Treba tepelne izolovať betonový stlp v interieri?

ahojte v interieri mám navrhnuté krátke steny 30 - 70 cm v hrúbke 25 cm takže akoby stlpy kedže stavba je z ytongu projektant mi tam navrhol ytong silku kedže je to nosná časť aby to malo únosnosť ja by som to však radšej urobil z DT zaliatych betonom treba takýto betonový stlp tepelne izolovať od platne a čím? nepýtam sa na hydroizolaciu to je samozrejme. a ten istý prípad či niečím odizolovať aj prvý schod a čím? Díky.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 a co ti vadi na tej silke ze tam chces davat DT? ako mas izolovane obvodove mury od platne? sam si odpovedz... ;-)
Odpovedať
@richard71 obvodove mury mam od platne izolovane ytongom lambdou pýtam sa lebo neviem - viem že pod domom nebude moc zima ale aj tak beton vedie chlad lepšie ako ytong či to nebude tepelný most. počul som o mnohych pripadoch ked silka poriadne na sebe nedržala - mozno nekvalitná malta a na krátkych kúskoch ju nemám ako viazať , beton si myslim že je pevnejší - istota. okrem toho silka má inú výšku tvárnice ako ytong, stlpové DT 25x25 mám a silku musím kúpiť to su hlavné dôvody stačí? stačí mi odpovedať napríklad - nie bežne sa tam nič nedáva alebo - ano daj tam to alebo to.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 silka je VPC s tepelnotechnickymi vlastnostami nie daleko od toho betonu. Takze ak "nebolo" treba riesit silku, nie je treba riesit ani beton. Ak by si to riesit chcel, tak potom penosklo, probeton na tom mieste je zle riesenie.
Odpovedať
@majkoj vdaka nie neboj porobeton by som pod to určite nedaval to by ma nenapadlo taka blbosť načo by som robil betonový stlp ked ho oslabim jednou porobetonovou tvarnicou. asi tam nedam nič iba hydroizolaciu. diky
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 sorry ale pytal si sa ja som odpovedal a dal svoj nazor... nemyslim ze som odpovedal odveci... moje otazky smerovali skor k tomu naviest ta na odpoved ... nie som vestec a ine dovody ( ze nieco mas a chces pouzit a nieco musis kupit ) je ina vec... teplota pod domom pocitam neklesne pod 6st. mozno bude vyssia...
Odpovedať
Nieje tazke si vyratat, aku tepelnu stratu budes mat prestupmi do dosky v tychto miestach. Kedze pod doskou nemrzne, nic dramaticke to vzhladom k ploche nebude. Osobne by som to neizoloval, maximalne dal podlahovku v tych miestach o nieco hustejsie.
Odpovedať
@richard71 ved ja nič v zlom dakujem aj tebe aj keby som nemal tie DT .... - neviem ta silka mi je nesympatická - stále sú to len tehličky naukladané na seba kdežto betonový stlp s pár roxormi je pre moj pokoj v duši lepšia volba a taktiež nemam so sikou skusenosti neviem ako to viazať v rohoch atd. nechápem prečo ten istý výrobca nevyrába VPC ak už ich odporuča kombinovať so svojimi Porobetonmi v podobných rozmeroch potom to mam hore vyrovnávať na výšku okolitých stien venčekom alebo čo?. skrátka kašlať im na silku.
Odpovedať
Ytong vyrába aj duté tvárnice ktoré sú na toto určené. Vnútro vyplníš armatúrou a vyleješ betónom. Len neviem či aj v šírke 25.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, áno Pilierové tvárnice sa vyrábajú v 2 rozmeroch: - š. 250 mm, priemer betónového jadra 150 mm - š. 300 mm, priemer betónového jadra 200 mm http://www.ytong.sk/ytong-pilierove-t... Odpoveď na otázku „prečo sa Silka nevyrába v rovnakom rozmere“ je jednoduchá. Silka sa vyrába v Maďarsku a tam je aj Ytong vo výškovom rozmere 200 mm.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@peto2 ahoj. Idem riešiť stĺpy v strede domu. Podľa projektu budú ZB. Ako si to nakoniec poriesil ty? Je cítiť ak to nemáš zaizolovane alebo je tok v pohode. Dakujem
Odpovedať
@peto2 stĺp budem mať v dome aj ja, musím pozrieť ako je riešený. Ale čo ma zaujalo je, že si dal na spodok Ytong lambdu.. ja mám všade aj na spodku klasický Ytong, nepočul som ešte že by sa prvý rad dával Lambda.. ? Pod tým už nemáš nič len maltu a deku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?