Z čoho staviate dom?

dobry den. rozhodli sme sa stavat a nevieme ci drevodom,alebo montovany, alebo murovany...alebo podla coho sa vlastne rozhodnut a ako?
Odpovedať
Profilova fotka
ja tehla Porotherm profi 44 :-)
Odpovedať
Naša odysea je podrobne tu: http://pasivnydom.blog.cz/0904/ako-sm...
Odpovedať
my Velox.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme ytong 30 + 20 eps
Odpovedať
Profilova fotka
My síce len pristavujeme.....Bude to Heluz tehla
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sa chystame na jar Velox
Odpovedať
Profilova fotka
montovaný drevodom... už sa veľmi tešíme, základy sa už robia
Odpovedať
Profilova fotka
aj my máme montovaný drevodom 8-)
Odpovedať
@andrejkam ktoru firmu ste si vybrali na stavbu z Veloxu? Ako ste s nimi spokojny? Alebo staviate svojpomocne?
Odpovedať
...my staviame z Ytongu, a či sa rozhodnúť pre murovaný alebo drevodom??? Myslím, že základy trvajú v oboch prípadoch rovnako, my sme z Ytongu postavili za jednu sobotu celé obvodové múry, možno to bolo rýchlejšie ako v prípade drevodomov, takže to je asi iba vec názoru alebo vkusu??? Ťažko povedať :-)
Odpovedať
@orinoco ....už máme postavené od firmy Velox-východ Michalovce a celú stavbu obvodových múrov nám stavala pracovná čata Veloxu.Celkovo sme veľmi spokojný s prístupom a jednaním.....odporúčam.Ak by si chcela kontakt napíš mi tvoje číslo a obchoďák z Veloxu ti zavolá. Zatiaľ nebývame,ale na zimu by sme už chceli.....tak uvidíme. papa Andrea
Odpovedať
@marek27 super...zas niekto...
Odpovedať
Článok sa načítava...
murovany - Porotherm profi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkam: Presne Velox Vychod z Michaloviec - uz som s nimi jednal, velmi ochotni ludia snazia sa poradit a vysvetlit. My uz by sme stavali, len sme cakali na siete na pozemku, takze na jesen to dohodneme a na jar zaciname. Uz aby to bolo :). Kde v Presove ste stavali?
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkam: hmmm. tak podla Tvojho albumu uz viem ;). Uz som to videl aj v reale - poslal ma tam chlapik z Veloxu ;).
Odpovedať
@marek27 bol si pozrieť na náš dom?..... =-)
Odpovedať
@marek27 ten chlapík z Veloxu...pán Jančošek že? Veľmi milý a ústretový prístup....to si dáte postaviť alebo budete stavať svojpomocne?
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkam: My od nich chceme uricte steny... ale uz zacali aj zaklady a strechy, tak si na to nechame spravit od nich ponuku, a ak bude OK, tak nechame celu hrubu stavnu od zakladov az po strechu od nich, nech je to od jednej firmy a zbytok potom svojpomocne. Ano bol som pozriet na Vas dom - neviem ci mozem napisat kde, ale na krizovatke ku Vam je zrkadlo nie? ;)
Odpovedať
@marek27 áno presne tak-zrkadlo ..... to si bol na správnom mieste....veď si mohol zavolať a išli by sme pozrieť dnu.... Ak ti môžem poradiť na stavebné práce ti vedia odpočítať DPH ...samozrejme ak nepotrebuješ doklad
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkam: a chceme ist urcite co do minimalnych energetickych spotrieb, takze urcite nizkoenergeticky (az pasiv, ak by sa podarilo) - 20 cm sivy polystyren, zateplene zaklady, trojskla, obytne miestnosti na juh, kupelne a kuchyna na sever - vid : http://imtp.me/j810007f
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkam: na staveben prace, alebo aj na meterial? My budeme potrebovat vydokladovat cca 40 tis Eur, aj ked si myslim ze s tym nebude problem ;).
Odpovedať
@marek27 keď sme my stavali sivý polystyrén ešte nemali.....ak ti to nevadí píš do IP
Odpovedať
@marek27 Marek, ak neplánujete riad. vetranie, pasív z toho určite nebude. Ak by aj bolo, myslím, že to bude tiež "len" lepší NED, s mernou potrebou pod 30 kWh/(m2a). Závisí to od viacerých vecí. Nech sa darí!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr: samozrejme ze riadene vetranie musi byt v takom dome, a uz sme si o tom pisali v inej teme, dokonca si mi opravila preklep - jednotka od f. Nilan. Ak to bude "len" lepsi NED aj tak dobre. Rozmyslal som este na 10 cm polysu plus na fasadu - ze je to mozne, ale to musim este s nimi poriadne prebrat.
Odpovedať
@marek27 Áááááno, už si spomínam. Čosi sa mi aj marilo, ale nechcelo sa mi hľadať. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pancake a teraz si vyber :-)
Odpovedať
@poliacik321 to si teda nevyberiem. :-( mam uz kopec casopisov a projektov doma, a netusim ani kde zacat. ci nizkoenergeticky... ci aky....no chvala bohu ze este nemame pozemok. lebo ked ho uz budeme mat tak potom pojdeme na to. musim sa porozpravat s niekym kto ma uz postavene. ale tych to poznam maju klasicke tehlove domy. nie nizkoenergeticke. takze kazdy si bude chvalit svoje, to mi je jasne. a este prosim ta ako dlho trva to stavebne povolenie??? a ked ho budem mat, tak mozem uz stavat. ano??? =-) =-)
Odpovedať
a teraz este by ste mi vedeli poradit ze ktory dom je najrychlejsie postaveny, alebo ktory dom /z akeho materialu/ je nizkoenergeticky. ja to chapem ze si o mne myslite ze som debil, ale doteraz som o stavbe domu ani nepocula. to je ako keby som mala letiet na mesiac a co si tam mam nabalit????? ;-( alebo kde by som si nasla na nete take tie zaklady o stavani::: ze aky je rozdiel medzi tehlou, ytongom, veloxom,porothermom a co ja viem z coho sa este stavia.... |-| |-| alebo ake kurenie si dat???? teda aby som sa zmestila do nasej cenovej relacie a este aby som aj usetrila na energiach..... alebo co je lepsie, bungalov alebo poschodovy dom??? ja viem je to somnou tazke. |-| |-|
Odpovedať
my staviame nizkoenergeticky z betonovych tvarnic 200 mm, vylievanych betonom /stratene bednenie/ a zateplene 350 mm polystyren. Je to asi dost ojedinele, tak uvidime, ako to dopadne ;-)
Odpovedať
@evercila To je dobré a lacné riešenie. EPS dajte šedý. ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?