Vypustit porfix?

Profilova fotka
Ach jaj tak sme boli premerat zakladovu dosku a z obdlznika s pravymi uhlami uz je len skoseny obdlznik bez pravych uhlov. Rozdiel je tam az 7 cm a to mame dat 30 cm porfix co stym????
Odpovedať
@cowboy1986 Záleží aký máš rozmer deky. Napr keď má byť 10x12m a máš to 10,07x12 v jednom rohu a v druhom 10x12 tak nie je problém. Horšie keby to bolo menej. Keď by sa múry osadili na pol škody by to toľko nevadilo si myslím. Keby necháš pretŕčať nejak 3,5cm na každú stranu to by nevadilo si myslím. Prípadne kontaktuj statika čo nato povie.
Odpovedať
Profilova fotka
no najrozumnejsie by bolo naklast tym co to robili po paprciach a nech to pekne daju do poriadku. Inak si budes buchat hlavu o mur pri pripadnom zatepleni a rieseni sokla. Pritom skontrolovat pravouhlost je v tom najhorsom pripade otazka jednej snurky.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj udajne sa to stalo preto lebo je svahovity teren a tam sa to neda 100 percentne urobit... povedal dozor
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 pri vsetkej ucte, taky dozor by som poslal do prdele :). Toto zvladnu deti druheho stupna ZS. Staci zmerat uhlopriecky a ked nie su rovnake viem, ze som volaco dokakal a musim korigovat. A co sa tyka horizontalnej roviny, ak ako vychyreny majster nemam na laser tak to zvladne aj hadicova vodovaha. Je pravda, ze vzdy ked som vytiahol laser boli majstri so mna nervozny, ale na druhej strane vsetko sedelo a nemuseli nic menit .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Taky dozor by mal odovzdat licenciu a ist na urad prace... Mne to tiez o par cm zvacsili/zmensili.. Sice to nie je az taky pruser.. Ale za take prachy.. Preco si to asi idem murovat sam :) lebo ta namaha, ktoru by som musel dat do nahanania a kontroly, za tu namahu uz mam svojpomocne postaveny hrad.. (obrazne povedane) @majkoj lenze ako opravia dosku, ked na nej chyba 3-4cm do sirky/dlzky (nie vysky)? je to vobec fyzicky mozne?
Odpovedať
@cowboy1986 v inom vlakne ma presviedca niekto, ze ked statik nesie za nico zodpovednost tak je to v pohode, ze predimenzuje aj niekolko krat ... tu zasa stavebny dozor s divnym tvrdenim. 7cm je dost. Teraz uz len to skorigovat. 30 cm porobeton by teoreticky mohol byt miestami "vypusteny". Skus premerat co to kde robi a nasledne konzultacia so statikom. Radsej vypustit tehlu ako ju "utopit" kvoli zatepleniu sokla.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky toto som uz riesil ... je to vsade vypustene max 5 cm a miestami menej... a potom utopene max 5 cm a miestami menej... z porfixu prisli a premerali prave uhly... islo to len takto.... nemal by byt stym problem... nakolko je dovolene porfix vypustit na max tych 5 cm
Odpovedať
@cowboy1986 ak sa da, tak by som tvarnice neutapal voci zakladu. Problem bude so zateplenim sokla.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky to urcite bude... co odporucas? mne majster hovoril ze tu nerovnost uhra xps.. na sokly... ale ja mam navrhnute min 8 cm zateplenie... cize ciz3 miestami by tam mal ist 13 cm styrodur aby to bolo na oko v poriadku.
Odpovedať
@cowboy1986 ak bude zaklad voci murivu "utopeny" tak tie nerovnosti vies vykompenzovat podla ich velkosti bud PUR penou, alebo da sa naniest lepidlo a dorovnat to atd. Ak to budes mat opacne, tak tabule EPS/XPS bude obtiazne dopasovat. Nepoznam dom ani cele zateplenie no na sokel 8 cm vyzera byt dost malo.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky staviam3 ten isty dom... len ja staviam eko 104 plus... 8 cm sa ti zda malo?
Odpovedať
@cowboy1986 zaklady odporucam zateplit s plus minus rovnakou hrubkou ako fasadu s tym, ze zateplenie riesit min. 50 cm pod uroven terenu. Na zaklad nie je vyslovene nutne pouzivat drahe XPS.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?