Začať murovať koncom septembra či nie?

Zdravím, chcem začať murovať zhruba o týždeň ale neviem či sa mám do toho pustiť (nie celkom ja ale murári). Ide o to že keby sa nestihla položiť strecha toho roku, tak vraj to nieje dobre pre múry (mohli by popraskat). Mám bungalov s jednou izbou na poschodí, celkom komplikovaný strop aj strechu. Vďaka za každú pripomienku/radu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@minopp kedsti hnes dokoncit veniec tak ok
Odpovedať
v pohode nevidim problem strechu ved robia uz celorocne , mne dokoncili presne na vianoce,teda vyhnal som ich na vianoce :-p
Odpovedať
My tahame mury buduci tyzden, doska je uz hotova, tehly na stavbe. Sikovna partia to ma vymurovane za 4-5 dni a mozes zacat pripravovat stropnu dosku. Prve mrazy pridu aj tak az najskor koncom novembra ( tu su 2 mesiace a dovtedy sa to da v pohodicke stihnut)
Odpovedať
Urcite ano.
Odpovedať
v pohode zacni, ak mas majstrov, do zimy to budes mat v pohode zakryte
Odpovedať
Na strechu totiž nemám majstrov ešte. Ak by niekto vedel o niekom z okolia Popradu... Ytong ma prísť budúci týždeň.
Odpovedať
Za tyzden murari vytiahnu mury,len ci stihne vyzriet veniec a ci nebudu strechari meskat. Ale ak by vsetko islo bez prestojov,tak to stihnete
Odpovedať
@minopp najvyssi cas zhanat. Strechari su vytazeni a je problem ich zohnat a hlavne,aby prisli nacas. Nam meskali 4 mesiace,sused sa smial a jemu ina partia meska uz druhy mesiac.
Odpovedať
@hoblinka13 nevypravaj :-x takto pred dvoma rokmi sme zalievali dosku, murovali sme svojpomocne a v pohode sme to dali...ako bolo povedané, strechy uz robia celoročne, našu skončili pár dní po troch kráľoch. Takže smelo do toho...
Odpovedať
@minopp Neriskuj to. Do konca oktobra to nestihneš a v novembri ti už nasneži.
Odpovedať
ked nemas spolahlivych ludi, tak to mozes skusit, ale potom sa necuduj spominanym prestojom a to nehovorim o tom ze uz skoro tyzden prsi! Ked budes mat mury vytiahnute tak uz bude dobre, lebo horsie sa robi strecha v dazdi ako v snehu :-)
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/lucyy... pozri tu. Zbytočne by si stratil čas.. @minopp
Odpovedať
Článok sa načítava...
múry potiahnes za týždeň, za ďalší týždeň môže byť veniec. ako kritický bod vidím fakt, že ešte nemáš dojednanych strecharov... jeseň až do vianoc je pre nich vrchol sezóny, všetci dobrí majú už určite plno.
Odpovedať
@14054 Nemysliš si že začať staviať v jeseni v Ilave a v Poprade nieje to to iste?
Odpovedať
@ruren ked zozenie tych strecharov, tak vtom problem nevidim. Takze nie nemyslim, ma murarov ... my sme muri tahali vo dvojici, niekedy trojici po poobediach a sobotach. On za ten cas moze mat hotovy a vyzrety aj veniec...Takze ako som pisal, ked zozenie strecharov, neni o com ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja murujem zajtra.. Ale strecharov mám dojednanych.. Vraj hlásia dlhú jeseň... Záleží ako skoro chceš bývať...
Odpovedať
@14054 nejde ani tak o tu strechu,ale veniec. Nevravim,ze sa neda,ale vela ludu vsetko suri a hlavne nenechaju stavbu vyzriet.
Odpovedať
@14054 pochybujem,ze na jesen zozenie dobru firmu na strechu. Mozno tak koncom jari budu mat cas.
Odpovedať
@hoblinka13 A ešte ťa doplnim. Pochybujem, že aj keď sa mu podari zabetonovať veniec, že na pile budu čakať už len na neho.
Odpovedať
@hoblinka13 @ruren tak to som nevedel, že veniec je až taká veda..tri dni salung jeden deň betonovanie. Ako čakať na neho, výkresy má, pílu si môže zajednavat už aj teraz...i keď mne to všetko riešili strechari. Všetko je to individuálne tak ho tu nestraste, keď zoženie tých strecharov, môže ísť na vec...ale to jedno nechápem, že načo snimi čakal...ja som za strecharmi šiel hneď ako som mal výkresy...haluz bola, že mi povedal, že stačí zavolát mesiac predtým ako bude treba robit strechu... samozrejme, že neprišiel za mesiac, ale za dva. Takže som sa zbytočne hnal ako chuj, keď som sa potom mesiac díval na stavbu ako krásne všetko mokne....
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som minuly rok skoncil pri venci a pokracoval az na jar. Lepsie je to dat pod strechu. Ak to nestihnes,treba stavbu ochranit.
Odpovedať
@pluky za tri dni ani lešenie nepostaviš.
Odpovedať
To patrilo @14054
Odpovedať
@ruren píše že má bungalov...stačí klietka, traja tri dni, začínali o 9tej končili pred štvrtou. Fakt sa tu nemienim hádať, keďže to mám za sebou...
Odpovedať
@14054 aka klietka?
Odpovedať
lesenarska klietka to si daj do Googlu :-D :-D
Odpovedať
to si 12 m roksory zdvihal a viazal z nejakej klietky?
Odpovedať
@ruren ty si fakt už robíš srandu, uložiť to tam bol najmenší problém...a nemali 12 metrov, ale polovicu z toho. A prečo by som ich mal viazať z tej klietky. Krista šak pochop už, že to mám za sebou, ja neviem o čom stále tocis. Či akože klamem? Ti tu klietku zajtra asi odfotim, lebo vidím že si mimo :-p
Odpovedať
@14054 A ešte by ma zaujimalo ako si sa s tou klietkou pohyboval medzi miestnostami, kde boli nosne priečky?
Odpovedať
@ruren vieš najväčší problém je, že ty nevieš ani ako tá klietka vyzerá a potom to tu spamujes a vypytujes sa hovadiny. Fakt nemám potrebu ti tu vypisovať krok za krokom ako som robil veniec, veď napokon čosi je aj v albume. Maj sa, ďalej už to riešiť nebudem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?