Termalica 400

Dobry deň. Chceme stavat hrubu stavbu s Termalici. Obvodove mury budu 400, vraj to nie je potrebne zateplovat.Kurenie bude podlahove. Dom dvojpodlazny a zdroj tepla, tepelne čerpadlo. Aky je Vas nazor na to zateplenie? Dakujem
Odpovedať
1
2
5
@miro2111 Prečo sa to nemusí zatepliť? Prečo práve tep. čerpadlo? Koľko bude stáť TČ a koľko ročne prekúrite?
Odpovedať
A prečo nie?? Preto lebo sme sa tak rozhodli....moznosti je vela. Len si treba vybrat....rak sme si vybrali :-)
Odpovedať
Aha, tak potom to netreba zatepliť, ak to vyšlo ako najlepšia možnosť.
Odpovedať
@miro2111
Odpovedať
Ma to aj kamarat a naklady mesacne má 50 eur v dvojposchodovom dome velkom.
Odpovedať
@blacksr tak nam to navrhuju projektanti.
Odpovedať
Milión diskusií je tu k tomu, len treba čítať. Čím viac zateplíš, tým menej prekúriš a je úplne jedno, aký zdroj tepla to bude...
Odpovedať
Nezateplena drevostavba, nonstop pustena rekuperacia, okna s mikrovetranim, lahka stresna krytina, priemerne mesacne naklady na teplu vodu a kurenie pod 10€.
Odpovedať
@miro2111 A máte prerátané obstarávacie náklady oproti iným (lacnejším) možnostiam? Možno by pomohlo, dopniť info, či je možnosť napojiť sa na siete (plyn) A určite pribudnú názory na výmenu projektanta... Len taká ešte perlička kolega má že vraj pasívnu drevostavbu a dali mu tam TČ vzduch-vzduch investícia 7000 € lebo to navrli projektanti, mne to ako rozumné riešenie z hľadiska investície nepripadá, ide o to povedať projektantovi svoj názor (nech sa otvorí diskusia o možnostiach) a nie na všetko pritakávať a hlavne platiť...
Odpovedať
To je pravda, ale plyn nemame a ani sme nechceli. Projektant dotycny to robi cca uz 35 rokov a je to naš dobrý znamy.Verine mu a vieme čo všetko ma za sebou. Len som chel pocut nazor na to zateplenie. A TČ nech stoji čo stojí....pre nas su podstatne mesačne naklady.
Odpovedať
@miro2111 Ste na najlepsej ceste mat vysoke prevadzkove naklady. Aj ked mate projektanta znameho, to este neznamena, ze z neho 35 rokov praxe robi dobreho, prave naopak, na zaklade jeho doporuceneho riesenia si myslim pravy opak. Naozaj nechapem co vas tak fascinuje na rieseni, ktore v reale nesplna ani minimalne poziadavky na tepelnoizolacne vlastnosti obvodoveho muriva. Este povedzte, kolko cm izolacie vam poradil do podlahy a kolko do strechy, nech si mozeme dotvorit obraz.
Odpovedať
@stowasser preco mate dojem ze ma nieco fascinuje? Nefascinuje, len sa pytam.....no vychadzam aj z toho ze projektoval strasne vela domov a budov a este sa nikto nestazoval. No stale na to zateplovanie pocuvam rozne nazory a fakt neviem co je to prave orechove....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ale podla tohoto co pisu na stranke tak ma pravdu. A inac moji znami čo pracuju so stavebnymimi materialmi spominali aj tu radioaktivitu. Vraj porfix jej ma vela....to len tak na okraj..... http://www.termalica.sk/akostavat
Odpovedať
Vo fore je vela tem ohladom tohoto. Da sa tu najst mnozstvo racionalnych argumentov preco je vyhodnejsie stavat z tensieho muriva a zateplit ho, oproti hrubsiemu murivu. Pod pojmom hrubsie sa tu takmer vyhradne spomina 45cm hrubka. Stavat novostavbu ako jednovrstvovu stenu o hrubke 40cm je za hranicou rozumnych argumentov. PS Vela profesionalnych soferov jazdi aj 40 rokov bez jedinej staznosti od cestujuceho, to vsak este neznamena, ze svojou jazdou nikoho neohrozuju, len si to malokto z cestujucich uvedomuje.. PS2 Radioaktivita?? Predpokladam, ze ked si vasi znami nieco zlomia, tak odmietnu RTG vysetrenie a budu si prikladat na ruku/nohu skorocel.
Odpovedať
@stowasser ved prave preto sa pytam a preto som otvoril tuto temu na konkretny st.material. Aby som vedel este pripadne mu povedat a poradit .....pravda je aj to ze sme chceli lacnejsie riesenie....no asi by so radsej zainvestoval len aby mesacne naklady boli mensie...to je pre mna podstatnejsie.
Odpovedať
...ale tak hadam nie je problem aj zateplit dodatočne, keby niečo nie????
