Z čoho postaviť dom?

Dobry den, chystame sa na jar zacat stavat svojpomocne nizkoenergeticky dom a rad by som ziskal nejake rady od odbornikov. Pozemok, na ktorom bude stavba, je umiestneny v novobudovanej ulici asi cca 80 m od cesty prvej triedy. Na hranici cesty sa planuje nejake odhlucnenie, hluk sa ciastocne eliminuje aj novostavbami. Obvodove mury by mali byt cca 30 cm + 10-15 cm izolacia. Okna trojsklo. Ja som bol prikloneny k Ytongu pre jeho rychlu vystavbu, ale bojim sa jeho akustickych vlastnosti. Je to naozaj take zle? Je mozne, ze by mi zvuk prechadzal aj cez obvodove steny? O prieckach ani nehovorim. Neviem sa rozhodnut, z coho stavat. Rozmyslal som aj nad VPC tehlami. V tomto pripade je potrebne zosilnit nejakym sposobom zakladovu dosku pre ich velku vahu? Ako je to s rezanim drazok, vedenim elektriky, rozvodov? Alebo mam zostat pri tehlach a ked tak, tak pri akych? Dakujem za rady.
Odpovedať
Dajte odborníkom postaviť hrubú stavbu, a potom si dokončujte svojpomocne. Odporúčam Keramické domy. Prečo?-http://zdravydom.eu/index/preco_postavit_keramicky_montovany_dom/0-239 Cenové ponuky na hrubú stavbu nájdete: http://zdravydom.eu/index/cennik_domo... http://zdravydom.eu/news
Odpovedať
Profilova fotka
@nonpayer Nebojte sa ísť ani do ytongu, ani do tehly, staval som v novej lokalite, chcel som isť dalej od hl. cesty, ale teraz ked mám stavbu hotovú, termobrick 290, zateplujem momentálne 15 cm EPS 70F, trojsklo 44 - 48 mm, rám 92 mm. Čo sa týka hluku, ak požiadaš manželku o pitie a manželka nevie čítať z úst tak ta nepočuje, musíš kričať. A auta, ktoré prechádzajú vôbec neregistruješ.
Odpovedať
Ako prve odporucam ked mate predstavu o tvare a podoryse domu urcit kde chcete mat prevadzkove naklady. Od toho sa potom odpichnut. Viaceri ludia tu pisu a ja s nimi suhlasim stavat NED (zateplit, podlahovka, trojskla, vykurovaci system) je luxus. Chodte do nizsej spotreby natocenim domu a usporiadanim izieb podla standardov EPD a potom zrejme ako kazdy normalny clovek budete chciet co najviac muziky za co najmenej penazi. A k tomu Vam pomoze tato tabulka od blacksr http://www.pasivnidomy.cz/forum/downl... A na zaver jeden clanok majitela NED http://bydleni.idnes.cz/nizkoenergeti... A inak podobna diskusia uz tu je http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
jednoznacne velox
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Tiež hľadám materiál na obvodové múry, ktorý by čo najlepšie zvukovo izoloval vonkajší ruch od hlavnej cesty. Porovnaval som tehlu, ytong a porfix. Najlepšie mi vychádza porfix p4-580,ktorý má Rw pri 30cm až 52dB. Ytong asi 48 a tehla 39-46. Ja som sa však ešte nerozhodol.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@juraj_dlhy 😄 😄 Reagujete skrytou (veľmi okatou) reklamou na príspevok z roku 2013, takže to už bude asi neaktuálne ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?