Treba zatepliť betónový veniec?

Profilova fotka
Ahojte, idu mi robit betonovy veniec a neviem ci ho mam zateplit EPS. V projekte ho nemam zatepleny. Vo finale budem davat na fasadu 20 cm izolaciu. Je dobre mat zatepleny aj veniec? alebo je to zbytocne .dakujem
Odpovedať
@richard71 urcite ano, pokial budes zateplovat, to este potrva, predpokladam, ze to chces na zimu nechat vymrznut, tak aby ti to necvicilo bez zateplenia toho venca a neodtrhlo sa od mura.
Odpovedať
Profilova fotka
@petinko1982 ano na zimu to bude nezaizolovane. ak ho aj zateplim, nazabranim predsa tak jeho nepremrznutiu v tomto stadiu. aku hrubku izolacie pouzir? 5 cm ?8cm?
Odpovedať
Profilova fotka
@petinko1982 cize 4-8 cm zateplenia iba venca ma akoze vplyv na roztaznost alebo podobne deje vo venci, ked nic ine okolo zateplene nie je? sa mi nechce verit... @richard71 my sme tiez nezateplovali veniec a takisto ideme potom zateplovat 20 cm polystyrenom... uvidime, co to v zime urobi... ale jedno viem naisto, mnoho ludi ma nezatepleny veniec aj celu fasadu uz XY rokov a nic sa im nestalo. U nas bude aj zdnu veniec pod SDK a vyplneny min. vlnou, zvonku bude 20 cm polystyrenom... prvu zimu, ked to vymrzne, aspon si budem ista, ze sa to vyvetralo, preschlo, vymrzlo a potom to uaztvorim... ale som zvedava aj na ine nazory...
Odpovedať
Ja som mal veniec nezatepleny 3 roky a nic sa mu nestalo. Pokial do neho netecie voda nema preco praskat.
Odpovedať
@jancusa2000 @pzad @richard71 teplotny vplyv na roztaznost betonu je dokazany, beton schne vyse sto rokov, cize jedna zima mu nepomoze :-)
Odpovedať
petinko1982 ty si skade prišiel ha? Nezateplenému vencu sa nič nemôže stať a nie že ešte sa odtrhnúť od muriva ak sa vo finale ide dom zatepľovať tak žiadne zateplenie venca netreba !!!!!!! Takéto názory sú hlúposť!!
Odpovedať
Aj mna pobavilo ze ho odtrhne od steny.Ludia tu betonuju aj v decembri ked v noci je aj minus. Ja by som skusil inak sa opytat. Aku budes mat stechu? Ak sikmu zaujimalo by ma ako budes mat riesene zateplenie sikmin zelezobetonoveho venca z hora. Ak uvazujes davat 20 cm izolacie urcite chces dosiahnut isty standard. Ak zateplis stenu veniec ochranis z predu no pri sikmine ti bude izolovat iba folia a skridla co je krasny tepelny most. Takze odpoved na tvoju otazku je ak planujes zateplovat tak teraz tam nedavaj nic, aspon budes mat silnejsi veniec. Zaujimalo by ma ci tvoj projektant riesil detail ktry som spominal.
Odpovedať
Profilova fotka
Veniec musíte urobiť podľa projektu.Je na to naviazané viacero vecí,rozmerom strmienok počnúc statikou stropu až po uloženie pomúrnic.Ak idete zatepľovať 200mm izoláciou tak zateplenie venca je zbytočnosť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@antonmesaros A pri zateplení mensími hrúbkami - 15-18 cm je treba zateplovať ? Nie je vo vseobecnosti hrubší veniec - aspon 30 cm lepší? Lebo ak sa zataplí, zbytocne sa zúži Ak pri realizácii sa veniec nebude zateplovať, mal by prepocítať sirsí veniec statik ?
Odpovedať
Nevie nikto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?