Vlhne mi obvodový múr na novostavbe

zdravim chcem sa spytat nejakych odbornikov, ako vidno aj na foto vlhne mi obvodovy mur v kuchyni na novostavbe s kolaudovanej v roku 2007...kurim, vetram.....aj tak to tam stale vidim........a na strope tiez!!!.............prosim o radu ....vdaka.
Odpovedať
Nafotit ikriminovane miesta aj z vonku a dajte nejaky popis k tomu, ake murovi, zateplenie a tak.
Odpovedať
Zvisle nosne konstrukcie su murovane z porobetonovych tvarnic hr. 40cm so zateplenim fasad polystirenom hrubka 5 cm a silikatovymi omietkammi. Zastresenie je riesene plochou dvojplastovou strechou s krytinou asfaltovanych natavovacich pasov, stropy su zelezobetonove s rovnym omietanym podhladom.
Odpovedať
zavada sa nachadza na najvyssom NP, prave okno!
Odpovedať
Profilova fotka
@galeon no na toto by Ti najlepšie odpovedala @blacksr ale môj názor je, že to bude asi tým 5cm polystyrénom. pretože pri tehle hrúbky 40cm je lepšie nezatepliť vôbec ako tam dať 5ku eps.
Odpovedať
@galeon Ide o miesta tepelných mostov, kde 5 cm EPS nič nerieši. Ak by sa nedalo tých 5 cm, bolo by to zrejme ešte horšie. Ťažko povedať. Na strope musí chýbať v tom mieste tepelná izolácia... Každopádne treba uviesť teplotu vzduchu v miestnostiach, kde sa toto deje a aj relatívnu vlhkosť. U novostavieb slabo zateplených sa toto vyskytuje, v ďalších rokoch to nemusí byť.
Odpovedať
@galeon Má stavba aj železobetónový skelet, alebo je to čistokrvný ytong? Je mi jasné, že preklady a vence sú z betónu a predpokladám rizikovosť týchto miest. Ale ten vonkajší roh ma zaráža. Počkám si na teplotu a RV.
Odpovedať
je to ytong ale zda sa mi ze pouzili aj stary co sa to rekonstruovala tata bytovka. je to totiz stara kotolna prerobena na polyfunkcny dom.......teplotu mam nadstavenu na termostate 22 stupnov a RV 65%..............pouzil som aj odvlhcovac vzduchu isiel vkuse 3dni a RV klesla na 52% ale po vypnuti sa pomaly zvysovala znovu na 65%.........tak ja neviem.....
Odpovedať
@galeon 65% je veľa, treba nechať odvlhčovač ísť - on síce na displeji ukazuje po krátkom čase asi o 20% nižšiu hodnotu, ale inde v miestnosti to tak nie je. V rohu je aká teplota? Pod stropom je iste viac ako 22°C - tam je aspoň 24°C, čo znamená, že ak dochádza ku kondenzácii, tak je tam niečo veľmi odfláknuté. V lete keď prší, Vám nezateká? Iste ide na strope o kondenzáciu?
Odpovedať
@galeon Takže do stien kľudne mohli nacpať aj tehlu, betón a pozliepať to maltou. Fotky náhodou nemáte, alebo na stránke mesta či firmy nie sú (akože referencia)?
Odpovedať
Nie nemam nic take.robit ked ....A co s tym mam robit ked tymto rokom skoncila 5-rocna stavebna zaruka?
Odpovedať
ked boli silne dazde hnane vetrom nic sa neobjavilo az teraz pri minusovych teplotach a pri vareni cim sa zvysuje teplota asi ako pises. V rohu je cca. 21.
Odpovedať
Už nič. Zatiaľ kúriť a vetrať, pretože tá zvýšená RV to vo veľkej miere zrejme ovplyvňuje. V lete s domovníkom vyliezť pod strechu, kuknúť miesto, doložiť vlnu. Ak by rohy vlhli aj naďalej, tam pomôže buď dať radiátor, aby sa zvýšila povrchová teplota. Určite nedávať skriňu, aby prúdil vzduch. No ale asi sa dosť prekúri, takže najlepším riešením v dlhodobejšom horizonte bude vnútorné zateplenie - treba robiť zásadne v lete, keď stena vyschne. A určite treba použiť SDK s parozábranou a vlnou. Nie tapety, nátery, či nalepený EPS alebo tenučkú penu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@galeon Povrchová teplota steny v rohu je teda menšia než 14°C (výpočtom určené teraz). Kuká z toho riadny tepelný most, môžno kus betónu tam je... alebo diera prekrytá EPSkom zvonku a nejakým črepom znútra, zapatlané omietkou... ktovie. Neduní to miesto nejako divne?
Odpovedať
Hej na niektorych miestach ako keby pevne ako beton a na niektorych ako ytong.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?