Udrzi terasa na 2NP virivku?

Zdravim, viem ze je to asi otazka na statika, ale ak by mal niekto nazor, rad si vypocujem, lebo aj nazory statikov sa mozu roznit. Na 2 NP na terasu by som rad zakupil nafukovaciu virivku. Rozmer virivky by bol 1,58 x 1,58m a vyska 71cm. Vnutorny obvod vyrivky je teda cca 1,2 x 1,2 m, zmesti sa tam spolu cca 650l vody a virivka vazi 27kg. Moja otazka je, ci by ju terasa udrzala a ak ano, na ktorom mieste? V prilohe je foto terasy. Rad by som ju umiestnil do rohu. Terasa na 2NP bolo ako prsitavba o rozmere 3,5x14m. Do polky jej dlzky je na 1NP mistnost a nad nou na 2NP je druha miestnost, od polky celej dlzky betonovej deky je terasa. Hrubka platne bola tusim 12-13cm, na tom je dalsich 7 cm betonu a betonova dlazba o hrubke 2,2cm. V rohu drzi polovicu terasy betonovy stlp z BT o rozmere 0,3 x 1,5m. Cela jedna strana hornej platne je zasekana do povodneho objektu - po dlzke. Udrazalo by tu virivku v rohu nad opornym stlpom, ktory drzi polovicu terasy? Alebo by bolo vhodnejsie miesto nad obvodovym murom, ktory je na 1NP, teda pod terasou?
Odpovedať
Nikto nic?
Odpovedať
@lubomird myslim ze bez problemov, je to na hrane platne pod stlpom, sak postav do roku zo 10 ludi podupte a uvidus ci napadne..
Odpovedať
@sysell nie pod stlpom, ale nad stlpom. Aby to udrzal ten stlp :)
Odpovedať
@lubomird 1,5m siroky betonovy stlp, ak si to poriadne zalial a daj aj dake zeleno myslim ze neni o com,
Odpovedať
@sysell chlapi to zalievali normalne si myslim a nejake pruty tam isli od spodu az hore aj vodorovne aj zvislo. Zaklad mal hlbku meter , dlzku 1.8m a sirku 0,5 metra.Od muru k stlpu siel preklad z porfixu teda vaznik aj pozdlzne aj priecne k povodnej stavbe a na vazniky prisla este riadna armatura...
Odpovedať
@sysell na prvom obrazku je roh terasy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
no co, drzi to? :)
Odpovedať
@dusantt jasne, minukly rok drzala cele 4 mesaice. Ale nebola nad stlpom v rohu, ale nad obvodovym murom v strede.. :-)
Odpovedať
@lubomird Ja som daval teraz na terasu ktora je vlastne stropom garaze asi 3 palety tehal kedze som tahal 2 podlazie a uplne v pohode sice boli palety rozlozene po krajoch viac, ale jedna bola aj v strede a so stropom to ani nepohlo.
Odpovedať

Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?