Ytong Lambda 450 alebo Ytong 30 so zateplením?

Ahojte. Uvažujem o stavbe rodinného domu a neviem sa rozhodnúť či použiť Ytong Lambda 450 bez zateplenia alebo radšej Ytong 30 + 10cm zateplenie. Viete poradiť ? Nie je 30-ka príliš tenký múr ? Prípadne máte nejaké skúsenosti s YQ Lambda 450 ? Ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@tompy18 Na toto si si nemusel zakladať tému stačilo pohľadať, podobná je tu každé dva mesiace. Obydvoma spôsobmi sa to dá riešiť ale ten zo zateplením je lacnejší.
Odpovedať
sprav Ytong 25 + 20 zateplenie
Odpovedať
Som tu nový a čítal som tu už rôzne príspevky, avšak každý má na to vždy iný názor. To že variant so zateplením je lacnejší, viem :-) Tak som myslel, že niekto by mohol mať aj nejaké praktické resp. technické skúsenosti. :-) ... V kľude :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tenky nie je, borci tu stavaju aj z 250 tky. (Jednopodlazny bungalov!) 10cm zateplenia je malo. z pohladu celkovej ceny,ktoru vynalozis na fasadu, dodatocnych, dajme tomu 10cm, bude nic. Ja osobne stenam bez zatrplenia neverim, ked vidim, kolko sa do nich seka na el.,vodu a pod.
Odpovedať
@tom329 Prečo ? :-)
Odpovedať
Prečo vlastne Ytong a nie radšej palenu tehlu+ 15-20 PS ? :-)
Odpovedať
preco si myslis ze prave v tvojej, v poradi asi 124tej teme, sa vyriesi tato dilema? precitaj si forum, vyber si argumenty podlozene vypoctami, nie krcmovymi recami a na zaklade to sa rozhodni. je tu toho naozaj dost.
Odpovedať
No pokiaľ viem, s Ytongom sa lepšie pracuje :-) A tiež by ma zaujímalo, prečo všetci zrazu dávajú zateplenie 20, 25 alebo viac :D To chce akože jeden vyhrať nad tým druhým, že on má hrubšie zateplené ? :D
Odpovedať
@tompy18 lebo 10 cm je malo, neviem kde stavas ale tych 16cm zateplenie je minimum. 250 preto lebo to staticky staci aj na dvojposchodovy dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@tompy18 Nie, na tento ucel si porovnavame dlzku... ehm... Ale do tej temy budes mat pristup az pri stej blbej otazke. Pokracuj dalej,si na spravnej ceste.
Odpovedať
No vidíte chlapci. Žiť na Slovensku a niečo sa informatívne opýtať na najznámejšej stránke Slovenska prináša skôr znechutenie než nejakú rozumnú konzultáciu, radu, tip, prípadne skúsenosť :-) Ale ja to chápem, vyplýva to z povahy slovenského národa :-) Výslednú pointu som teda pochopil veľmi rýchlo :-) - Čo si človek postaví, v tom bude žiť :-) Ďakujem za rady a tipy... dali ste mi ich skutočne hooojne :D :D :D
Odpovedať
@tompy18 S lambdou by som nestaval je to krehké to radšej klasiku P2 375mm a po roku-dvoch zistíš či ti treba zatepľovať. Ja staviam z 30tky ale z porfixu P4(P2 nevyšla kvôli statike v niektorých miestach) ale viem že zatepľovať chcem min.16cm. Kamarát má 375mm a nezatepľoval že mu to takto vyhovuje. 30cm múr určite nie je málo ale zaleží od projektu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tompy18 rady stoja za prd lebo to už to zrejme nikoho nebaví riešiť tu istú otázku každých 14 dní presne ako písal @topfield
Odpovedať
Profilova fotka
@tompy18 Na blbu otazku mozez cakat iba blbu odpoved,trebars aj na Marse. Normalne chod za projektantom a nechaj ho robit svoju robotu. Na vyber materialu a zateplenia vplyva vela faktorov. V prvom rade penazenka. Na fore nikto za teba nerozhodne. Len si mozes precitat,ako to urobil niekto iny.
Odpovedať
@roberttom Stránka slúži práve na konzultácie v rôznych oblastiach. Ak niekoho nebaví niečo čítať, nech sem nechodí a nech správy nečíta :-) Strata času.
