Ytong Lambda 375

Máte prosím niekto skúsenosti s týmito tvárnicami? Je potrebne aj zateplovanie pri použití tejto hrúbky? pomohol by nam niekto vypocitat cca pocet kusov tvarnic na hrubu stavbu? dakujem
Odpovedať
@luciana1977 Ak kúriš plynom, tak obvykle stačia. Objem V = a . b . c . Počet kusov N = V : objem tvárnice. Stačí?
Odpovedať
Profilova fotka
Vacsina ludi toto casom zatepluje. Malo kto to prizna. :(. Zopar diskusii tu uz prebehlo, pohladaj,pocitaj,usetris... A kazdy predajca povie ze netreba, aj vyrobca to tak vymyslel,ale.... Tvoje ucty si platis sama.
Odpovedať
dakujem, skusim sa s tym potrapit, mozno by to niekto vedel cca odhadom aspon, skusim nahrat vykres domu :-) projektantka nam vravela ze pri pouzite tohto materialu by sme nemuseli zateplovat, tomu by sme sa radi vyhli a ano kurenie bude plynom plus krb v obyvacke
Odpovedať
@jankazb Zatepľujú lebo dostali zaručené rady z internetu. A potom ľutujú.
Odpovedať
@luciana1977 projektantka tvrdi ze netreba zateplovat - lebo to splna zatial platnu normu. Inak je to dost drahe riesenie. Viac sa oplati tensie murivo a zaizolovat. Mudre reci typu dom ma dychat a pod... su bludy. Hladaj a studuj. cloveka s nikom radopp nepocuvaj. Inak stavebniny kde by si si to objednala by Ti mali cca podla projektu naratat pocet.
Odpovedať
Chceli by sme dom ktory dycha, neviem ako inak to napisat...do albumu som pridala zatial par foto, idem pozriet ostatne plus vykres :-)
Odpovedať
dakujem za rady, staviame prvy a dufam ze posledny raz, preto si nechame radi poradit a poucit sa od nazorov ostatnych
Odpovedať
@luciana1977 pisal som Ti ze dychanie domu je blbost... cez stenu typu ytong sa Ti dostane von len male promile par z vnutra - vsetko ostatne musis vyvetrat oknami.
Odpovedať
v pripade ze treba zaizolovat je potom lacnejsia varianta tvarnic? pytam sa ako cisty laik ja viem ale radi by sme si urobili prehlad pred tym ako sa stavba znovu pohne
Odpovedať
X krát povedané / X krát popísané. Študuj ... Určite sa ty oplatí tenšie, základné murivo (30 cm ytong, tehla) + zatepliť 20 CM EPS ... Lambdu síce zatepliť nemusíš, ale ako bolo spomenuté, účty budeš platiť ty ...
Odpovedať
dakujem, ja si to nastudujem chcela som skor osobne nazory ludi ktori pouzili tento alebo iny material a preco
Odpovedať
@luciana1977 tu mas clanok napr. od @blacksr co je tu na modrej streche a radila plno ludom (pohadaj si ju) http://pasivnydom.blog.cz/0905/dychan... dalsi clanok rovno o porobetone: http://www.pluska.sk/ipeknebyvanie/st... a dalsi: http://urobsisam.topky.sk/stavba-domu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luciana1977 pozri tepelnotechnickú normu. Od 1.1.2015 sa menia požiadavky na obvodové murivo. http://etrium.sk/Aktual/Rozne_aktuali.... Teda ak použiješ tepelnoizolačnú omietku, nie je potrebné zatepliť, ale to bude LTT
Odpovedať
@luciana1977 podla projektu mate bungalov - tak tam staci 25 cm stena(samozrejme posudene statikom) a na to 20 - 25 cm EPS. Ytong ma vysoko pevnostne tvarnice na taketo murovanie. Samozrejme sa pozrite co Vam projektantka navrhla do stropu a do podlahy: strop by som v dnesnej dobe nerobil pod 40 cm a podlahu aspon 15-16 cm.
Odpovedať
@mr79 Šíriš možno bludy. Dom sa navrhuje ako celok, a radiť každému zatepľovať ytong nemusí byť správne.
