Ytong U-vencove tvarnice ??

Zdravim, chcel by som sa opytat niekoho kto ma podobny doma ako ja - 30tka obvodove a nosne mury, preklad nad oknami a dverami bude zatoven aj veniec, dreveny tramovy strop, strecha beton. skridla, ci pouzvial na veniec U profily od Ytongu ? Kdesi som cital ze niekto s podobnym domom to mal zamietnute od statika.. ??? Jasne ze U profil ma 5 cm hrubus stenu cize na 30tke mure bude realne iba 20 cm betonu do sirky ale vraj sa to tak pouziva bezne..
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhoduje svetlost otvoru, vyska nadmurovky, pritazenie, sirka muriva, atd. Nejaky minimalny rozumny rozmer ZB prvku je 250x250mm, Ta tvarovka pri hrubke steny 300 ma stienky 50mm to je 300-100 = 200 mm. Do toho vpratat vystuz pre vacsi otvor, alebo vyssie pritazenie je niekedy problem. Urcite je dobre to nechat na zvazeni statika, ci ano alebo nie. Situacia od situacie moze byt ina.
Odpovedať
@sidewinder to ano, len tak som sa chcel opytat ci nahodou niekto nieco podobne neriesil.. Dokonca som dostal taku radu od kolegou v praci ze pouzit klasicky Ytong U na murive a v oblasti okien, dveri, fr. okna a prechodou pod nosnym murom urobit klasicke debnenie z dreva ktore bude riadne siroke ako murivo a nechat ho zapusiti po mure 1-1,5m od otvoru na jednu aj druhu stranu a iba napojit na U veniec -- toto by mohlo byt dobre riesenie..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?