Viacvrstvové obvodové steny

Profilova fotka
Aký máte názory na viacvrstvové steny, ako z pohľadu funkčnosti, tak preplatenosti stavby oproti jednovrstvovej steny? ( ak berieme do úvahy, že by to mal byť dom s takmer nulovou spotrebou.) Mne sa jedná o to, že sa mi to páči vizuálne. Rozmýšľal som nad pásikmi, ale cenovo to vychádza skoro rovnako. Nemám s tým skúsenosti, preto žiadam o zmysluplné komentáre, nie krčmové spontánnosti. Ďakujem :))
Odpovedať
@aarkon principiálne najvhodnejšia skladba je vo vnútri masívna akumulačná vrstva (za mňa monolitický železo-betón) to obaliť kvalitnou vrstvou izolantu, ďalšie vrstvy sú už len kvôli vizuálu a koľko si do nich ochotný investovať je na tebe a je každého osobná vec či to chce alebo nie. Masívne fasády mne osobne nedávajú zmysel (vzhľadom na cenu), ale v niektorých krajinách sú dosť rozšírené, ale skôr si myslím, že to vychádza z tradícií. Ak bude izolant dostatočne hrubý, kľudne si to daj, stavbe tým neuškodíš.
Odpovedať
@aarkon v nemecku a Belgicku úplne bežné
Odpovedať
Profilova fotka
@tominohorvath no práve, ja som žil v dánsku a holandsku a páči sa mi to. len obvodové murivo sa mi celkom cenovo navýši o 30€ za štvorec.
Odpovedať
@aarkon 30€ je len za robotu, ešte Plus materiál. :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?