo 24, dolná lata vľavo 24,2, vpravo 23,8. Podobné nerovnosti sú asi na každom schode a výška (podľa dosiek) tak isto kolíše v rámci cca 1 centimentru, niekde aj v rámci jedného schodu. Možno sa to nejakým grifom pri betónovaní všetko vyrovná, ale ja ako laik tam vidím krivé šalovanie, tak neviem. Ďakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
Môžeš napísať jednoduchšie, aké budú rozmery schodov? výška x dĺžka. Ja som debnenie robil z foršt, ktoré som elektrickým hoblíkom zrovnal rovnako na milimeter presne. Schody majú byť rovnako veľké. Máte problém ich spočítať? @mar11tin
Odpovedať
Profilova fotka
Je to zle zadebnené.Určite to v takomto stave nebetónujte.Je dobré ak výška debnenia jednotlivých stupňov je rovnaká ako debnenie.Vyrovnať sa to dá ,ale je to dosť problematické .
Odpovedať
@mudrastrecha Problém spočítať nie je, výška vychádza 20,5 a hĺbka 26. Trochu vyššie ale to nevadí. Hlavne aby boli dobre zabetónované. @mesarosanton Majter povedal, že to býva vždy krivé, že sa to vyrovná obkladom. Opravovať to nechcú. Neviem si predstaviť ako sa to potom vyrovnáva, niekde zbrúsiť betón, niekde dorovnať, to bude robota na týždeň. Dnes to chceli betónovať, predbežne som to zastavil, ale neviem ako to vyriešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Brúsiť betón je najhoršia práca ktorú si viem predstaviť, prakticky nerealizovateľné. Debnenie musí byť presné na pár milimetrov, vrch schodov treba zahladiť. Pár milimetrové rozdiely sa stratia, keď schody oblepíte to keramikou. @mar11tin
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tam pôjde drevo. No rozdiely sú tam niekde až do 1 - 1,5 cm. Nemám šťastie na majstrov :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Nech to opravia do telerancie 0,5 cm alebo ich pošli domov. Zaplať len prácu za debnenie. Je dobré si objednanú prácu rozdeliť a naceniť na menšie časti, aby bolo možné poslať majstrok kedykoľvek preč. Dohádzať 1,5 cm s maltou by sa dalo, zbrúsiť už nie. Ale načo, keď sa to dá zadebniť presnejšie?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to nemohol povedať majster ale trulo. Žente ich preč narobíte si viac škody, ako osohu .Dajte fotky celého schodišťa.Je to zle zadebnené betón tie schody roztlačí ak to vôbec vydržia.
Odpovedať
Profilova fotka
Debnenie schodov je dostatočne pevné, ak sa dá po ňom chodiť, a nemení tvar ani nevŕzga.
Odpovedať
@mesarosanton Debnenie sa mi zda byt spravene dobre, neviem, len tie rozmery schodov ma mataju:( Prikladam zopar fotiek. Dakujem @mudrastrecha chodit sa da po nom bez problemov
Odpovedať
Profilova fotka
No prostre to treba opraviť, nejak poposúvať, zpriemerovať. Ak ich necháš ešte na stavbe, treba na nich stále dohliadať. Aby dali dosť ementu do betónu, aby zahladili vrch schodov... a iné veci vymykajúce sa predstavivosti. @mar11tin
Odpovedať
Profilova fotka
@mar11tin tie rozmery by asi matali aj mna.. myslim ze majstri vam trosku dost stazili celu pracu..
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo by mu sťažili prácu? Nech im nezaplatí a nech si to debnenie v zlosti pokojne aj rozmontujú. @radoslavx
Odpovedať
@mar11tin Nájsť niekoho kto to zašaluje lepšie bude určite problém. Rozdiel na hornom schode môže byť spôsobený nedodržaním pravého uhla na deke. Čo sa týka pevnosti debnenia myslím, že to nepohne a je to dobre. Armatúra nemala byť zapustená v stene, bude sa ťažko obaľovať betónom.
Odpovedať
@viktor811 Tak presne toho sa obávam aj ja, že nezoženiem nikoho kto to bude schopný a hlavne ochotný opraviť. Jedine ak by som sa do toho pustil sám, ale to by bolo na dlhšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mar11tin Moment, rozdiel je len na vrchnom schode? Na začiatku som sa pýtal aké sú rozmery schodov! Že sa na to nevyseriem...
Odpovedať
@mudrastrecha nie, rozdiely sú takmer na každom schode, niekde väčšie, niekde menšie. Rozmery som písal vyššie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mar11tin Aha, a to je taký problém aby si si to spravil sám poriadne? Nevieš natĺcť pár klincov? Tak potom použi elektrický skrutkovák.
Odpovedať
prosím ťa kto ti navrhol schody vysoké 20.5cm!!!! ešte k tomu v jednej línii-bez podesty....na staré kolená-ak sa neodsťahuješ budeš plakať...možno už krátko po nasťahovaní.......a na deti nemyslíš!?..ja by som to určite rozobrala a prepočítala výšku schodu....
Odpovedať
tebe nevychádza rozmer schodu ani podla vzorca 2H+B=63. /len ma napadlo/
Odpovedať
Profilova fotka
@mar11tin Stred schodov je určite slabo vystužený .poprehýbajú sa dosky.
Odpovedať
@mar11tin Vyhoď ich a nezaplať im ani cent, inak budeš plakať. Som si na 100% istí, že títo majstri schody obkladať nebudú !!!
Odpovedať
@pripad001 jasné, že som si istý :-) No fakt je, že toto už len podľa toho, že sa o to zaujímaš dokážeš opraviť aj sám. Tiež mám podobné schodisko, lebo dom inak nevydal, no tie výšky schodov máš ozaj veľké. Posielam ti do e-mail tabuľku ako na to.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?