Ytong lambda300 al. 375

Profilova fotka
Ahojte,chcela by som sa informovat al.skor Vase rady ,nazory ,kt.ytong by ste pouzili a ak 300-vku je potrebne ju zateplovat? Dom rozmery 10x8.5 poschodovy .Rozmýšľali sme az nad 450 ytong lambda,ale vraj je to prehnane na taky maly dom
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som siel do klasickeho ytongu bud 25 alebo 30ka a na to 15-20ka polystyren. Cenovo to vide lacnejsie ako lambda a ma to lepsie tepelne vlastnosti ako hola lambda. Samozrejme nezabudnut na dostatocnu izolaciu podlah min 15cm a stropu tak 40cm. Inak je tu velmi vela tychto tem staci pohladat...
Odpovedať
@morandia Norma nepusti. 300 lambda je bez zateplenia uz nevyhovujuca, 375 lambda je "len tak tak" a to len v uplne suchom stave. Ak chcete ytong, tak zvolte 300 nie lambda (ta je prilis makka) a zateplite. Ak mate cas, ze stavba poriadne preschne, tak polystyrenom, ak sa ponahlate, tak vlnou.
Odpovedať
@morandia Vsetko co potrebujes vediet, odznelo uz tento tyzden tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
@morandia všetko treba zateplovať! to čo netreba zateplovať je buď drahé alebo nedostatočné a neskôr sa to už zatepliť nebude dať (nevyjde ti posudok jedine s drahou vatou, ale zatepli drahý materiál drahou vatou! no povedz, ktorý SOMÁR by tak spravil?). Vždy platilo a bude platiť: čo najtenšia nosná stena a čo najhrubšia izolácia. A stavba vyschne aj s polystyrénom. Jedine žeby ste ju z vnútra igelitom obalili, tak nie. :-) ale načo by ste to robili? :-D :-D :-D @cache
Odpovedať
@slavoslav To povedz ludom, co mali postavene aj s fasadou v priebehu par mesiacov, nemaju rekuperaciu a teraz bojuju z plesnami. Bolo to tu pisane uz milion krat, porobeton je spongia, z vyroby ide mokry (technologia), v sklade vo folii nema ako poriadne vyschnut, v polystyrene sa odparuje len do interieru = mas stale prilis vlhko a vetras ako blazon, hlavne v zime. Musi mat svoj cas, aby sa tej vlhkosti v sebe zbavil.
Odpovedať
@cache ale da sa to bez plesni aj bez rekuepracky vsak ? ;-) ked stavba vyschne aspon rok .
Odpovedať
@danifedor Ved co ine bolo asi myslene vetou "Ak mate cas, ze stavba poriadne preschne, tak polystyrenom, ak sa ponahlate, tak vlnou.", na ktoru slavoslav reagoval? :-) Stavba nemusi nutne rok stat a nepokracovat, ale urcite sa nesmie hned oplacat polystyrenom. Skratka musi tam byt ten cas na uvolnenie vlhkosti do exterieru.
Odpovedať
@cache napíš prosím ťa spravíme hrubú stavbu,potom okná,potom ...........podľa teba časový harmonogram príklad začnem máj 2015,potom,potom.........a kedy je ideálne sa nasťahovať,ďakujem.
Odpovedať
@marta2610 Ked zacinate v maji, tak urcite nezateplujte do konca roka..
Odpovedať
@marta2610 To je ohromne individualne. Najviac ti povie sledovanie relativnej vlhkosti (40-60%) a spotreby tepla v zime. Pred pokladkou podlahy (laminat, drevo) sledovat vlhkost poteru (to si podlaharo zmeraju). Porobeton urcite nezateplovat skor, ako po 2 vykurovacich obdobiach.
Odpovedať
Tiež by ma inak zaujímala tá správna postupnosť prác, čo kedy robiť, atd..
Odpovedať
@cache aj keby si nezateplil aj tak sa budeľ boriť s vlhkosťou a za ďalšie čo je lepšie ako "natlačiť" vlhkosť do vaty. s tým si nepomôžeš, buď budeš vetrať alebo odvlhčovať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?