Vata okolo kanalizacie

možem kanalizačnu stupačku obalit vatou? jedna sa oto že ta dražka je trošku vačšia a je priamo v kupelke v sprchovom kúte. dalej by som to zahadzal termoomietkou... Murivo je ytong lambda 375 bez zateplenia a dražka je cca 150x200 a rura je 100vka. taktieš by som takto obalil aj kolienka PPR na rozvod vody. nebude tej vate prekažat že bude v kupelke???
Odpovedať
@voloda31 skôr to bude prekážať tej stene, že si ju oslabil a teraz ju navyše ochladíš tým že zabrániš prestupu tepla a rosný bod sa presunie viac do interiéru, ale ono sa to v najbližšej dobe neprejaví, dovtedy to možno zateplíš. Je predpoklad, že podobných miest budeš mať na dome viac.
Odpovedať
@slavoslav takže riešenie? Vykašlat sa na vatu a zahadzat to iba tou termoomietkou alebo grobputzom? alebo nejaky iny napad?
Odpovedať
@voloda31 ťažko radiť, lebo potrubie by bolo dobre odizolovať aj kvôli hluku ale do steny by si ho dávať vôbec nemal, lebo tvoja stena je zároveň "izolant", keďže si ušetril na zateplení a osekaním prichádzaš o "izoláciu". Zároveň ak natlačíš izolant z vnútornej strany spôsobíš to čo som písal vyššie a lokálne sa ti to po čase môže objaviť, zvlášť v kúpelni, kde je vlhkosť často vysoká. Ani sám neviem pre ktorý variant by som sa rozhodol, lebo z každého číha do budúcna nejaký bubák. ja by som asi spravil, keby sa mi nejakým nedopatrením podarilo takéto konštrukčné riešenie, spraviť nejaký predsadený kastlík v ktorom by som schoval potrubie, ale aj tam je potenciálny problém. ale keď budeš prekurovať a veľa vetrať, tak sa to ani nemusí prejaviť.
Odpovedať
Profilova fotka
Tou drazkou na ruru si poslal lambdu do AHOOOOJ :-) pri lambde sa to riesi primurovkou inak by som nechapal zmysel lambdy
Odpovedať
@voloda31 nekomplikujte si zivot, na ruru natiahnite kvoli hluku penovu izolaciu a nasledne volny priestor zapente pur penou.
Odpovedať
no... nikto múdri z neba nepadol. A človek sa hold učí na vlastnych chybach
Odpovedať
@stowasser ...nooo tú vatu som tam už dal... nechat ju tam alebo to mam vybrat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?