Odpovedať
@radopp samozrejme ze dom sa navrhuje ako celok - ale projektant co rovno odporuca ytong lambdu a mozno rovno utvrdzuje ludi ze dom musi dychat, je spiatocnik... skor uz mozno aj diletant. z tohto: http://etrium.sk/Aktual/Rozne_aktuali... by som sa drzla odporucanych hodnot ako normalizovanych (pozadovanych). A odporucane hodnoty s Ytong lambda nikdy nedosiahnes. Preto by sa uz mal aj v dnesnej dobe navrhovat dom rovno s odpouranymi hodnotami a lepsimi ako tie co vyzaduje norma. Takze daj tu nekaju informaciu preco je Ytong Lambda lepsi ako ine riesenie a preco ho neizolovat.
Odpovedať
@radopp zatial si nikde nic poriadne nepodlozil, mas to len na subjekyivnom vnimi podobne ako singuty, somatexy a elektrosmog...
Odpovedať
@radopp Presne tak, ešte by som dodal aj to, že nie je dôležitý len dom samotný, ale aj jeho lokalita. Pre dom v Oravskej Lesnej zrejme budú platiť iné kritériá ako pre dom v Stupave a podobne.
Odpovedať
@mr79 Na požiadanie doložím čokoľvek, ale určite nezovšeobecňujem to čo sa zovšeobecniť nedá, napríklad zatepľovanie ytongu. :-)
Odpovedať
@gaiusmarius To máš pravdu, nadmorská výška a miestne pomery dosť menia hrúbku stien alebo izolácií. Nie je to len pár eur za mesiac za na plyn.
Odpovedať
@radopp ale ved to doloz zakladatelke temy... nech sa vie rozhodnut.. ale Teba treba pytat, aby si dal argumenty... proste Ty sa nezapries v ziadnej diskusii
Odpovedať
@luciana1977 skutočne ti @mr79 radí dobre. Rady typu radopp ignoruj. Tepelnotechnická norma sprísňuje požiadavky na izolačné vlastnosti konštrukcií. Tam sú predpísané hodnoty ktoré musíš dodržať. Od 2020 ti už samotný Ytong bez zateplenia nepomôže, ale ak budete vykurovať zadarmo, kľudne to vtesnaj do tej normy. Ja osobne budem kúriť elektrikou a s hodnotou U-0,22(podľa normy) by som prekúril príliš veľa. Od 2020 bude hodnota U nastavená na 0,15 a ja budem mať už tento rok 0,11. Preštuduj si to a prerátaj s projektantom.
Odpovedať
@jaro113 Z akého dôvodu ytong nepomôže? Kolaudovať bude podľa schválených výkresov, a tie bude robiť teraz.
Odpovedať
vykresy uz mame tolko k tomu a navrhnutu mame lambdu 375
Odpovedať
@mr79 Vhodnosť zateplenia sa určuje pre konkrétny projekt. Nevyjadrujem sa k veciam ku ktorým sa vyjadriť nedá. Je to neseriózne. Ak ma požiada, napíšem zdôvodnenie. Načo to mám písať do každého príspevku? Vieš koľko krát som tu na fóre už rátal finančnú návratnosť zateplenia? Veľakrát. Pri plyne mi vychádzali úspory pár eur mesačne. Nenávratné vzhľadom na životnosť zateplenia a prípadným problémom.
Odpovedať
@radopp citaj s porozumenim... a zamysli sa ked nieco napises.
Odpovedať
@luciana1977 Tak tam daj lambdu 375. Ja verím viac projektantovi ako neznámym poradcom s fóra, ktorý nevideli projekt a nenesú žiadnu zodpovednosť.
Odpovedať
@mr79 Asi ti nerozumiem. :-)
Odpovedať
Dom bude v trencianskom kraji, nie v oravskej lesnej
Odpovedať
@luciana1977 Ak sa chceš niečo dozvedieť na diskusnom fóre, tak žiadaj zdôvodnenie rád. Teda nie len čo, ale aj prečo. Tak oddelíš pravdu od nezmyslov. A dolož žiadané údaje. Bolo by fajn zverejniť projekt.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?