Ytong - oprava praskajúcej steny

Zdravim, ako by ste opravili praskajucu stenu z ytongu kde pocas murovania boli polozene 3 rady tvarnic na seba tak, ze na jednom mieste zvisly spoj je omylom v jednej rovine cez 3 vrstvy bez spravneho previazania. Tvarnice su pero-drazka ktore sa zvislo k sebe nelepia. Dakujem za pomoc
Odpovedať
@neroxin ... na tej fotografii nevidim, aby niečo praskalo a preto predpokladam, ze ide o obavu z praskania. Osobne by som do uz stenu nerozoberal. Ked dobre vidim, veniec je o 3-4 rady nizsie na vedlajsej stene a to problematicke miesto je iba domurovka ku streche. Ked je moj odhad vasej situacie spravny, riesil by som to sklokeramickou sietkou, kt. by som vtlacil priamo do omietky nie do lepidla (kedze stavba je z ytongu).
Odpovedať
Profilova fotka
Je to chyba nemalo by to tak byť.Ale z hľadista statiky je to totálna banalita.Pre takúto chybu nič nepraskne.
Odpovedať
Ten preklad nad oknom je lepený? či ako to je? Veď to vyzerá, že končí nad oknom!!! :-O
Odpovedať
@snoophy @neroxin ono to vypadá ako keby tam ten preklad vôbec nebol,teda v tomto prípade by som sa nebál praskania steny , ktorá nepraskne ked sa vysietkuje, ale skôr by som sa bál čo to spraví pod strechou nad oknom ked tam nieje preklad :)
Odpovedať
@venco Dobrý den. Že to tak naozaj vyzerá, ještě neznamená, že tam není. Já zase předpokládám, ža stavebník má v hlavě mozek a to, co se na první pohled jeví jako tvárnice je věncovka, ve které je odlitý železobetonový překlad. Čili naprosto standartní řešení. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva - presne tak, nad oknom je zelezobetonovy preklad na celu sirku domu. @1palo1 - veniec je v tom rade ktory je pod viditelnym betonom vlavo, veniec je robeny do L, ide v rade pod oknom a konci na zaciatku okna. Tato fotka bola zvolena aby bolo vidiet kde je problem, teraz tam uz je omietka a ta omietka praska. Je tam sietka ale zjavne to nestaci. Napadlo ma nafrezovat do muriva vodorovne drazky povedzme 60 cm dlhe, hlboke 3cm, siroke 2,5 cm. Dovnutra dat stavebne lepidlo a vtlacit do toho zelezny roxor. Toto spravit z oboch stran a povedzme 5 takych na kazdej strane. Co myslite ?
Odpovedať
@ladajaskva lado s tebou sa nedá nesúhlasit, toto samozrejme by tak malo byt ,ale ked dá niekto 3 ytongy na seba bez previazania a je to v pohode,otázka znie či ten človerk vedel čo je preklad :D ...samozrejme sám viem že tie 3 ytongy sú ok...ale je aj ten preklad ok?
Odpovedať
Ludia, co mate s tym prekladom. Su tam Ytong U-tvarnice v ktorych je vyarmovany zelezobeton. Jasne ze to vyzera ako klasicka ytong tvarnica, ale vnutri je beton. Keby tam bol iba preklad siroky ako okno, co by mi spevnilo celu stenu? Cele to je dlhe asi 5 metrov. Chybicka se vloudila a vznikli 3 rady nad sebou nepreviazanych tvarnic. Stacila chvila a "murari" toto spravili. No a vsimol som si to neskoro. Nerieste ako to vzniklo, skuste poradit ako to teraz spevnit. A prekladu uz dajte pokoj, ten tam je ako ma byt.
Odpovedať
Profilova fotka
Netreba s tým robiť nič.
Odpovedať
@neroxin Dobrý den. Co by se s tím asi tak dalo udělat a proč ? Z hlediska statiky je to bevýznamná, banální záležitost, kterou nemusíte nijak řešit. Čili nějaké vlepování roxorů a zpevňování laminátovou armovací síťkou nic nevyřeší. Prasklinu proškrábněte špachtlou, aby se zvětšila a normálně ji po vyčištění a namočení zatmelte třeba Uniflotem. Přemalovat a hotovo. Jestli se zase objeví, tak to bude tím, že barák pořád pracuje, protože ještě není stabilizovaný. S pozdravem Laďa
Odpovedať
len potom miesto nezabudnúť presieťkovať aby v tomto spoji nevznikali nijaké praskliny ale predpokladám že s tým počítate. Aj keď takéto riešenie nie je práve štandardne dajme tomu že to môže byť. Dúfam že sa to nachádza len na tomto jenom mieste lebo keby ste to mali po celom dome tak to bude troška problém.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?