Veniec, preklady z U profilu

Prosím o radu resp skúsenosti, kto má alebo robi veniec alebo preklady prípadne niečo iné z daných U tvárnic. Jedna sa o sedlovú strechu s podkrovnymi izbami. A tvárnica ytong U 375mm. Ďakujem za každú odpoveď
Odpovedať
@kosos Ahoj, nieco je uz popisane v tejto teme: http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl... Alebo v tejto: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... A keby nestacilo, aj tu je nieco o tom: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... Su tu toho mraky, staci len trochu pohladat. Netreda zakazdym zakladat novu tu istu temu. Prejdi si to, a ked ti nieco nebude jasne, potom sa kludne opytaj :-).
Odpovedať
@kosos mi mame. V com konkretne chces poradit?
Odpovedať
@euro_ ďakujem tieto témy som našiel aj predtým len tam si to ľudia celkom chvália ale keď som sa bavil so statikom nevyzeral dva krát nadšený. Ale povedal že keď chcem, že sa bude dať. @1palo1 poradiť asi v tom ci sa vám nejak menil krov. Či statik nemal nejaké pripomienky.. Dosť záleží od typu strechy aká je uhol a či ste robili betónové stojky v murive z týchto U profilov ak ste robili.
Odpovedať
Profilova fotka
Statik z toho nie je nadseny lebo: Veniec ma casto viac zdruzenych funkcii. Ak je na murive tam nejde o nic, ma len stuzujucu funkciu v pozdlznom smere - osove sily. Ak je veniec nad otvorom prebera uz ohybove momenty a priecne sily, niekedy aj trochu krutenia. Pri dnes pouzivanych otvoroch svetlosti 1500 mm a viac sa mi tie U tvarovky tiez nepacia. veniec 215 x 175 mm je velmi subtilny. To by som dal tak 300 x 250 mm (minimum 250x250). Ak je na tom hambalok, moze sa veniec vyuzit na zachytenie vodorovnych sil. Vtedy je hlavna vystuz rozmiestnena po zvislych stenach venca. V takomto pripade by som sa tiez radsej pouzitiu U tvarovkam vyhol. Treba vidiet podorys a okrajove podmienky. Tie tvarovky su mozno super, ale ich konstrukcne pouztie je limitovane. Niesu zdaleka take univerzalne ako klasicky zb veniec.
Odpovedať
@kosos nám sa nemenilo nic. U tvárnice sme použili takmer po celom obvode domu vratane otvorov nad oknami aj 2 oknami (o dlzke 2,5m) tiež dverami, s výnimkou priestoru (o dlzke 6m) nad Fr.oknom tam išiel betón do šalungu z dosiek a priečka medzi garazou a domom bol betón liaty do debnenia z ytong tvarnic 50 namiesto U tvárnic. Statikovy sme povedali ze tam bude sedlová strecha s valbou, vaznikovy krov s hambalkom, krytina palena škridla cca 14t., ze sklon strechy bude 26°. On nám vyrátal a nakreslil zeleznu vystuž, ktorú sme si nechali zviazať, vložili do U tvárnic aj so zavitovymi tycami, zaliali betónom. to je ale moj dom. Ten tvoj moze byt iny. Daj to preratat statikovi a urob to tak ako ti to vypocita a nakresli. Nema vyznam konzultovat tak vaznu vec (statiku) tu medzi amatermi. Ked o svojom statikovi pochybuješ oslov iného.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?