Tepelný odpor pórobetónovej steny

zdravím, má prosím vás niekto informáciu aký približný tepelný odpor sa dá očakávať od 50cm hrubej steny z pórobetónu, murovanej klasicky na maltu?
Odpovedať
@ragnar R 3,84 (porfix) stačila mi na to minutka nájsť to
Odpovedať
dúfam že si za tu minútu zohľadnil aj spôsob murovania
Odpovedať
@repro1 nič som nezohladnil Tepelný odpor je medzi 4-6 ...záleží od typu porobetónu.
Odpovedať
a hlavne teoretickú vlhkosť... čiže v reále polku, možno
Odpovedať
@leilak1 ide však o to že medzi jednotlivými kvádrami je asi 2cm malty a tie určite výsledný odpor dosť znížia
Odpovedať
Malta vyrazne prepusta viac tepla ako porobeton. Pozeral som na jeden dom, stavany touto technikou (bez zateplenia) pomocou termokamery. Vonku bolo okolo -8, dnu vykurene na 22. Na kamere bolo zretelne vidiet kde su kvadre a kde je malta. Miesta kde bola malta mali aj o 2-3 stupne vyssiu teplotu ako miesta kde boli kvadre.
Odpovedať
@epto práve na tomto fakte sa zakladá moja otázka
Odpovedať
@ragnar a to si kde videl murovat porobeton na maltu? Lepi sa na tenkovrstve lepidlo, cize ak tam toho bude 0.5cm tak to je tak max.
Odpovedať
@rkorba v minulosti sa takto bežne murovalo, a podobných domov je mnoho. Potrebujem aspoň približný tepelný odpor pre zhodnotenie návratnosti zateplenia takéhoto domu.
Odpovedať
@ragnar tu máš tabuľky odporov a po zadaní do výpočtovej tabuľky ti to zohľadní aj to či je to stena alebo strop a vypočíta to odpor aj rosný bod, keď nad tým trocha pomaturuješ: http://m.tzb-info.cz/tabulky-a-vypoct... Ja som si zadával na stenu z kostolanskej kvadry a malty lambdu 0,25
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?