Vencovky

Zdravim Vas. Chcem sa opytat ci niekto z Vas pouzival vencovky namiesto salungu na veniec. Priatel je za a ja sa toho dost obavam po statickej stranke. Tehly mame 38 a najmensia vencovka je 6cm + chceme davat z vonkajsej strany do vnutra polystyren 5cm. Viete mi niekto poradit? Dakujem
Odpovedať
@anka2016 ak to nebudete liat betonpumpou, ale rucne vedrami, nieje sa coho obavat. Pumpa to s velkou radostou trha a potom ide dole cela strana venca ako domino. Videl som na vlastne oci. :-)
Odpovedať
@megdesign no...praveze pumpou to chceme liat :/
Odpovedať
@anka2016 Tak to by som neriskoval. Moze to potrhat tlak betonu, co bude padat dole hadicou. Ja som tiez lial veniec pumpou, ale ako debnenie som pouzil Velox + spomalovacie S na konci hadice.
Odpovedať
@anka2016 Ja som staval s Ytongu ale vencovky som pouzil. Tiez som si nebol isty, ci vydrzia tak som ich este podporil: http://www.modrastrecha.sk/blog/epto/... Vydrzali.
Odpovedať
@megdesign co su to spomalovacie S. Resp. ako to vyzera :)
Odpovedať
@anka2016 ten polystyren tam davat nemusis ak budes zateplovat
Odpovedať
@anka2016 to na konci hadice: https://www.google.sk/search?biw=1360...
Odpovedať
Spomali to beton v potrubi
Odpovedať
My sme tiez pouzili ucka od ytongu a vydrzali. Zalievali sme pumpou.
Odpovedať
@sysell ahoj, no trosku nad tym rozmyslam aj ja ci to ma.nejaky zmysel kedze zateplenie pojde 20cm. No pozeram ze je to dnes fenomem :)
Odpovedať
@anka2016 S-ko sa pripina na koniec hadice betonpumpy. Trocha to spomali pad betonu z vysky. Ale niektory pumpari to odmietaju davat, lebo vtedy dost hadicou trepe - treba to vediet drzat. Moze to udriet silno do hlavy. Myslim, ze tak aj niekoho zabilo... Mne tiez najskor vravel, ze S-ko neda. Nato som mu povedal, ze mu nedovolim liat beton, ze si ho moze zobrat tam, odkial ho doviezol. Potom si to rozmyslel a S-ko nahodil. :-)
Odpovedať
@anka2016 na taku hrubu stenu davat 20 cm izolacie je uz sila, ak tam davas izolaciu do venca nedavajnic
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell no v projekte mame 40 cm tehla a 25 mineralna vlna. Len sme to trosku pozmenili lebo sa nam to zdalo vela
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?