YTONG alebo POROTHERM na podkrovný dom

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu, či pre výstavbu podkrovného domu využiť ytong alebo porotherm. O každom sme počuli alebo čítali a pozitíva aj negatíva. Dôležitá je určite aj nosnosť, kedže budeme stavať podkrovný dom. Čo odporúčate vy pri výstavbe podkrovného domu? Ďakujem za každý názor.
Odpovedať
Doporucujem pouzivat zdravy sedliacky rozum a taktiez funkciu hladat, ktora vam tu najde mnozstvo diskusii na tuto temu.
Odpovedať
@pistenocka trochu ti to skomplikujem. oba materiály po stránke únosnosti a pevnosti taký dom zvládnu, takže toto nie je kritérium pre rozhodovanie. Pravdou je že Porotherm ti neponúkne nič čo to vie ponúknuť aj Ytong alebo iné tvárnice. Ja by som si zrátal cenu a teplotechnické parametre a podľa toho sa rozhodoval.
Odpovedať
@slavoslav ďakujem veľmi pekne za radu. Manžel pozeral nosnosť týchto materiálov a boli sme trochu na pochybách.Prikladáme sa skôr k ytongu,ale ešte si prevaríme tie tepelnotechnicke parametre. Dakujem ešte raz.
Odpovedať
@pistenocka Pozeraj na cenu. Je to cast domu, ktoru doslova nikdy neuvidis! Spusta ludi kupi porobeton, lebo sa s tym robi lahko svojpomocne. Ale tehlu vies zohnat ovela lacnejsie, cize ti vyjde aj na murara ;-) Ja keby som staval druhy dom (akoze nestavam), tak dam najlacnejsiu tehlu 25tku, na klasicku maltu (!!!), postavit murarovi a 20-25cm EPS na to. Len obvodove mury ako nosne, krov vaznikovy. Toto je rychly recept na najlepsi pomer cena/vykon, co sa hrubej stavby tyka. Ostanu ti €€€ na pekne veci. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pistenocka Dobrý deň, stavbu rodinného domu je možné bez problémov zrealizovať z Ytongu a nosnosti sa určite obávať nemusíte. Odporúčam Vám ale v maximálnej možnej miere využiť portfólio prvkov a sortimentu, ktorý ponúkame a ktoré Vám v konečnej fáze môžu ušetriť množstvo pracnosti, času a financií. Napr. vencová tvárnica alebo U/UPA profil vám vytvorí stratené debnenie, bez nutnosti kupovať rezivo, prácne debniť a následne oddebňovať konštrukcie, ... Pri práci s Ytongom je jednoduché drážkovanie, rezanie, opracovanie a kotvenie do tvárnic. Pokiaľ realizačná firma vie čo robí tak aj minimum odpadu, nakoľko sa dá využiť každý odrezok. Ytong má vo všetkých smeroch rovnaké teplotechnické aj statické parametre. Ďalšia výhoda je v možnosti realizovať tenkovrstvé omietky. Nakoľko budete realizovať podkrovie, odporúčam Vám tiež zrealizovať masívnu strechu Ytong Komfort, ktorá Vám v podkroví zabezpečí príjemnejšiu klímu bez nadmerného prehrievania interiéru, pretože v dnešnej dobe je väčší problém stavbu vychladiť, ako vykúriť. Z toho vyplýva úspora nákladov na chladenie budovy (v zásade je chladenie 4x drahšie ako kúrenie tej istej budovy – v závislosti od zdroja energie. Asi 30% celkovej spotreby energie v Európe pripadá na kúrenie a chladenie budov) Masívna strecha Vám zabezpečí vyrovnávanie teplotných rozdielov medzi dňom a nocou – jedná sa o fázový posun. Fázový posun je časový rozdiel medzi najvyššou teplotou na vonkajšom povrchu a najvyššou teplotou na vnútornom povrchu. Výhodná hodnota fázového posunu je v rozmedzí 8-12 hodín. Pórobetónová konštrukcia má fázový posun cca 12 hodín. Ťažké konštrukcie ako napr. masívna strecha z pórobetónu, prijímajú cez deň teplo zo slnka. Vetraním v noci dochádza k odoberaniu naakumulovaného tepla počas dňa z konštrukcie, takže konštrukcia bude následne cez deň schopná znovu prijímať teplo. Strecha Komfort má tiež výhodu v jednoduchej realizovateľnosti bez množstva problémových detailov ako sú napr. zle zrealizované parozábrany, čo má za následok vznik kondenzácie v streche a z toho vyplývajúce následky – vznik plesní a hniloby dreva. Strecha je vzduchotesná a vzduchotesnosť konštrukcie vám zabezpečí vyššiu tepelnú pohodu a zmenšenie tepelných strát. Ďalšie výhody tejto strechy sú: jednoduchosť a presnosť montáže protipožiarna bezpečnosť – reakcia na oheň A1 - nehorľavé minimalizácia tepelných mostov difúzne otvorená konštrukcia V prípade že by ste sa rozhodli pre tento typ strechy, vieme Vám bezplatne zabezpečiť pri realizácii kladačské výkresy. S pozdravom technická podpora Ytong
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?