Ytong verzus Heluz

Ahojte, asi uz takato diskusia tu je, ale nechce sa mi to hladat. Onedlho (dufam :)) zacneme stavat, ale neviem sa rozhodnut ci z porobetonu alebo tehly. Sestre sme asi pred rokom stavali z Ytongu, a celkom fajn sa stym pracovalo, takze trosku sa priklanam k Ytongu. Ale rad by som si nechal poradit! Vedeli by ste mi poradit co je lepsie, kvalitnejsie, lacnejsie? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi heluz!!!ytong ti po par rokoch zacne vlhnut!my ideme nadstavovat a urcite z heluzu
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali z Coneca nejaký kupón na zľavu z Heluzu, ktorý sme mali uplatniť v stavebninách kde sme tehlu kupovali. Tam nám nakoniec ponúkli Keratherm / ten istý výrobca ako Porotherm / za tú istú cenu :) náš architekt navrhol síce dom z Ytongu, ale ten je oveľa drahší a lepší je len v tom, že sa jednoduchšie robia omietky. tehla je tehla a možno rozvody el. a to že počase praská sme počuli tiež
Odpovedať
ja si myslim, ze praska len ten , ktory nie je dobre spraveny.je kopec ,, pseudo murarov" ( vyucenych kucharov,casnikov a neviem kto este) ktorí si urobia stavebnú firmu len cez papiere a zamestávajú tam kde koho.myslím,že dom z ytongu praskať nebude pokiaľ bude urobený ako patrí.
Odpovedať
@radka1303 "ytong ti po par rokoch zacne vlhnut!" - toto je pre mna nova informacia, prosim rozviest. Inak porobeton vs. tehla, je to jedno. Tehla ma kusok lepsiu akumulacnu schopnost, s porobetonom sa zas daju lepsie poriesit tepelne mosty.
Odpovedať
@fehi Ahoj, tato otazka je dost opovazliva, nakolko vacsinou usti do nekonecnych rozpytvavani tehal a porobetonov a plamennych reci. Vies, kazda liska chvali svoj chvost=100 ludi ti povie sto inych nazorov. Pri projektovani nasho domu som 2 mesiace riesil stavebny material a na to nadvazujucu dilemu ohladom zateplovania. Skoncilo to tak, ze som bol psychicky vycerpany a znechuteny, premrhal som velmi vela casu a nic zasadne som sa nedozvedel. Podla mojho skromneho nazoru je uplne jedno, co si vyberiete, len si dajte pozor na to, aby to bolo technologicky ok ;) Ale ak mam napisat nieco prinosne, tak z mojich skusenosti z mont.elektroinstalacii je konkretne Heluz mimoriadne krehka a krasne triestitelna tehla, co beriem ako negativum, nakolko nie je problem jednym nepresnym klepnutim kladivkom odstranit polovicu tehly. Dalsou vecou je mozne "prefukovanie" cez zasuvky. Do porobetonu sa robia vyrazne presnejsie drazky a otvory ;-)
Odpovedať
@radka1303 preco? @stefan037 preco?
Odpovedať
Profilova fotka
vies co taketo sproste reci ako sa tu vedu mi uz ani nedovoluje sem pisat...stavajte z coho chcete,ked to spravite dobre tak to bude OK, @stefan037 nepis ze volovina jasne??vsetok material ma svoje pro aj proti...ja som to sem napisala zo skusenosti inych... @calimero nova informacia???ano samozrejme lebo co kto predava sa snazi poukazat len na to naj naj naj...a negativa ti nepovie nikdo,ze ano?? ked sem napisem ze chceme montovany,napisu mi tu taky co ma hned o****u....takze najlepsie je sa asi nezapajat do ziadnych takychto debat zistujem....kazdy si pochvali lenb to co uzna za vhodne...dobry architekt,projektovy poradca a podobne by mal poradit to naj co komu vyhovuje...ked je pre niekoho zly ytong,zaujimalo by ma preco tolko ludi z neho stavia???ked teba je maximalne nevyhovujuci heluz -v poriadku...preco teda sa z neho stavia ked je taky zly?? nie kazdemu vyhovuje cena...niekto stavia lacno,niekto rychlo ,niekto kvalitne a inemu su peniaze a cas ukradnute...
Odpovedať
dakujem moc za komentare....este mozno jedna otazka....ak sa rozhodnem stavat z Ytongu, ale do najblizsej zimy stihnem len hrubu stavbu, nebude tam problem s vlhkostou pripadne mrazom, kedze porobeton navsakuje vodu?
Odpovedať
radka1303 radka ja si cenim tvoj prispevok, kazda rada je dobra! :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
boze no to su mi len rady...kristepane... :-( je mi z vas zle..prave som si citala na porade.sk ci ytong alebo heluz...no hadajte ako to tam skoncilo??nijako...jeden chvali to druhy to... @stefan037 tu chce clovek poradit ty kokos ale vy tu pisete podaktory jak keby ste zozrali mudrost sveta...da sa pisat aj inac,ale to pre niekoho nieje podstatne...no co uz aj z pismem sa da vycitat iq cloveka...ak sa takto chovas aj doma tak zbohom rodina...co keby si normalne poradil a nepisal ako pako??hmm??
