Výklenok pre rozvádzač do obvodového muriva

Zdravím, riešil niekto z vás výklenok do obvodového muriva pre rozvádzač príp. geberit do pórobetónu hrúbky 25cm? Dalo by sa to riešiť vynechaním muriva, otvor preklenúť prekladovým trámcom 12,5cm a priestor za výklenkom domurovať 12,5cm priečkou?
Odpovedať
Nad otvor do 60 cm šírky netreba preklad...
Odpovedať
@dedo758 Si si istý, pretože som čítal aj názory, že do 25cm pórobetónu moc nesekať a neznižovať tak jeho hrúbku. A 10-12cm to je polovica hrúbky tvárnice.
Odpovedať
Profilova fotka
Ved ten priestor vymuruj tensou tvarnicou a na to pokracuj normalnou bez prekladu ta tensia to podrzi.
Odpovedať
@wolodymyr Teoreticky by to mala podržať, chcel som to ešte poistiť tým prekladom.
Odpovedať
Ahoj, ja mám tiež geberity v obvodovom mure, stavial som ale z ytongu 30cm, pri murovani som vyrezaval do kvadra zub, v každej rade ako som potreboval myslím že to bolo na hĺbku 15cm žiaden preklad som nedával. Za geberit som dal ešte vatu 5cm. Inač daj si pozor na odpad aby ti to presne sedelo.
Odpovedať
@kipsii A v pohode, žiadne praskliny? Já mam celkom rešpekt pred tým oslabiť múr na polovicu, hoci je to len možno 60x150cm.
Odpovedať
@tomas_st Úplne bez problémov ďalšie rady to previažu. A rozvadzač som vyvrtal vykružovakom na zasuvky asi za 15min 😄
Odpovedať
@tomas_st Robil (vyrezával do pórobetónu) som do obvodovej steny okná 60x60, bez prekladov. Rozumy som bral tu, v inej diskusii poradil @jan45 ;-)
Odpovedať
Myslim, ze si treba hlavne dat pozor ak by si chcel sekat dlhe vodorovne drazky. Osobne teda neviem, ze by kvoli rozvadzacu niekto take nieco robil.
Odpovedať
Tramec/preklad nad rozvadzacom som este v rodinnom dome nikdy nevidel. A ze som teda uz cosi za svoju karieru videl :-D
Odpovedať
Ja som dával preklad nad rozvádzač - resp. rozdeľovač - podlahového kúrenia, lebo som ho osádzal do otvoru po dverách v 15 cm priečke, krorý sme nad ním zamurovali a do ktorého sa ešte, nad podlahovkový, osádzal elektrický rozvádzač... :-)
Odpovedať
@kejsix Neviem, mne to prišlo istejšie a menej namáhavé riešenie, ako vysekávať polovicu hrúbky múru. No ale ako čítam, tak všetci asi sekajú a múry držia...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomas_st Ak to mas premyslene dopredu, kludne ho tam daj, nepokazis nic samozrejme. Ale je to skoda casu a penazi. Porobeton sa nemusi ani sekat, staci chvostovka alebo drazkovacia freza a potom par krat jebnut kladivom... ale tak uz ako Ti je lepsie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?