Vnútorná priečka - vymurovať alebo sadrokartón?

Ahojte, chcem poprosit o radu, nazor. Potrebujeme predelit detske izby prieckou a mame dilemu, ci ju murovat, alebo staci sadrokarton? Co je jednoduchsie? V projekte mame sadrokarton, no tam bolo ratane, ze deti budu mat jednu izbu a potom sa predeli. Nemame vsak hostovsku a preto chcem urobit predelenie uz v tejto faze. Dakujem za rady R
Odpovedať
@romana01 Ahoj. Sice nepíšeš v jaké fázi jste, ale předpokládám, že stavíte hrubou stavbu. V tom případě to udělej klasicky - murovat. Kdyby to bylo již hotové včetně podlahy a omítek, tak je jednodušší sádrokarton. ;-)
Odpovedať
@praoteccech Ahoj, dakujem, ano sme vo faze hruba stavba.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa rozhodol podla toho ci to tak bude mat ostat na veky, alebo sa uvazuje v buducnosti o burani priecky. Ak sa bude burat, spravil by som ju dodatocne z SDK. Je to jednoduchsie.
Odpovedať
Profilova fotka
SDK. rychlejsie. jednoduchsie. vsetky priecky mame SDK
Odpovedať
@mucikovci A co sa tyka hlucnosti, nemate s tym problem?
Odpovedať
@romana01 aha takze deckam spravite rovno jednu krpatu aby hostia co pridu raz za pol roka mali kde prespat a decka sa budu tlacit kazdy den...hmmm
Odpovedať
Profilova fotka
@romana01 v priecke je Akuplat. nie je problem..
Odpovedať
@sysell Nie deti budu mat dve detske izby. Kazde svoju. V kazdej detskej izbe bude postel so zasuvacou druhou postelou (cize pristelok). No a ked detom pride kamarat, alebo navsteva, tak deti na tu jednu-dve noci mozu spat spolu a navsteva tiez spolu. Povodne to kvoli spolocnemu kontaktu bolo naplanovane ako jedna velka izba, ale kedze som zrusila hostovsku, prave kvoli navsteve raz za rok, tak to chcem porisit takto.
Odpovedať
@romana01 aha, neviem ake velke su a ake pohlavie ale mizno zvaz jednu "hraciu" a kednu paciu izbu, ked je kazde v inej nemusi to byt idealne
Odpovedať
@sysell Aj nad tym sme uvazovali, uvidime, ako oni budu chciet. Ked budu teraz chciet, moze to byt i tak. No su to chlapec a dievca, tak v buducnosti isto budu chciet sukromie. Len neviem, co je vyhodnejsie, ci murovat, alebo sadrokarton....kazdy mi hovori inak a do tyzdna sa musime rozhodnut.
Odpovedať
@romana01 Ja som za priečku z Ytongu..prerábal som jadro a okrem zníženia stropu zo SDK len Ypor.. :-)
Odpovedať
@romana01 Ahoj. Co se týká sádrokartonové příčky, tak je opravdu srovnatelná s klasikou. Osobně mám dva byty celé ze sádrokartonu. Všechny příčky jsou z profilů šířky 100 mm a oboustranně opláštěny SDK 12,5 mm. Celková tloušťka takové příčky je 125 mm. Celá dutina mezi opláštěním je vyplněna minerální izolací, která zabezpečí perfektní akustický útlum. Pokud bys plánovala, že tu příčku někdy odstraníš, tak právě sádrokarton je ideální. Ten se udělá na hotovou podlahu a strop a na omítnuté stěny. Po odstranění příčky pouze vytrháš hmoždinky a díry zatmelíš. Nikde nebude žádná nerovnost. Pouze znovu vymaluješ. U murované příčky po odstranění budou všude malé schodky. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@romana01 Na SDK musíš dať ozaj pozor, hlavne kde sú deti...ťukneš lakťom na sdk a máš dieru..zavesenie vecí,vešiaky nič moc...musíš mať špeciálne hmoždiny.. :-) Ypor vyvŕtaš bežným vrtákom a dáš hmoždinu a máš urobené.. ;-)
Odpovedať
@praoteccech Super, dakujem velmi pekne za radu:-)
Odpovedať
@technik007 Dakujem:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 ukaz mi dieru v SDK do ktoreho spravilo decko dieru. to by musel buchat kladivom.a ked kladivom buchne aj do murovanej priscky spravi dieru tiez. a vesanie? ja v tom nevidim ziaden problem.. vysi mi na SDK aj bojler.
Odpovedať
Profilova fotka
a uz ked sa tak bojite toho vesania v SDK tak http://www.rigips.sk/riesenia/habito-... jedna skrutka do dreva bez hmozdinky udrzi 25kg
Odpovedať
@mucikovci To by si sa divila či sa nedá urobiť lakťom priehlbina-diera a tiež deti...škoda že nemám foto..Mne je to ale jedno daj si aj bojler na SDK ja ho nepotrebujem vešať..Do murovanej priečky urobíš dieru skôr ako do SDK??? Čo máš dieťa Rambo??? :-D :-D :-D To si iste nemyslela vážne.. ;-)
Odpovedať
@romana01 Myslel som Ytong ale aj Ypor môže byť.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 no chel to dieta vidiet. ale vazne. laktom dieru do SDK. nepovedal som ze do Ytong spravis lahsie dieru. ale ze kladivom. a rukou do SDk nespravis ani ty a nie ze dieta. :) a ked, tak ta ruka bude boliet. :)
Odpovedať
Osobne by som išiel do SDK. Nevidím dôvod prečo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
a ked chcete mat pekne rohy aj po rokoch tak https://www.youtube.com/watch?v=Kw9O2... osobne som to skusal. funguje to.
Odpovedať
@mucikovci hmm no kupil som te nocat a ten ujco v reklae asi buchal molitanovou rurkou, keby som po tom mrdol hocicim tvrdym tak je to ten poskodeny a hotovo. Ako som uplny amater a ale aj ta easy montaz z reklamy je zaujimava, aby sa prilepil taky kus papiera treba tam dat dost tmelu a musi to byt pekne podlepene aby sa to nyvyduvalo ... neni to zle na rohy by som to dal znova ala ta reklama je silna kava
Odpovedať
Profilova fotka
tak reklamy su prehnane. ano . treba tam dat poriadne tmelu aby sa to neodduvalo. to je pravda. ale ja som po tom buchol poriskom z lopaty. nevravim ze nebol roh poskodeny. ale na to ako som po tom tresol tak bola len mala preliacina. v porisku bolo zaryte tiez. beznym sposobom doma to nemas ako poskodit. vydrzi to aj ked zavadis vysavacom. deti autami do toho narazaju. a drzi to. klasicky roh z omietky by bol davno odpadnuty.
Odpovedať
@mucikovci Ahoj. Na chlapa vypadáš naozaj velmi dobře. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech admin nam neschvalil spolocnu foto, tak je tu priatelka. ale nick mame spolocny. hehe
Odpovedať
@mucikovci Ahoj. Ten zákaz společné fotky má něco do sebe. Mě admin neschválil ani mou samostatnou fotku. :-D :-D :-D :-D :-D Asi věděl proč. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech no tak asi by ani moju neschvalil. :)
Odpovedať
@mucikovci To by si sa veľmi divil...náhoda je blbec...ja sa ale s Tebou hádať nemienim či prerazí dieťa SDK alebo nie...videl som aj na stavbe ako od metly PVC porisko čo urobilo so SDK... Ako som písal u mńa len strop z SDK..Hotovo :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?