Ytong priecky - keramicky (tehlovy) preklad

chcem sa opytat ci bude problem s lepenim alebo cim kolvek inym ked mam priecky ytong ale preklad musim pouzit (kvoli dlzke) keramicky tehlovy - bude to lepit s lepidlom na ytong a na to pojde zase iba ytong - zlepi sa to nebude problem ? Diky
Odpovedať
pripadne ake ine lepidlo pouzit co spoji dobre ytong aj tehlu (z druhej strany beton)
Odpovedať
Nie je problém, použi lepidlo na Ytong.
Odpovedať
Prípadne to pozichruj chemickou kotvou cez roxor, ten preklad a to, čo bude na preklade, zaliať roxor do drážky, aby si mal už teda v duši pokoj :), to už nepôjde nikam.
Odpovedať
@jolaus100 dva rozne materialy maju roznu roztaznost, moze sa stat, ze aj po zasietkovani to tam bude praskat. Aky velky ma byt ten otvor? Aka hruba je ta priecka? Co tak pouzit prekladovy tramec?
Odpovedať
@jolaus100 Ytong má aj prekladové trámce. Tie sa dočasne podoprú. http://www.ytong.sk/ytong-prekladovy-...
Odpovedať
@stowasser @blackomt priecka 12,5 otvor 90cm ale tam to je take specificke (aj ked by 125 preklad od ytongu stacil ale nestaci (dlzka je kratka lebo ho musim kotvir do obvodovej steny cez L profil -- mam zarubnu hned na kraji ) Prekladovy tramec musi mat na sebe este jednu vrstvu tvarnic a ja ju sice budem mat (aj ked uz iba poslednu) ale iba z poloviciek lebo priecka vysla pod pohladovy dreveny tram na strope.. No a tym padom ten prekladovy tramec nemusi byt po tech stranek spravne instalovany..
Odpovedať
teraz citam ze tak sa to robi iba ak ma byt prekladovy tramen NOSNY a ja potrebujem nenosny preklad.. bolo by to ok tym padom ?
Odpovedať
@jolaus100 vo vasom pripade je uplne jedno, ci pouzijete nosny prekladovy tramec, alebo nenosny preklad. Tramec je lahsi. V priecke nemusi byt nadmurovany. Na bazosi su take tramce na predaj za par eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, o aký veľký otvor sa jedná? Pri priečkach hr. 125 a 150 mm môžete použiť prekladový trámec ktorým dokážete spraviť otvor o svetlosti 2500 mm. Pri priečkach 100 mm existujú preklady dl. 2250 mm svetlý otvor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?