Vytlaceny beton z obvodoveho muriva

Ahoj, pri betonovani dosky majstrom beton trochu vytlacil salung mimo muriva, teraz to vytrca na tych najhorsich miestach asi 3cm. Murivo sa ide zateplovat polystyrenom a seriozne to tam zavadzia. Ako by ste to vyriesili?
Odpovedať
Profilova fotka
@rillwen mozno existuje lepsi a efektnejsi postup, ale ked sa to stalo mne, tak to chpali rezali karbobruskou s diamantovm kotucom zvysle pasiky a nasledne osekavali vrtackou / kladivom.
Odpovedať
Profilova fotka
@rillwen to sú len viditeľné nerovnosti, treba si pozrieť celé steny, či sú presné a nemajú opačnú tendenciu. Potom sa rozhodnete, či plochu vyrovnáte nalepením tenkej vrstvy, vyrovnaním pomocou hrubších buchiet pri lepení. PS nemusí byť lepený plošne. Najjednoduchšie je to osekať hneď po zabetonovaní, kým je to čerstvé, že to vytlačilo bolo vidieť hneď. Ale toho umelca, čo navrhol 40cm veniec by som chcel vidieť
Odpovedať
@portianko DIky. @jan45 No mury su pomerne rovne a zvisle, aspon mojim laickym posudenim podla vodovahy. Ak budem lepit jednou hrubkou PS stenu a aj ten veniec, tak to bude vytrcat potom pri vonkajsej omietke, jedine ze trochu odrezat z kazdej tabule. Ale potom uz rovno asi metodu spomenutu vyssie, pracnostou je to rovnake..
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Presne. Ja mám deku 15 cm a to sa mi smiali či tam idem jazdiť s tankami:-D Každopádne mal byť do obvodu deky vložený minimálne EPS. Jednak má tepelnoizolačné vlastnosti a lednak je to poistka keby dačo vytlačilo.
Odpovedať
@rillwen Existuje na toto tzv. sanačná fréza. Googel povie viac. Dá sa požičať, nieje to také prácne ako rezať a sekať, lepšie sa dá regulovať množstvo odobratého materiálu a dá sa požičať. Nie každá požičovňa má, ale aj u nás v malom mestečku som v jednej našiel...
Odpovedať
Profilova fotka
@halagacka.peter to s vytlačením PS ma nenapadlo, ľahšie sa zoškrabe ako betón
Odpovedať
@rillwen však načo si sťažovať robotu. Troška pribrús z polystyrénu a máš po probléme. S osekávaním by to bola nekonečná práca.... inak pekná hrúbka deky.... (to musí byť váha).... :-)
Odpovedať
no v prvom rade malo byť pri debnení vložená tepelná izolácia aby sa zamedzilo rozdielnym tepelným odporom stena/deka. tým by sa odstránil aj malý defekt realizácie a aj eventuálny defekt vzniku tepelného mostu. ale čo už. určite nedoporučujem sa snažiť robiť zateplenie na väčšiu hrúbku lepidla ako 3cm a už vôbec nie na buchty. takže zostáva iba dve možnosti: zosekať čo je najlepšie vzhľadom na zachovanie hrúbky izolácie ale najpracnejšie alebo potom upraviť hrúbku tepelnej izolácie zbrúsením čím sa oslabí v daných miestach jej tepelná vlastnosť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Wow, to mas aku hrubku deky a preco? To moze mat tak 35-40 cm (podla toho co vidno v porovnani s tvarnicami). Pankov, ktori ti obili tu deku si zavolaj, nech to opravia... Keby to bolo na jednom dvoch miestach, tak OK, ale toto je diletantstvo...
Odpovedať
@ivantausk No, myslim ze uz davno byva a na toto uz davno zabudol....
Odpovedať
@portianko toto robili kokoci uz ozajstni? :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?