Zalievanie venca v letných hurúčavách

Zdravím vás, máme celkom dilemu či zaliať veniec v tomto počasí, keďže aj 2 t dopredu to vyzerá stale na horúčavy. Ako ste na tom vy prípadne nejaké tipy a triky ako na to - statik odporúčal poliať drevo a tehlu pred zalievanim. Samozrejme na večer mi žiadny domiesavac nepríde ...
Odpovedať
Po zaliati by som natiahol mikrotenovu foliu maliarsku a na to natiahol pasy stareho koberca a ten polieval, cim sa beton bude chladit. Na druhy den by som foliu vyhodil, ale koberce dal naspat a polieval. Pokial to nebudes s polievanim flakat, normalne to zmaknes.
Odpovedať
Zober dovolenku a polievaj, polievaj, polievaj a polievaj, aspon 5 dni a vsetko bude ok.
Odpovedať
Presne tak treba to stale polievat :-)
Odpovedať
@rudiger_nr Netreba sa toho báť, ako ti radia-zakryť a polievať. My sme minulý rok zalievali platňu keď boli horúčavy , zakryl som to geotextiliou a polieval. Šalovanie nechať dlhšie, aj to pomôže proti vysušaniu betónu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja zakrývam betóny geotextíliou ( bielou) Nič tomu nechýba.
Odpovedať
Vcera som zalial a ked sme to chceli ist spracovat a vyhladit tak uz bol obschnuty a nedalo sa s nim pracovat. Zalievane bolo o 16h cize na sklonku dna ale nepomohlo. Salung + porobeton pred betonazou navlhcene. Treba 2x tolko ludi oproti chladnejsim mesiacom a bude to ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton A teraz mám otázku, kde sa dá biela geotextília zohnať? Už som sa pýtal vo viacerých záhradkárskych predajniach a nič. Ďakujem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 www.lacnestavebniny.sk/izolacny-mater...
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 V Stavebninách . V TO pod kalváriou, alebo predražených Stavivách Garay určite bude.
Odpovedať
Diky za reakcie .. bojím sa preto lebo pri zalievani platni v máji v horúčavách sa nám vyskytli mikrotrhliny a polievali sme ale nebola tá geoextilia. Takže po zaliati venca ju treba natiahnuť na povrch venca ?
Odpovedať
Tiez som zalieval veniec v takychto horucavach a bola to veru fuska.. Jeden clovek isiel s pumpou, jeden za nim s vibratorom a dalsi traja rovnali beton podla salungu. Cca 70m venca kym sme sa s rovnanim dostali na koniec, uz bol beton statocne zatuhnuty. Ale koncili sme okolo siestej, to uz slnko nebolo tak vysoko, na druhy den som ale polieval kazdu polhodinu
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Ďakujem pekne. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mesarosanton Ďakujem pekne. :-)
Odpovedať
Geotextilia bude stačit aj ta najlacnejsia?
Odpovedať
@devo11 kup si taku, ktoru potom pouzijes napr na vybudovanie chodniku a podla toho sa zariad.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix Ja by som tiež asi takto postupoval. V týchto teplách sa treba o to poriadne postarať. :-)
Odpovedať
Zdravím tak informacne - máme výsledok pondelok zaliate toto je sobota ráno na väčšine venca je takýto stav niekde není vôbec nič niekde o trošku väčšie ... Urobené maximum zakryte bielou geo. polievanie niekoľko krát za deň. Zahoreny neni. Tieto prasklinky sú rovnomerne od seba asi ako strmene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?