Velox - trhnut ci nechat tak ?

Ahojte. Mam taku sitauciu, ze velox ma 25cm na vysku, no deka mam vysku len 23cm, cize - neviem ci mam murivo vsunut do priestoru a velox tam ponechat, alebo mam velox odrezat a murovat dalej vyssie tak, kam len deka siata, alebo rovno mozem velox strhnut dole? neviem ci mi rozumiete... vdaka
Odpovedať
skus este raz, vobec nerozumiet :-)
Odpovedať
velox - ci ho treba dat dole po odsalovani stropu alebo nechat tak.. totiz on vypukol na niektorych miestach, cize je aj o 5-8mm viac vonku, ako je zvislost tehal.. cize vytrca von, neviem ci sa to zachrani zateplenim, alebo to neskor pojde dole.. proste beton roztlacil ten velox... mozem aj foto poslat neskor...
Odpovedať
@weggie kvoli lepsej predstavivosti, by bolo lepsie dat foto, lebo najskor hovorite o vyske a neskor o sirke. Maly odskok 5-8mm sa da zvladnut pri zateplovani.
Odpovedať
@stowasser vysku som uz vyrieil tak, ze som to odrezal, vyak veloxu bola 25cm, ale doska iahala len po 23cm, cize 2cm som mumsel odpilit.. az potom pri zakladani prveho radu som si vsimol, ze beton tlacil na ten velox, ale kedze viac ako 1cm to nie je nikde, mylim, tak by to malo byt OK.. ono len som nevedel, ci pilit vysku 2cm ktora tam vytrcala a branila v zalozeni druheho podlazia, alebo trhnut rovno cely velox, kedze strhnut ho by bola jednoduchia robota, nez pilit cely obvod domu... avsak aby to potom nerobilo horsiu robotu pri zateplovani... tak som zvolil rasdej to odpilenie..
Odpovedať
Teda ja som videla zalievat viac domov z Izoloxu (to iste ako velox a vyrabane v CZ len vlastnik čech), ale fakt neviem preco si pilil dosku po celom obvode, a preco spominas zvislost tehal? Kombinujes tehlu a bednenie? Zaklada sa prvy rad a ten sa zaleje do urcitej vysky betonom a potom ide druhy a dalsie rady aby sa beton prepojil s tym nedoliatym prvym radom. Ale kedze spominas strop, asi uz mas hotovo. Pozri do mojho albumu, tam jasne vidiet strop a dosky nesli dolu, ostali tam, ja som davala dreveny obklad ale staci to zakryt aj sadrokartonom a mozes tade v pohode tahat aj elektricke kable. Zalieva sa opatrne, aby nevytlacilo dosku, jasne ze aj mne sa stalo pri stavbe, treba byt na to pripraveny pri svojpomoci. Staci tu roztrhnutu dosku zabezpecit a posilnit kym stuhne beton. Je dobre ked su pri tom aspom 4-5 ludia , dvaja zalievaju a ostatni zacistuju aby nebol stuhnuty vyprskany beton a su po ruke pre pripad roztrhnutia :).
Odpovedať
nakreslil som, co som myslel.. robili to robnotnici, ale neviem, ci si davali pozor s hutnenim atd.. ale tak, nerobili to prvy krat.. je to tak , no neviem, ale max asi 8mm vytlacene..ale moj pripad bol, ze vyska stropu bola 22cm a vyska veloxu 25cm.. no preto som musel tie 3cm rezat, pretoze aby tehly licovali vertikalne s prvym podlazim, aby neboli vsunute dovnutra stavby.. ale ako citam, tych 8mm nie je ziadna tragedia... asi je to v norme.. resp asi to zateplenie, nech uz akekovlek, dokaze zarovnat :)
Odpovedať
@weggie ja som daval velox na veniec. Potreboval som 30 cm, ale vyrabaju len 25 a potom 50. Tak som objednal 50, pred ukladanim veloxu tento zrezal okruznou pilou na 30 cm, ulozil na spony a vylial zarovno doskami betonom. Ani sa to nepohlo. Ak si pouzil originalne spony, neexistuje, aby ten velox beton niekam vytlacil...
Odpovedať
@megdesign pouzil som originalne spony, riadne ich uchytil a vytalcilo sa... mozem poslat foto.. nie uplne vsade, ale dajme tomu na 5-10% asi aj ano... a vytalcil sa zvacsa spodok, nie vrch tej dosky.. a nielen tam, kde bol prechod, ale nahodne v strede veloxu... veniec mal krytie +-2cm cize ten to nemohol sposobit.. netusim preco sa to prehlo.. ale necudujem sa, ved ten velox je krechky ako porcelan, v urcitych smeroch. jeden sa mi zlomil aj pod vlastnou vahou... (zle som ho zdvihol - ale ten som nepouzil) 35mm drevo treiska - ale tak, rezat to islo tazko.. tazsie ako bezne drevo 25mm na debnenie.. pricom nie je to monolit, ale skladacka, ten strop..
Odpovedať
@weggie krehky? No veru mne sa krehky nezdal. Jeden padol na zem neprerezany, ked bol zle oprety o stenu a veru nezlomil sa. Nemal si nejaky stary, zmoknuty? Kotuc musel byt diamantovy. Normalny na drevo horel... Drevotrieska? Cemento-drevita. Volakedy bol Heraklit... Nemas foto?
Odpovedať
@megdesign skusim pofotit... ja som mal 1 opety o mur, vietor ho zhodil, tj len sa otocila ta doska o 90stupnov a tiez sa zlomila. ci bol mokry, nemal by, mal som ich pod plachtou.. jedine ze stavebniny mi doniesli mokre...
Odpovedať
@weggie ja mam z 35mm Veloxu cely dom a cele poschodie sa vylievalo betonom naraz... a tebe prehne 25cm vysoku dosku. Velox bol krehky po tom, ako navlhol, ked som ho mal pohodeny na pozemku v burine 2 roky, co ale asi nie je odporucany sposob skladovania :)
Odpovedať
@gashtaan no vidis, tak ja nechapem ako je to mozne, dnes som to zabudol odfotit, bolo nejak vela roboty, ale nabuduce uz odfotim :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pofot a posli do veluxu, nech sa mozu vyhovarat. Mozno z toho daco vytlcies i ked skor z teba budu robit vola :-S
Odpovedať
mozno nekvalitna doska, mozno prilis mokry beton a rychlo vpusteny do bednenia, ale to nevadi, ono to drzi poriadne spolu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?