Veniec - dosky

Zdravim chcem zacat zhanat drevo na veniec(300x25) chem sa opytat odkial ste mali dosky na salung a akej hrubky a sirky aby to bolo co najlacnejsie.Vypocet je najlahsie urobit?Mate nejaky navod na robenie salungu? Dakujem.
Odpovedať
najlacnejsie je asi zohnat pouzite dosky na salovanie od niekoho zo stavby, ja som zohnal dost lacno drevene krabice z jednej strojarskej fabriky - po rozobrati a vybrati klincov mi skvele posluzili pri vsetkom betonovani okolo domu. Aky vypocet chces robit? Treba aspon niekoho, kto ma skusenosti s betonovanim a salovanim, nech sa ti nahodou salung nerozpadne pocas betonovania.. Potrebujes kladivo, klince, viazaci drot, radlovaci drot, stikacie klieste, niekto pouziva zavitove tyce, hlavne vsak potrebujes drevo - rozne velkosti a kusy https://www.google.com/images?pws=0&q...
Odpovedať
@vader100 dosky sme si kupili.. široké cca 12cm +,-. Veniec na strop nám robili majstri. Po skúsenosti s nimi potom robil veniec na podkroví priateľ sám.. Šalung si urobil sám, armatúru si poviazal sám. XPS tam vložil, armatúru cca 3 cm od krajov ( zhora, zdola, zprava, zľava). A sám to zabetonoval miešačkou, ktorú mal hore.. piesok sme tam povyťahovali. Chytili sme si výšky.. A robil to prvykrát v živote a sám.. Samozrejme predtým študovali, študovali hlavne ako to dať do roviny.. A ked nám robili strechu tak pochválili, že to má rovné. A ani jedna prasklinka. Od zabetonovania stropu už všetko muroval sám ( podkrovné múry, prístavbu, veniec, priečky). A robil to sám..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Dik za rady
Odpovedať
Ako ho dat do roviny? ak su boky urobene25 cm bude sa davat beton zarovno s doskami , ale ako ich dat do rovinyrespektive prichytit na mur , robi sa to jedine tak ze sa zaklincuje do muru?(ytong)alebo? Ak budem z voku zateplovat 20cm treba dat do salungu aj xps?(2-3?)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 dosky sa nad murivom prevrtajú a stiahnu drôtom, ten sa potom podloží tak, aby vrch dosky bol v rovine, vkladať izol. netreba, 20PS je dostatočné.
Odpovedať
@jan45 dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?