Vchodove dvere na odtlacok prsta

Ma niekto z Vas vchodove dvere na odtlacok prsta? Ako ste s touto "novinkou" spokojny? Taktiez by ma zaujimalo co v pripade ak by vypadla elektrika?
Odpovedať
@velli zelam vela zabavy. Mam asi 4-5 znamych co to maju vo svojich inteligentnych domoch a viem na 100%, ze ani jeden z nich to nepovazuje za absolutne spolahlive. Staci mat nakremovane, alebo spotene ruky a nejde to na prvy pokus. Zalozny zdroj je nevyhnutnost. Novinka to nie je, novinka je, ze uz netreba zobrat vas otlacok prstu napr z flase, ale staci obycajna fotka vaseho prstu, alebo hacknut vas android telefon a vas dom je odomknuty. https://www.google.com/amp/s/amp.tage...
Odpovedať
@velli to akože frajerina alebo maš na to dovod si to dať?
Odpovedať
Profilova fotka
Máme a využívam denne, kluče viac-menej neberiem :-) Podla mna ak chodite okolo domu alebo mate návštevy na dlhšiu domu (ako u nás) nahrám odtlačok a nemusim davať kluče. Nase "schuco" funguju z 30 otváraní 1x nezoberie odtlačok ak je mokrý, špinavý palec atd ale mam nahratých 5 prstov a nikdy nebol problém ..ak vypadne eletrika tak len čakať ak nemáš kluče :-)
Odpovedať
@velli Je to zbytočnosť a nemá to žiadne opodstatnenie v RD. Ale ak nemáš kde pchať peniaze tak si to daj.
Odpovedať
Nechápem, čo ťa k ničomu takému vedie. Je to zbytočne drahé a nespoľahlivé. Okrem toho treba mať po ruke záložný zdroj na elektriku, v prípade výpadku - nedostal by si sa do domu. Stačí špinavý spínač, mokré ruky a proste neotvoríš, takže by som povedal, že je to dosť nepraktické riešenie :/
Odpovedať
Ako tak citam, negativne nazory maju ti ludia, ktori tuto "blbost" nemaju. ...ze spinave prsty, ze vypadok elektriny... Nemusi sa jednat o komplikovany zalozny zdroj pre cely dom, postaci malicky iba konkretne pre dvere/zamok. Jednoducha vec.A spinave prsty? Vsetkych 5 naraz? Neumyvate si ruky? Mokre prsty? Ak su len mokre, utriem do nohavic/vreskovky/ticka a hotovo. Nespolahlive? Uz to ma kde aky telefon a kedze su mobily masovo vyrabane, tato technologia musi byt pomerne spolahliva inak by si ju nedovolili montovat do mobilov. Vidim to ako prakticku vec. Deti sa chcu ist hrat na dvor, vybehnu, zavru dvere, zistia, ze nechali loptu dnu, nemusia mat pri sebe kluc iba prilozia prst a hotovo. Analogia ku dialkovemu ovladacu pre TV. ...naco mi to bude? treba do toho kupovat drahe baterky, musim mierit presne na televizor lebo to inak nefunguje, vylejem na to kavu a pokazi sa to..... a dnes si bez toho nevieme predstavit prepinanie telky ;) Kto chce, nech si to da, kto to nema/nevyskusal nech neodsudzuje.
Odpovedať
@stowasser raz ich tie inteligentné domy preštia a majú po srande... :-D
Odpovedať
@eni01 návštevám nahráš svoj odtlačok? Kam? Do ich mobilov? Po ukončení návštevy ich potom pred tebou zmažú alebo už majú doživotne "kľúče" od vášho domu?
Odpovedať
Pri vypadku elektriny sa predsa da otvorit klucom...
Odpovedať
@jabadaba asi že do zámku nahrá otlačok návštevy ...
Odpovedať
@zefe a ano, kluc pre take pripady je odlozeny pod velkym kvetinacom napravo od dveri :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
To uz aj nieco take existuje?? Och vymyslia fakt uz vsetko mozne :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 :D Nie nie...pod rohozkou predsa ;-) . Gratulujem vsetkym, ktori sa spoliehaju len na otlacok. Ja si to planujem dat kvoli komfortu pri "behani hore/dole cez dvere". Pocas dlhodobej nepritomnosti bude snimac deaktivovany z bezpecnostnych dovodov. Ak nikto nie je dnu, kluc vo vrecku (ako zaloha) je samozrejmost.