Odpovedať
@kaspy Čo je na tej otázke blbé ? Za projektantom samozrejme pôjdem. Čo sa týka peňaženky, na tú som v otázke nenarážal :-) Tiež nerátam ani s tým, že by mal niekto za mňa rozhodovať na nejakom fóre :-) Príspevok som jasne stanovil, niekto však nepochopí, ale tak nevadí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tompy18 "A tiež by ma zaujímalo, prečo všetci zrazu dávajú zateplenie 20, 25 alebo viac 😄 To chce akože jeden vyhrať nad tým druhým, že on má hrubšie zateplené ? 😄"
Odpovedať
Na margo témy so zateplovaním, ...je to zvláštne. Kedysi sa stavali domy s hrúbkou múrov 50-60 cm a v tých domoch je doteraz v lete pri 36 stupňových horúčavách nad mieru príjemne, sviežo, bez použitia klimatizácie. V súčasnosti sa svet obracia na hlavu (obrazne) a stavia sa z 25-30 cm a na to by najradšej nalepili pol metra polystyrénu :-) Čo tak postaviť celý dom z polystyrénu, vystužiť rohy a nahodiť naň omietku ? :D To by bol tepelný odpor jak hovado :D Presiahol by všetky excelovské tabuľky vývojárov a inžinierov :D
Odpovedať
Profilova fotka
@tompy18 prisiel si sem len trollovat? Kedysi ludia zili v jaskyni.. nech sa paci, nik ti nebrani..
Odpovedať
@viperko Kedysi ľudia rozmýšľali zdravo. Nielen čo sa týka stavieb. Dnes ľudia rozmýšľajú finančne. PS.: jaskyňu nikto nespomínal.
Odpovedať
Profilova fotka
@tompy18 Ak chceš používať, zdravé materiály bez ohladu na cenu aj pre teba sa na trhu nájdu riešenia. V takejto diskusii sú síce názory zadarmo ale väčšinou aj nadarmo čiže nečakaj že ti tu niekto vysvetlí celú problematiku, nájdi si projektanta ktorému budeš veriť a rieš tieto veci s ním.
Odpovedať
Profilova fotka
@tompy18 kedysi sa stavali hrube mury a polystyren sa iba tak povaloval po poliach a lesoch, az jedneho krasneho dna ho niekto skusil nalepit na stenu. Apropo, na strechu budes davat trstinu alebo dreveny šindel? V davnych dobach bolo vzdy lepsie, bez debaty, ci uz komunizmus, nevolnictvo...vzdy rad spominam na tie krasne casy. Daj si to v hlave do kopy, pozri sa tu na par fotoblogov,ako to robia ludia, ktori makaju na svojom a budes mudrejsi. Lebo momentalne si v danej problematike veeelmi hlupucky.
Odpovedať
Profilova fotka
už nič.
Odpovedať
@kaspy Si veeeelmi mudry. Momentálne stavia kamarát z Ytongu. Pôvodne nechcel zateplenie avšak projektant mu navrhol projekt 30 + zateplenie. A to kvoli tomu, aby projekt schválil stavebný úrad. Tak pointa je niekde inde. V tejto dobe aj môžeš niečo chcieť, ale veľa vecí Ti nepovolia alebo neschvália. To tvoje nevolnictvo, komunizmus... odveci premostenie témy. A vieš čo, strechu chcem z polystyrenu, na to dám sklo aj vatu a možno ešte nejakú penu pre vylepšenie tepelného odporu. Plus komín. Vieš aké tam bude teplučko ? :D :D :D
Odpovedať
@eagleowl Ďakujem za rozumnú odpoveď. Ako jediný si mi odpovedal normálne. Ale ja som sa tu dnes registroval ako nový a aj som myslel, že to tu bude drsné :-) Každopádne ďakujem. A dá sa povedať že súhlasím.
Odpovedať
@tompy18 hej ludia kedysi rozmyslli zdavo? stavali co bolo urcite nikto neriesil, vlhkosti, koncentracie co2, poziadavky na slnko atd.. prosim ta kedysi boli metrove streny ale boli tam 20 cm okna, teraz ma ma kazdy polku stien zo skla. maju pravdu 100 tem tu o tom, je v pravidlach je ze nezakladaj duplicitnu temu,. Ak by sa ti chcelo teochu pohladat je tu toho tona a vysledok je vzdy rovnaky ze ekonomicke je zateplovat a riesia sa tym aj dalsei problemy.
Odpovedať
Profilova fotka
My ideme stavať z YTONG LAMBDA 500 bez zateplenia
Odpovedať
@simonarasto Super. Na základe čoho ste sa rozhodli pre Ytong 500 ? Resp. čo Vás presvedčilo alebo inšpirovalo ? :-)
Odpovedať
dom z 1meter hrubeho muru nie je chladny v lete lebo ma 1meter muru ale preto, lebo ho chladi podlaha - ktora nie je izolovana. Ono taky dom je uz ako keby pivnica, svojim sposobom. ale stale je to luxusnejsi dom/byvanie, ako zaprdeny panelak.
Odpovedať
@tompy18 najzdravsie ludia rozmyslali, ked vykurovali (aj) sklenniky v zime tuhym palivom, napriklad takym ciernym uhlim. to bola mnamka prechadzka alebo vetranie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?