Treba ohlásiť na SÚ, nechceme postaviť jednu priečku a dvere?

Máme rozostavanú novostavbu r.d.. S manželom sme sa zhodli, že priečku ( nie je nosná) deliacu obývačku a hosťovskú nechceme (na úkor väčšej obývačky). Zároveň by sme zamurovali i dvere do hosťovskej.... Je potrebné ohlásiť na stavebnom úrade zmenu stavby pred dokončením? Aby sme nemali následne problém pri kolaudácii. Pýtala som sa, ale úradník na SÚ mi sám nevedel povedať ;)
Odpovedať
to skôr názor projektanta -aby prekreslil ale najmä posudil váš úmysel-to ze neni nosná stena treba odborný posudok
Odpovedať
Profilova fotka
bez problémov, máte stav. dozor, mal by to vedieť
Odpovedať
@khloe_j Asi to bude jiné než u vás na Slovensku, ale dotazoval jsem se podobně na našem SÚ a pokud se nemění tvar a rozměry domu, není třeba ani změna před kolaudací (velikost oken, vnitřní uspořádání místností apod.), stačí poznamenat při kolaudaci. Úředník ať to zjistí nebo bych se obrátil na jeho nadřízeného.
Odpovedať
@vrajmantak @jan45 Ďakujem :) stačí sa teda popýtať stav. dozora a nemusím to ohlasovať na SÚ? Bola som prekvapená, že mi tam nevedeli povedať, vraj si mám preštudovať zákon a vyhlášku a následne s konkrétnou požiadavkou žiadať o žiadosť - ostala som v ŠOKU! Ak by sme ešte chceli dať malé okienko do kotolne vedľa dverí, to treba nejak ohlásiť na SÚ?
Odpovedať
Profilova fotka
@khloe_j po ukončení stavby sa do stavebných výkresov, ktoré máte orazené od SÚ zakreslia drobné zmeny ako skutočné vyhotovenie stavby. SD musí vedieť, čo je zmena na zakreslenie a na čo treba súhlas projektanta(statika). Môžete kľudne spávať a aj stavať.Na margo priečky, aj murár môže odhadnúť ak sú montované stropy, ktorá stena je nosná, a aj nosná stena sa dá vypustiť. Existujú nosníky otočené nahor, strop sa dá zavesiť, nemusí byť podoprený, môže visieť na nosníku ďaľšieho podlažia.
Odpovedať
@khloe_j zmena stabvy pred dokoncenim, das im zmeneny vykres vybavene, u mna boli normalmny stabva bola dokoncena a zmeny som dokreslil pred kolaudaciou.
Odpovedať
Dá sa to, môj brat tiež menil na poslednú chvíľu nejaké maličkosti, tiež sa bál, či s tým nebude problém ale dal to prerobiť aj v projekte,dal im to tam a v pohode, nerobili žiadne problémy. Pokiaľ sú to fakt len také maličkosti, že sa nemenia miestnosti alebo celý tvar domu tak nemajú dôvod to riešiť .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?