Termalica-Solbet. kw-tepelny odpor. vs Ytong-Porfix čo je lepsie ???

Profilova fotka
Prosim vas neviem si radi z coho stavat precital som toho spustu ale stale nie som rozhodnutí. ktori porobeton ??? :-( a neviem nejak najst tepelni odpor u solbetu a termalica. dakujem za pomoc. som laik nie profi :-) :-) :-)
Odpovedať
1
2
@21jovany odpor je nepodstatni vsak das na to polistiren tien ti spravi yzolacyu, nye tehla.
Odpovedať
@21jovany treba použiť uja Googla napr.http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/wlasciwosci.php ale ako napísal sysell, treba tenkú nosnú stenu a hrubú izoláciu, tá ti robí odpor Kúp ten kde máš dobrú cenu , nešpekuluj...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell siseľ - siseľ. Ti musýš stále rípať...(?)
Odpovedať
@leonardom preco?ved mu len napisal ze o odpor sa starat nemusi, o ten sa postara polystyren...sice vo svojskom podani ale vysledna hodnota informacia dostatocna;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rasto7764 Rada je O.K., ale za pravopis sa mu posmieva. 8-) Tipujem, že 21jovany je maďarskej národnosti, takže by sme mu mohli odpustiť nejaký ypsilon, či....? :-)
Odpovedať
@leonardom Meno mi nepride madarske...ale LC som si nevsimol inak by som si asi odpustil, ale zase ked zijes v krajine roky tak ten pravopis by sa ti mohol dostat do oka
Odpovedať
@21jovany Ak nemáš projekt tak projektant ti určite šľahne na múry 45 tehla alebo 30 tehla alebo porobetón a nato zateplenie 10cm a potom sa zas budeš pýtať či to bude stačiť a prípadne či ti to unesie strechu atď. Zateplenie 20cm fasada, podlaha 20cm , 15cm sokel, Strecha 50cm . Každý chce teraz čo najtenšie múry ale všetko záleží od projektu. Hrubší múr ti neuškodí ale zaberie miesto. Murári budú radšej stavať z hrubšieho materiálu lebo sa im to robí lepšie a nič im nehovorí tepelný odpor / veď čím hrubší múr tým lepšie /. SOLBET tepelný odpor tu: http://www.solbet.sk/pages/technicky-... Termalika tepelný odpoer tu odkaz: http://www.termalica.sk/images/illust...
Odpovedať
@blackomt murarom sa robi lepsie z hrubsieho materialu? to preco? zeby preto, ze je tazsi a lepsie si zacvicia?
Odpovedať
@21jovany ak planujes stavabu v mestskom/rusnejsom prostredi (blizko frekventovana ulica, zeleznica, atd.) alebo mas rad v dome ticho, tak porovnaj aj zvukotesnost materialov Rw..(!) Vseobecne plati, ze cim hustejsi/tahsi material tym lepsia zvukotesnost Rw, ale na druhej strane horsia tep. izolacia R.. no ta sa da hravo vylepsit izolaciou, ale zlu zvukotesnost postaveneho muru uz tak lahko nie :-|.
Odpovedať
Profilova fotka
@maros11 dakujen
Odpovedať
Profilova fotka
Sisell....prepac za pravopis. ked ti to prekaža nereaguj. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt V projekte mám Poroterm profi 38 Ti.... ale radsej by som staval z Probetonu. pači sa mi viacej ako tehla ;-) dakujem dakujem za link. @euro_ Nie budem stavat na dedine.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@21jovany Však môžeš stavať z pórobetónu a nutorne priečky môžeš dať tehlu,koli akumulacii tepla. Usetris tych 8cm . Ak by si chcel tenšie múry to by si musel dať preratat ale použiť by si musel pórobetón ,možno P600 .
Odpovedať
Profilova fotka
To rozumiem dam to kuknut. nemas skusenosti .... Termalicov alebo Solbet. myslim kvalita. :-(
Odpovedať
@21jovany ja som použil solbet, je úplne v pohode. Je tu o tom niekoľko tém, pohľadaj sú tam reakcie na oba materiály.
Odpovedať
ja mam takutoponuku heluz,porobeton cca 5600eur porfix 5600eur ytong 7000eur km beta, 3600eur vsetko s lepidlami, dovozom, vykladkou, ale bez prekladov. co by ste zvolili ? hyporeticky, porfix = lahka robota (?) menej omietky(???), jednoduche riesenie okien (co to znamena?), drazky na EL. (povazujem za blbost, kedze drazkovacka do tehly funguje, ale OK) ale naozaj by stalo za to ten 2000 eurovy priplatok?
Odpovedať
@weggie zvolil by som xps tvarnice. podla zakona od januara tohto roku musia mat domy energeticky stitok a tieto tvarnice to splanaju.a je stym lahka praca zvladne to aj dieta stavat. ja idem do toho.
Odpovedať
@nipado bacha, to neni len o nejakom štítku - Vám musí vyjsť merná potreba tepla na vykurovanie a primárna energia... aj s týmito tvárnicami môže nevyjsť
Odpovedať
zalezi aka hrubka sa pouzije ja idem dat 450mm a R m/2 K/W vychadza 8,9
Odpovedať
@nipado Ja sa Vám snažím len povedať, že steny nie sú všetko. Ďalším faktorom, či vyhoviete, je fakt, čím budete kúriť a zohrievať TUV.
Odpovedať
@blacksr to mi je jasne ale vychadza mi to ako najlepsie riesenie preto ze staviam hned zateplujem a mam to monolit a dalsia vec menia sa nam na slovensku poveternostne podmienky a nakolko budem byvat kde dost fuka tak sa nemusim bat ze ma odfukne :-D ale samozrejme ze idem davat rekuperaciu a ine veci. a postavim o 20% lacnejsie ako z iných materialov.
Odpovedať
mam otazku.... ta voda, co ide do lepidla na murovanie porobetonu, musi byt cista pitna, alebo moze byt aj zo studne?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@weggie ty si dobry :-D najlepsia by bola mineralna voda fatra :-) Jasne ze aj zo studne ;-)
Odpovedať
No ja len ci sa potom bude lepit ta malta ked su tie spodne vody take jarove mazlave...
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie mne sa minule nechcelo ist po vodu tak som naštal do vedra...je to parada :D
Odpovedať
@jblaze tvoj dom teraz ma teraz vlastnu dna, cize je to vlastne tvoj potomok :D
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie mohol by aj vyrast sam ..budem ho len polievat :D
Odpovedať
Profilova fotka
@maros11 s tou tenkou nosnou stenou treba opatrne! Aby vam nespadla na hlavu skor, ako stihnete nato nalepit tu hrubu izolaciu 8-)
Odpovedať
@sidewinder nemam ziaden zazrak 30+20 cm izolacie zatial mi to drzi 4 roky. Myslim ze tu MS su pouzite este tensie nosne steny.
Odpovedať
Profilova fotka
@maros11 300 mm je v pohode.. nebezpecna je nazor, alebo typ, alebo filozofia ktoru ste napisali hore. A ktora sa tu nebezpecne traduje a opakuje "najtensia stena + hruba izolacia" !! Uz som tu niekolko krat pisal, ze hrubka nosnej steny je zalezitost statiky a zateplenie vec tepelnej techniky.. Take skladanie halabala od pasa, bez konkretneho podorysu a spocitania stien je nebezpecne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?