Vonkajšie žalúzie na kúpený montovaný dom

Profilova fotka
Montovali ste niekto dodatočne žalúzie na montovaný dom? Chceli by ich sme na takýto kúpený dom domontovať na dve veľké okná. Zaujíma nás to, či je možné ich bezpečne uchytiť vzhľadom na stavbu steny. Bojíme sa problémov s preniknutím vlhkosti do drevenej steny. Zaujíma nás ako je to možné urobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Chcem ešte doplniť, že by išlo o vonkajšie tienenie ... to som akosi zabudla upresniť :)
Odpovedať
rozmyslam, ze na co ine ako vonkajsie tienenie by mali tie vonkajsie zaluzie sluzit :-D :-D :-D inak neporadim, s drevo stavbami nemam skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Vonkajšie žalúzie sa samozrejme dajú namontovať aj na montovaný dom. Problém môže byť s ovládaním, ideálny je motorový pohon a keďže tam asi nebude natiahnutých 220V, tak ovládanie budete musieť vymyslieť inak. Kotviť ich budete do výmen v drevenej rámovej konštrukcii. Najdôležitejšia je parozábrana v interiéri a tú by ste teda nemali poškodiť, keďže to montujete v exteriéri. marcus
Odpovedať
Profilova fotka
@marcuss zatiaľ som sa na to pýtala v jednej firme a tam mi povedali, že to môžu montovať do rámu okna. už neviem, či je to normálny postup. Vraj je potrebné, aby bol rám oka aspoň 5 cm široký od steny. Ešte otázka: čo je to výmena v drevenej rámovej konštrukcii??
Odpovedať
Dom je už hotový vrátane omietok? Ak áno tak výmena sa nedá spraviť a zostáva už len klasická montáž na rám okna. 5 cm rámu slúži na pripevnenie bočných vodiacich líšt a vrchného kastlíka /kazeta/ s roletou. Keďže ten má asi 17cm výšku po otvorení okna budete roletu zvnútra vidieť,takže odporúčam aj krycí plech zo zadnej strany kazety. Ak fasáda hotová nieje dá sa kazeta namontovať o niečo vyššie takže ju zvnútra nevidno... Nie úplne jasná otázka,takže nie úplne jednoznačná odpoveď :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok ...dom bol hotový a teda aj omietky. A je to normálne montovať tie kaslíky do rámu okna? Robí sa to tak? Neznehodnotí to potom to okno?
Odpovedať
Ano je to bežné. Dodatočne sa inak montovať nedajú,pretože nieje kam. Ešte raz nie do rámu,ale na rám z vonkajšej strany. Okno sa neznehodnotí,na bočné lišty ide po 2-3 skrutky a dve,príp.štyri na kastlík.Tie idú len do plastu cca 20mm a neprechádzajú cez celý rám . Plus jedna dierka 8mm cez rám na ovládaciu šnúru.Alebo 10mm ak sa do diery vkladá struna cez ktorú ide šnúra. Záleží od dodávateľa...
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok Ďakujem za info
Odpovedať
Este by som mozno poradil skontaktovat firmu co stavala ten dom, ci by vedeli upravit fasadu a namontovat to.
Odpovedať
ja mám presne montáž vonkajších roliet na rám okna. kedže sa to robilo pri výmene okien, horný kaslík firma poriešila prídavným panelom nad rám okna a do tohto prídavného profilu/panelu namontovali kaslík rolety. nevýhoda (ako pre koho) je v tom, že sa de facto o tento pridaný profil zníži veľkosť okna a zo strany interiéru je ho vidno ako biely plastový pás. Za záclonami to ale nevadí. A vodiace lišty na lamely sú uchytené normálne do rámu okna. Robila mi to rovnaká firma, ktorá dodávala aj okná. a čo sa týka montáže na montovaný dom, to je práve nevýhoda domov z osb-dosiek, že si človek nemože hocičo ťažšie povesiť hocikam. Ja budem stavať drevodom z masívu, masívne steny toto čiastočne eliminujú. Okná budem riešiť spolu s exteriérovými roletami, takže som s týmto rátala už v projekte. Fasádu budem robiť plechovú odvetrávanú, tam problém s uchytením ani vizuálnou estetickou stránkou by nemať nastať.
Odpovedať
Ja práve riešim dodatočnú montáž žaluzií na montovanom dome. Ako už bolo spomenuté, montáž bude vykonaná na rám okna. To že bude vidieť kryt nábalu mi až tak nevadí, dokonca si dovolím tvrdiť,že to na niektorých domoch vyzerá dobre. Včera som dokončil kabeláž k žaluziam k pohonom. U mňa je problém, že nenám už možnosť natiahnut káble od pohonov k ovládačom v interiery, takže musím vybaviť pohony rádiovým prijímačom(čo zas dosť navyšuje cenu) a žaluzie budú teda ovládané z interieru dialkovým ovládaním. Problém pri dodatočnej montáži by mohol nastať v prípade, keby vám zateplenie natolko zakrývalo rámy okien, že by tam už nebolo dosť miesta na montáž držiakov, videl som na nete fotá, kde z tohoto dovodu nebola montáž možná Dovolím si nesúhlasiť s výrokom,,to je práve nevýhoda domov z osb-dosiek, že si človek nemože hocičo ťažšie povesiť hocikam,, - ja som s tým zatial žiaden problém nemal.
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 a ako ste vyriešili prívod elektriny k pohonom? ...... je to na fasáde domu? To ovládanie musí mať samostatný prívod? Nejde to napojiť z jedného zdroja?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Privod som riešil tak,že som kolmo hore nad oknom vrtal dieru čiste len cez polystyren na povalu. Na povalu som mal vyvedený kabel z rozvadzača už v minulosti,tak to pripojim naň. Max 3 pohony(podla vyrobcu Somfy) možete mat pospajane za sebou - privediete prud k prvemu pohonu a odtial potiahnete kabel k druhemu,od druheho k tretiemu. Mam samonosny krov a povalu pochôdznu len na malej ploche a bola to fakt gymnastika sa tam pohybovať a tie káble natiahnut. Ovladaním cez kabel som sa ani nezaoberal,keďze ten kabel medzi pohon a ovladač nedokažem dať,resp.bolo by to dosť problematicke. Tie radiove prijimače poslužia aj na prijem signalu z veternoslnečneho senzora,ktory vytiahne alebo stiahne žaluzie podla počasia v mojej nepritomnosti
Odpovedať
@lifelike Ano v pripade ako mate vy a mal som aj ja sa uchytavaju vodiace listy zaluzii do ramu okna. Nic sa neznehodnoti ak to nerobi nejaky ''specialista na vsetko'' :-) a vyssie radil niekto dobre ze kryci plech ma byt aj z vnutornej strany okna lebo z vnutra je vsetko vidiet
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?