Výkvety na novostavbe

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť, čo s týmito výkvetmi na novostavbe. Stavbu realizovala firma, obvodové múry vytiahnuté v júni 2020, strecha realizovaná koncom októbra. Takéto výkvety a vlhké steny sú aj v vnútri od októbra až doteraz. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@lipka1 Výkvety tam už ostanú, ničomu a nikomu nevadia. Vlhké steny by za pol roka už byť nemuseli, v zime zvyknú pekne preschnúť, ale všetko záleží od toho, ako dlho bola stavba bez strechy a ako výdatne napršalo do múrov.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď, foto je už po zime, ale žiadna zmena nenastala. Steny sú stále rovnako vlhké. Zatiaľ sú vnútri urobené rozvody, musíme čakať s vyliatím podlahy a vnútornými omietkami, kým tehla preschne?
Odpovedať
@lipka1 Na foto je severná strana? V technických listoch omietok sa uvádza, že povrch musí byť suchý, ten váš zrejme suchý nie je. Počkal by som. Podlahám (poteru) to nevadí, od steny je aj tak oddelený dilatačným pásom a navyše, ide jar, murivo preschne bez ohľadu na to, či je tam poter, alebo nie. Vetrajte naplno, nielen na vetračky.
Odpovedať
Ďakujem, je to východná strana. Snažíme sa vetrať naplno, len nie sme tam denne. Snáď sa to zlepší, pretože vnútri to vyzerá rovnako.
Odpovedať
@lipka1 Samotnej konštrukcii hrubej stavby to nevadí, výkvety sú len kozmetická vada. Tá vlhká stena vyschne, chce to len čas. Tehlu to neovplyvní, bude mať rovnaké vlastnosti, ako predtým, než navlhla. Len tie omietky - bolo by dobré počkať, kým stavba, teda stena uschne. A nie je to chyba ani vina stavebnej firmy.
Odpovedať
a co nespis este ako medved ved je zima
Odpovedať
Pretože ma mrzí, že čas dokončenia sa predĺži a stačilo málo - prikryť otvory na okná, aby nedošlo k zatečeniu tehly...
Odpovedať
Dobrý deň, ešte jednu otázku by som mala, nikde som sa nestretla s IPOu nalepenou na tehle. Lepená bola na mokrú tehlu. Nemôže aj to mať teraz vplyv na nedostatočné vysýchanie a tvorbu výkvetov aj vnútri domu na stenách?
Odpovedať
@lipka1 Je to velmi mala plocha, aby nieco vyznamne ovplyvnila. Ja vidim asi len jeden problem - mokra (zmoknuta) stavba sa uzatvorila a malo sa vetrala.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď, ja vidím problém vo firme, ktorá realizovala stavbu.
Odpovedať
Dobrý deň, dnes to vyzerá vnútri takto ako na foto. Firma biele výkvety vybrúsila kotúčom a pevne verím, že to nie sú už plesne. Ďalej by chceli už izolovať podlahu, dať polystyrén a poter. Potrebujem poradiť, či nie ju nutné ešte počkať, kým to preschne poriadne. Ďakujem
Odpovedať
@chrobak7 S tou firmou by som si nebol taky isty. Necely mesiac späť som ziadal od dodavatela aby vsetky otvorene tehlove mury boli do doby pokracovania dalsich prac prekryte igelitmi zo zapaletovanych tehal. Chlapi este som mnou nerobili a len krutili hlavami ze naco? Ze buzeracia? Ze zadarmo... A presne kvoli tomu sa to robi, na jednom dome sme skusili pri takomto pripade zavrtat do steny a voda tiekla ako blazon...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem za odpoveď, presne pre nezakrytie stavby to zatieklo, darmo som upozorňovala. Takže je lepšie ešte počkať. Čo sa týka plesní, hádam to nehrozí, ak necháme pred omietkami poriadne preschnúť....
Odpovedať
Dobrý večer, mám ešte jednu otázku. Ak sú tehly také mokré ako na obrázku, je lepšie počkať s ukladaním polystyrénu a poterom na podlahy. Ale čo ma zarazilo, že máme železobetónový strop a firma už na vrch natiahla fóliu na celú plochu, aby tam mohli dať izoláciu. Môj pohľad laika je ten, aby sa počkalo so zatepľovaním stropnej dosky a nechalo sa to najprv dobre preschnúť. Môžem poprosiť o váš názor? Ďakujem
Odpovedať
@lipka1 aku izoláciu dávate na ŽB strop?
Odpovedať
Ak ste laici a dom vam realizuje firma, doporučujem co najrychlejsie zabezpecit kvalitny dozor, nie hladat pomoc na tomto fore, aj ked tu je tiez par sikovnych ludi. Stavebnemu dozorovi dat kompetenciu na kontrolu supisov prac dodavatela a plus zverit riesenie tejto situacie. Pardon za moju prostorekost, ale ked sa nasiel balik penazi na dodavatela, musi sa najst aj balik na dozora ktory vas bude chranit. Este je toho dost co vam mozu dodrbat. A k izolacii stropnej dosky, firma sa snaží vykryt vypadok prac vo vnutri a snaží sa robit aspon nejake prace co by mohli na konci aprila fakturovat... Mozno by bola cesta zrealizovat vsetky rozvody v podlahe a urobit skor podlahy (anhydrit horsi=viac vody, cement.poter lepsi) ako omietky, ale to by chcelo obhliadku a komplexne zhodnotenie situacie... Urcite by som lokalne zavrtal do tych mokrych tehal, to nie je normalne ze su tak mokre. To tam tiekol vodopad?
Odpovedať
Profilova fotka
@lipka1 . v pate muriva, dole na zakladovej doske ako je poriesena hydroizolacia.?
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď, stavebný dozor máme. Videl, spísal, že to vyschne, že je to ok. Čo sa nám vôbec nezdá.
Odpovedať
@hind ako izolácia má ísť minerálna vata v kotúči hrúbka 40 cm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?