Zálievková hmota pod oceľové stľpy

Chcem vás poprosiť o radu, čím podliať platne pod oceľovými stľpmi. Na nete je kopec betónových zmesí, len potrebujem nejakú osobnú skúsenosť. Jedná sa o 0,5 až 3cm hrúbku. Alebo si vyrobiť zmes piesok a napr. cement 42,5? Díky.
Odpovedať
@standa1981 potrebuješ zálievkou expanzivnu hmotu nie betón. Na nete nájdeš skoro u každého výrobcu stavebnej chémie.
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 kludne to zalejte cementovou maltou, expanzia je nahradená tlakom na stľp. ideálne je, keď sa dá celá platňa so skrutkami zaliať a vyspádovať od stľpu do okolia.
Odpovedať
@jan45 super, tak som to aj rozmýšľal urobiť. Pýtal som sa na značku hlavne preto, lebo teraz som použil opravnú hmotu na betón, mala mať pevnosť 40MPa, no mne to pripadalo, že to je vápennocementová omietka, drolí sa to......
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 rozvoj chémie prináša nové možnosti, ale spracovanie týchto materiálov má vysoké nároky na technologickú disciplínu, to nemusí laik vždy dokázať. Dnešné tenkovrstvé malty obsahujú viac lepidla ako cementu, podľa môjho názoru ten tam tvorí len výplň. Po rozpade lepidla už nemá čo účinkovať a životnosť nemusí byť vždy zachovaná. A rekalma robí svoje, vždy som mal odpor k brizolitovej omietke, ale novodobé tenkovrstvé omietky ju v životnosti nenahradia. Ale teraz nie je cieľom životnosť, ale stála výmena.
Odpovedať
@jan45 podklad dosky je z betónu C30/37 je tam viacej cementu ako v bežnej C30/37 (betón pre silážne jamy, žumpy....) chcel som vyplniť bublinky hmotou, kúpil som od denbravenu, je to final, na vreci písané 40MPa.... hrôza kvalita,čo mi zostalo, idem urobiť skúšobnú kocku a dám ju kamarátovi z betonárky, nech ju zmeria, koľko to má reálne....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?