Odpovedať
@slavonix hm...to by ma neukľudnilo. Jasné, môžeš zmazať, ale aj tak...ee...
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba návštevám (rodičia, brat, atd.) ktorí prídu na pár dní, bývame dalej a sme "dovolenková" destinácia rodinných príslušníkov :-D nahrám odtlačok do systému v dverách - v krídle dverí ktoré sa zatvára pri pántoch je - toto, je to na vstupný kod a má viac funkcii ...ako aj pridať max 100 osob s odtlačkom rôznych prstov. Samozrejme, potom možeš danú osobu zmazať ale musíš vedieť pod akým číslom je uložený odtlačok. zatial som to nerobila kedže odtlačok má len najbližšia rodina. Dufam, že som to dobre popísala
Odpovedať
Keď počujem inteligentný dom,tak mám dosť. Len ci v nich bývajú aj inteligentní ľudia.... :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@eni01 :-D Ty si zlatá, dík za vysvetlenie. OK, už v tom mám jasnejšie. ;-)
Odpovedať
@milos35 my s mužom sme si povedali, že jediní inteligentní v dome budeme my. Potom deti a možno pes. :-D
Odpovedať
na kod s odtlačkom prsta pozor, ten dnes získaš oveľa jednoduchšie ako iné kody, urobili sme v práci pokus, stačí kvalitným foťákom získať odtlačok s pohára napr na drink na návšteve, , oskenovať a vytlačiť na kvalitnej tlačiarni, zakryť priesvitnou ochrannou foliou a čuduj sa svete , čítačka na dverách to zobrala ,
Odpovedať
@epto Ja si tiez myslim, ze pokial sa to bude kombinovat aj s normalnym zamkom v pripade nejakych problemov alebo dlhsej nepritomnosti. Ako si ty riesil ten maly nahradny zdroj? Ponukli ti to vo firme odkial mas tie dvere alebo si to riesil uz na vlastnu past? @duzu Tak to mate vo firme celkom zvlastne "prestavkove" aktivity :-D Ci to robite v ramci naplne prace?
Odpovedať
neviem si pomôcť, no ako koľvek sa na ne dívam, tak v nich vidím viac negatív, ako tie pozitívne veci. je to podľa mňa skôr len taký módny výstrelok, nič viac
Odpovedať
nedavno som len tak narychlo oprasil stenu z ytongu holou rukou... par dni som potom nemohol odblokovat mobil otlackom prstov, troska som si ich obrusil.
Odpovedať
@frantik22 Ale musis sam uznat, ze zakazdym ked sa pride s niecim novym, modernejsim v akejkolkvek oblasti, nie len v stavebnictve tak sa toho ludia boja ale casom to zas bude normalna vec @gashtaan Myslis, ze by to malo vplyv aj na ten zamok na dverach? Tam je to trochu citlivejsie si myslim
Odpovedať
dá sa to dorobiť aj dodatočne do dverí. ja som si dal vo výrobe spraviť kovanie GU automatic, čiže jazýčky je možne ovládať aj elektronický. momentálne sa využíva len klasicky kľúčik (dom vo výstavbe) , ale mám to nachystané na systém EKEY HOME, cena cca 500-600€.
Odpovedať
@kasmo Na hocijake dvere?
Odpovedať
@velli na hocijaké dvere, ktoré ale majú elektrický ovládané zámky, resp. jazýčky
Odpovedať
@kasmo Aha! Diki
Odpovedať
@velli Ja tuto ficuru nemam, ale z hladiska fungovania elektroniky dane zariadenie nema velky odber (v stave necinnosti, resp cakania na odtlacok) a na kratkodoby zvyseny odber prudu pocas cinnosti (odomykania) uplne postacuje mala LiOn bateria a prislusny menic na pracovne napatie zamku. Bud sa taketo nieco da dokupit ako prislusenstvo alebo to je mozne vyrobit amatersky (aspon pre mna to nie je problem).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?