Odpovedať
@miro2111 Vy musíte mať strašne veľa peňazí. Že som Vás nestretla skôr. Návrh domu by mal byť o tom, že viete, čo z toho bude a podľa toho zvolíte optimálny zdroj tepla. Žiadne "keby niečo". My keď sme stavali, vedela som, že kúrenie elektrinou nepresiahne 250 € ročne. A podľa toho sme investovali do kúrenia, odolajúc ponukám za extra výhodné TČ za 13 000 € a podobne. Koncepcia musí byť jasná. V opačnom prípade sa riadite tými "zadnými vrátkami = keby niečo" a investujete pre istotu do viac zdrojov. Zbytočne.
Odpovedať
@miro2111 "asi by som radsej zainvestoval len aby mesacne naklady boli mensie" A mesačné náklady bez väčšieho investovania by ste nechceli mať? Bez čakania na návratnosť?
Odpovedať
Samozrejme ze chceli :-) Vy budete urcite niekto kto nieco ponuka :-) .....inač navrch domu uz mame spraveny....vieme presne co chceme.....len podla debat sa mi to nezdalo, tak preto som sa aj pytal. No dnes uz TČ nie su take drahe.....a vravim co to maju moji znami tak si to nejdu vynachvalit.
Odpovedať
@miro2111 neponúkam, ale beriem.... ilúzie
Odpovedať
Tak porad...čakám :-) inač ako možeš byt taka pesimistka ked nepoznas ziadne dataily....nevies o aky dom ide....nevidela si ani studiu...nevies kde bude stat...ako bude orientovany...ci bude v kopci ci na rovine.....ale vies ze to nie je dobre...:-) ved vsetky tieto aspekty patria k tomu aby si si vytvorila optimalne riesenie. Hmmm?
Odpovedať
@miro2111 celé to je o posilnení izolácií, trojskle - o prvkoch pasívnej ochrany potom sa môže investovať do systému vykurovania menej - čiže cena domu sa nenavýši, pričom platby za vykurovanie sa nižšie izolácie podlahy a strechy ste neprezradili, hoci sa na to už pýtali
Odpovedať
Ja so do tohoto vsetkeho vlastne uplny lajk:-( ked budem presne vediet vsetky navrhnute parametre tak to sem hodim a ocenim kazdu radu. Ale aj tak dakujem za uvedenie ma do obrazu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miro2111 aha TC nech stoji co stoji, podstatne su naklady ? Tak mam pre teba riesenie :), za 50 000€ ti predam vykurovanie, kde ti garantujem ze 20 rokov budes mat nulove naklady na kurenie.
Odpovedať
@miro2111 v profile máš uvedený kraj BB, nie je to najteplejšie miesto na SK, práve preto by som začal počúvať argumenty ľudí (na zateplenie) čo už niečo postavili aj keď sa tým neživia, 90% prípadov týchto ľudí to má lepšie ako od profíkov. @blacksr by som odporúčal počúvať, aj keď sa nezdá, vie čo hovorí, radí , ale to zistíš keď budeš túto tématiku viac čítať tu na fóre. Skús len tak pre info a inšpiráciu pozrieť domy tu na fóre užívateľov: @moridlo ytong 25 + 25 cm zateplenie lokalita okolo BA @mio Betónové tvárnice + 40 cm zateplenie lokalita okolie PP @blacksr pasívna drevostavba, lokalita MA http://pasivnydom.blog.cz/
Odpovedať
@miro2111 dopĺňam, jedine @blacksr sa už tým živí, nejak som zmeškal túto informáciu
Odpovedať
ak sa mýlim opravte ma. bez zateplenia stavbu v r.2016 neskolaudujú,či? @miro2111 a ? e bude cena za TČ?
Odpovedať
@miro2111 projektant ktory to robi 35 rokov ..... cele zle .... nic proti sedinam ale z mojej skusenosti tyto ludia stratili kontakt s realitou a navrhuju stavby tak ako pred 35 rokmi .... vobec ani netusia ake su dnesne technologie ... Znami neznami vymenit za mladeho cloveka :-) ..... Cest vynimkam ale ked som ja isiel stavat tiez mi radili same hluposti ( napr. 50cm tehla bez zateplenia, a ked povedal vetu , ze dom bude dychat uz som zatvaral dvere z vonku) ked som povedal ze ja to chcem tak a tak ich odpoved bola ze to sa tak nerobi ..... a ked som im ukazal ze tak sa to dnes bezne robi odpoved bola .... cely zivot projektujem takto a vzdy to bolo dobre .....
Odpovedať
To ano...toto ti popierat nebudem..Ale chlap rok co rok robi nove stavby vsade v okoli a nie jednu a nepocul som na neho nic este zle alebo ze by bol niekto nespokojny. Sam aj spolupracuje s jednou firmou ktora stavia moderne domy s modernymi technologiami - nie su to murovane domy. A mne ako dobremu znamemu to sam neodporuca. Samozrejme nebudem spominat o ake domy ide.
Odpovedať
Chcem sa este opytat jed su tu taki mudry ludia. Aky a hlave preco je rozdiel ak pouzujete napr. 400 termaliku, alebo 300 tehlu a 10cm zateplenie. Kedze pri tej termalice tvrdia ze su dobre tepelnoizolacne vlastnosti.A este je k tomu aj vraj uplne nehorlava. Preco su v tom teda take rozdieli ked dnes vsetky nove materiali maju dobre vlastnosti?? Preco je napr. 400 mur iny ako rovnaky z ineho materialu? A polystyren je podla mna dost zdravotne zavadny.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?