Telha - okná

Ahojte, Zvolili sme pre stavbu domu Porotherm a z firmy nám na stavbu poslali tehly v tvare U - vraj sa majú použiť v miestach kde budú okná a ten vzniknutý priestor sa má vyplniť polystyrenom napr. Dnes sme mali na stavbe pána zo Slovaktualu a ten sa vyjadril, že lepšie to bude zahádzať a celé zalícovať, vraj sa im tak lepšie budú okná kotviť. Máte s tým niekto skúsenosti? Takto je to zbytočne materiál na viac aj robota. ďakujem
Odpovedať
@mourtier Za take vyjadrenie by som toho pana poslal prec s topankou madzi polovickami. Vobec si nerob starost ako sa im to bude kotvit. Je to ich praca a starost. Konecne si musia zvyknut na to ze je treba ram davat do muriva a nie na. Ak nechape preco to ma byt v murive tak vyber inu firmu pretoze je to ocividne amater a hlupak.
Odpovedať
Vravel nám tam, že ak pôjde dnu, zoberie nám to z rámu okna.
Odpovedať
Tak toto ma tiez zaujima. Tiez to budeme riesit. Tiez mame na oknach Kckove tehly. A tiez ich nemienim dat zahadzat.. ;)
Odpovedať
@mourtier
Odpovedať
@mourtier kam to podla neho pojde dovnutra ked sa tam da styrodur ci co presne tam ide?? Ved vo finalnej faze mas kazdy okenny ram schovany pod omietkou...
Odpovedať
No áno presne takto nejako by to malo byť, len tvrdil ze na ten styrodur sa to horšie kotví ako na maltu.
Odpovedať
@mourtier to je jeho lenivost!!!! Ulahcuje si robotu.....
Odpovedať
Profilova fotka
@mourtier to riesenie sa pouziva pri tehlach, ktore sa nezatepluju. Ak ale ides zateplovat tak je daleko vhodnejsie osadit okna na hranu tehly a zateplenim prekryt ram. Vtedy ma pan z Slovaktualu pravdu.
Odpovedať
@majkoj ak sa zatepluje, potom suhlasim. Ale zbytocne vyhodene peniaze za K tehly..
Odpovedať
Profilova fotka
@mourtier Myslím, že sám si si na vine. Detaily sa riešia už pri projektovaní - musíš mať jasno, že ako to bude. Keď sa v tom nevyznáš, tak sa poraď (projektant, dozor), ale nie už keď je neskoro. Ja ako dozor by som ťa zastavil hneď pri nákupe zbytočných predražených tehál, aj k hrúbke obvodových stien by som mal asi pripomienky. Čo ťa ešte čaká ďalej ...?
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 ako dozor neriesis ani hrubku stien ani typ tehal pokial to tak je v projekte :). Zato ujo projektant mozno dostal proviziu, ze naprojektoval dalsiu predrazenu zbytocnost :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj V rámci dozora stavby riešim aj spoluprácu pri návrhu a príprave stavby. Práve preto, aby zákazník nebol obeťou či už projektanta (ako píšeš) ale aj dodávateľov materiálov a prác.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?