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi noo to neviem u nas susedia stavali z ytongu,a mali problem s vodou to ti mozem povedat na 100%...nestihli do zimy len hrubu stavbu,ale vraj je to uz ok a to nemaju z vonku este nic dorobene iba zvnutra...pozri heluz je lacnejsi vyzaduje preciznejsiu pracu,ytong je drahsi ale zvladnes to aj svojpomocne...vsetko ma svoje klady aj zapory...skus pokecat so setrou ako sa sprava ich material co si nieco nevsimli za ten rok,ak je to vsetko ok tak si rozhodnuty :-) ale ja som sa rozpravala s ludmi co maju uz viac rokov postavene z ytongu a vymenili by keby mohli...tak neviem...mozno ty co maju heluz by zase menili za ytong...je to strasne diskutabilne a nic nieje 100%tne,podla mna akokolvek sa rozhodnes tak spravis dobre....
Odpovedať
@radka1303 jj presne tak, 100 ludi 100 chuti...ale radsej sa spytam a dozviem sa nieco nove, akoby som mal ist len tak bez pripravy do niecoho....uvidime co bude, zatial este stale cakam na stavebne povolenie, takze mam este casu "dost".
Odpovedať
@radka1303 ale radka, prave preto by si tu nemala sirit nepotvrdene informacie. To vlhnutie Ytongu je hlupost a funguje to presne opacne. Ytong ma najvyssiu vlhkost ked je novy a postupne tuto vlkost straca (trva to cca 2 roky). Jediny rozdiel oproti tehle je v tom, ze ako material rychlejsie nasiakne, ale zaroven rychlejsie vyschne. A na rozdiel od tehly ma daleko mensiu vzlinavost (skoro ziadnu). Teda pri dlhodobom posobeni vody, napr. pri zaplavach, navlhne len do vysky vodnej hladiny, kym v pripade tehly sa tato voda vplyvom vzlinavosti dostava vyssie. Krasne to vidno na vytopenych domoch. Domy z Ytongu su suche za par dni, domy z tehal schnu ovela dlhsie a plochy zasiahnute vodou su ovela vacsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi nebude. vlastna skusenost.ytong je viac nasiakavy,ale aj rychlejsie ta voda s neho odide.http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/dano101/album/pokracovanie/5384569/.keby som staval znovu,tak urcite ytong.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero no konecne normalna slusna odpoved...
Odpovedať
http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky...
Odpovedať
a ako to chodi v pripade tepelnych mostov okolo okien? viem ze pri tehlach su nato specialne tehly, ale v pripate Ytongu som take nevidel....
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi mas tam ytongovy preklad.tak ze aky tepelny most? http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d...
Odpovedať
@dano101 tak aj pri tehlach mas preklady a aj tak maju specialne tehly okolo okien....sorry mozno niecomu nerozumiem, ale som uplny laik v tomto, takze budem rad ak pomozete :)
Odpovedať
mam 6 ks ytongu pri dome čo ostali z stavby ,,, po 3 rokoch im nič nie je .... pršalo, snežilo na ne a sú v pohode, teraz ich použijem na stavbu garáže ... preklady ytong kúpiš nie je problém, 2 ks mam aj ja na predaj .... JA som zateplil aj ytong aj ked píšu že netreba.. ale plyn je drahy,,, máme dom 13,5×9 metrov 375 ytong plus 10 cm polystyrén, a minuli sme na kúrenie cca 450m3 plynu za rok... teplota stabilná na 24,0°C .... Robo
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi ten preklad je tiez z ytongu,ale su v nom na viac zeleza.ja netvrdim ze netreba zateplovat.treba a vela,ale medzi ytongom a ytongovym prekladom neni ziadny tepelny most.na tvojom mieste dam cim tensie murivo a cim hrubsiu izolaciu.murivo max.30cm a izolacia tiez 30cm.medzi ytong a okno mozes dat styrodur a na okna samozrejme pasky.
Odpovedať
@rob81 ja budem mat dom cca 12x13.5m, a mam naprojektovane obvodove murivo 380mm. tiez planujem zateplovat...mozem sa spytat co ta stal Ytong na cely dom? mal si lepidlo zadarmo?
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi tepelny most je medzi ytongom a vencom.z vonkajsej strany venca som daval 3cm styrodur a dom aj s vencom som zateplil 16cm pps.mohol som dat viac.veniec ale nemam v dome.a na venci mam vatu. http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d...
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi sorry,ale to si uz nepamatam.urcite daj max. 30cm,teda ked ti to statik odobry,ale myslim ze urcite.ja som lepidlo kupoval,ale ytong som mal velmi lacny.to co usetris na murive daj do izolacie.to je jedina vec co lutujem,ze som nedal na obvod viac.
Odpovedať
cca 4500 € plus preklady.... lepidlo bolo za 1€ ku palete.. asi som dokupoval 10 vriec .... palety boli zálohované, za 2 dni stála hrubá stavba ..... Robo
Odpovedať
Profilova fotka
@radka1303 NEZMYSEL!!! @stefan037 Dôvod? Po x skúsenostiach zo všetkými murovacími materiálmi .Ak by som mal stavať dom pre seba tak by som ho postavil z Ytongu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?