U-profily od ytongu

Zdravim Chcel by som sa spytat či tu ma niekto skusenosti z U-profilmy od ytongu. Mam na dome naprojektovane preklady ktore su sučastou ŽB-venca vyška 300mm a chcel by som dat U-profily od ytongu či to niekto takto robil dakujem za informacie.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Vyska ytongu je 250mm tak neviem Ja som to pouzil nad oknami a na muroch som 50mm nalepil a zaradloval drotom a rucne vylieval.
Odpovedať
@ciman11 mel sem jsko jednu z moznosti v projektu venec salovany prickovkama 50 mm a nad okny tak, ze o 125 mm soupnute nize Ucko a nahore dolepene do roviny s vencem polovinou prickovky 50 mm. Tedy vnitrni prostor vysoky 300 mm. Nakonec jsem volil druhou variantu a to ploche preklady ytong.
Odpovedať
Ja budem mat vaznikovu strechu a ta sa bud uklada na veniec alebo sa dava ešte pomurnica a na nu ide vaznik. Dom mam podobny eko 104 s menšimi upravami a obvodove mury budu 10 radov plus ten U-profil projektant mi povedal že to možem dat že to je v pohode tak budem vidiet.
Odpovedať
@ciman11 my máme celý veniec z uciek,pozri v albume, preklady máme z betonotehlovych prekladov a na to ucko
Odpovedať
@ciman11 nahoře píšeš o věnci s překlady vysokém 300. V samotných účkách ho budeš mít vysoký 175.
Odpovedať
Takhle jsem to myslel. hnědé okno, červená účka, černé ytong, zelené nadezdívka půlenýma příčkovkama. Překlady s věncem je beton vysoký 300 a ve věnci 175 nebo při vylepení příčkovek místo úček beton výšky 250. Obrázek ilustrativní, ty bys samože zdivo provazoval.
Odpovedať
@bona69 a aku širku mate obvodove mury hm? Ja budem mat 300 a chcem dat na veniec iba u-cka bez tych betonotehlovych prekladov
Odpovedať
@r4d3k74 hej viem že to budem mat 175 ale podla mna aj podla projektanta to stači bez problemov aspon dufam.
Odpovedať
@ciman11 my máme 375mm,a to sme sa obávali čo to bude dosť keď odratas šírku uciek,no poriadne sme to previazali a rohy dvojnásobne.
Odpovedať
@bona69 mne povedal projektant ze sa nemam coho bat ze to bude dobre a na vrch mi daju pomurnicu a na to vaznik.
Odpovedať
@ciman11 no my sme to riešili radšej so štatútom,lebo samotny objem betónu je dosť malý,keď si vezmeš že to "nesie" celú strechu,no ale šak uz vy musíte vedieť že čo bude pre vás najlepšie,tak veľa zdaru
Odpovedať
@ciman11 oprava nie so štatútom ale statikom :-) mobilpreklep
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ciman11 keby som to robil teraz robím to presne tak ako to ideš robiť ty. Ja som pracne celý veniec šaloval .
Odpovedať
@mirooslav aj ja som chcel zo zaciatku veniec salovat ale potom mi poradili ucka namoj dom mi nacenili ucka 350 eur keby mam salovat drevo robota tak by ma to vyslo asi rovnako a na ucka nemusis davat polystyren z vnutra.
Odpovedať
Profilova fotka
@ciman11 Použitie U-profilov je najjednoduchšie riešenie pre väčšie otvory. Na stenu hr. 300mm sa dá použiť U300. Do neho sa vloží na vonkajšiu stranu izolant (napr. 50 mm EPS a do zbytku sa vloží veniec s výstužou a zalejete to betónom).
Odpovedať
Ja som na 300mm šírku steny chcel tiež veniec z U profilov (krov bude väzníkový) a statik mi to zrušil s tým, že tam bude málo betónu .... .
Odpovedať
@ytongsk dobre rozumiem, ze tam kde statik napocital 30cm veniec, Ty odporuzas riesenie, kde veniec bude cca 15cm (nechce sa mi hladat hrubka pr U profile...)? Dost odvazne, nie?
Odpovedať
@ytongsk ten izolant tam musi byt?riesil som to a bolo mi povedane ze ked budem zateplovat 150mm polystyrenom tak tam nemam davat ziadny izolant do u-profilu
Odpovedať
@jan83 budem to riesit tak ze dam na okna preklad heluz ktory zasekam heluz ma hrubku 7 cm a na to poukladam u-profily a zabetonujem. Chcem to tam dat lebo otvory na okna sa mi zdaju dost velke
Odpovedať
@ciman11 Řeší se to proto, aby se srovnaly tepelněizolační vlastnosti věnce se zdivem. Zda to má smysl by měl posoudit projektant, ale u 150 mm zateplení to bude mít určitě větší smysl než např. u 250 mm EPS.
Odpovedať
@jan83 hrúbka betónu v 300u-profile je 190.. výrobca to má tak certifikované a v tech. listoch udáva aj množstvo a ø železo-výstuže :-).. ..to len statici radi všetko preháňajú a predimenzovávajú (však čo, stavebník to zaplatí :-o) a keby statici navrhovali autá, tak jazdíme v 5-tonových monštrách :-S..
Odpovedať
@ciman11 ahoj. Vyššie píšeš, že účka ti nacenili 350€..môžeš ich vyrobiť lacnejšie :-N..vydlabať ich svojpomocne z pórobetónových tvárnic :-N. niečo ako tu: https://www.youtube.com/watch?v=1q1CZ...
Odpovedať
Pytaju za menej materialu viacej penazi. To mate ako s ich vlajkovou lodou (bez zateplenia).
Odpovedať
@euro_ projektant mi to odobril tie učka a chcem dat strmienka 15 cm a budem davat 12mm roxory myslim že je to v pohode
Odpovedať
@euro_ chcem použit umele strmienka na armovanie
Odpovedať
@ciman11 http://www.armovanie-eshop.sk/product...
Odpovedať
@ciman11 myslíš nejaké tieto ? nóó..vizerajú o.k.:-) aj jednoduchá práca s nimi.. https://youtu.be/sekVOFDONqs
Odpovedať
Tiez som chcel plastove strmienka, ale po 2h prace s ohybackou sa mi jej cena vratila a teraz uz bude len zarabat :-) Normalne sa tesim na jej dalsie pouzitie x-)
Odpovedať
@euro_ no uz mam po strmienkach projektant mi to zakazal ze mam dat zelezne
Odpovedať
@ciman11 Čo má proti nim? Že sú z PVC?? ;-(
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?